צרכנות נבונה דורשת מעקב אחר עליית מחירים. אם פעם נאלצנו לספוג את ההפתעות בקופה, הרי שכיום עומדים לרשותנו מגוון כלים שיכולים לעזור לנו להתכונן. רוצים לדעת איזה מוצרים עומדים להתייקר בחודשים הקרובים? קבלו את הרשימה שתחסוך לכם כסף:

1. רכב

ב-1 באפריל 2019 יחולו שינויים באופן חישוב המס על כלי רכב חדשים. שינויים אלו גורמים לעלייה בשיעורי המס המחושב על מכוניות חדשות, ומכאן הדרך לעליית מחירים ברורה וידועה. הפעם גם התאריך ידוע, חלק מהדגמים יספגו תוספת מס של כ-2,000 ש"ח ויש כאלה שיקפצו בסכומים של 3,000-4,000 ש"ח. העלייה צפויה ממכוניות קטנות, משפחתיות, היברידיות ועד ג'יפונים ורכבים דומים.
ב"קל אוטו" כבר נערכים לעליית המחירים הצפויה, ואחרי שהמציאו את עולם ה-0 ק"מ ואת קניית רכב און ליין – הם מציעים מגוון עסקאות חכמות גם ברכבי 'יד ראשונה 0 ק"מ' וגם ברכבי 'יד ראשונה עם הנחה משמעותית במחירון'. "כיום הצרכן נבון. הוא יודע להשוות ולבדוק מה הוא מקבל, והוא יודע לנצל הזדמנויות", מסבירים לנו ב'קל אוטו'. "בנוסף, בפועל הרי מדובר באותו רכב מהיבואן – כולל הכול לרבות אחריות יבואן ולכן מה שאולי לפי כמה שנים עוד היה בגדר התלבטות היום כבר נחלת הכלל". בהחלט שווה בדיקה.

רכב (צילום: shutterstock By lumen-digital)
החל ב 1 באפריל 2019 יחולו שינויים באופן חישוב המס על כלי רכב חדשים | צילום: shutterstock By lumen-digital

2. מוצרי טיפוח וקוסמטיקה

מחירי המזון ומוצרי הצריכה בישראל גבוהים ב-19% מהממוצע במדינות ה-OECD (לפי נתונים שפרסם משרד הכלכלה ב-2018), ובקרוב צפויה התייקרות נוספת עקב הכרזה של פרוקטר אנד גמבל - על עדכון מחירים בארצות הברית, ברוסיה, בטורקיה ובארגנטינה ב-5%-10%.
ההתייקרות תחול לפי הערכות על מגוון מוצרים בקטלוג של ענקית מוצרי הצריכה הרב-לאומית ובהם מוצרי טיפוח, קוסמטיקה, משחות ומברשות שיניים, חיתולים, נייר טואלט ומטליות מטבח. למזלנו, שום דבר מזה לא יתקלקל גם אם נקנה היום ונשמור בבוידעם. 

טיפוח (צילום: shutterstock By VGstockstudio)
ההתייקרות תחול על פי ההערכות על מגוון מוצרים שאפשר לרכוש כבר עכשיו | צילום: shutterstock By VGstockstudio

3. כרטיסי טיסה

כאן כבר מדובר על תהליך מחזורי שקורה בכל שנה: מחירי הטיסות יורדים בחורף ומזנקים חזרה לקראת הקיץ. לכן כדאי לרכוש כרטיס כמה שיותר מוקדם. למען האמת, יש נוסחה שפותחה על ידי כלכלנים מאוקספורד שגילתה שהכי משתלם להזמין כרטיס טיסה כ-8 שבועות לפני מועד החופשה.
אם בא לכם ממש לרדת לרזולוציות נמוכות ולחסוך עוד כמה שקלים, קחו בחשבון שאותו מחקר גם הראה שאם מזמינים את הכרטיס בשעות אחר הצהריים משלמים פחות בהשוואה להזמנת כרטיס זהה בבוקר ובערב. עניין של ביקוש והיצע, כנראה.

כרטיסי טיסה (צילום: shutterstock By Stokkete)
מחירי הטיסות יורדים בחורף ומזנקים חזרה לקראת הקיץ | צילום: shutterstock By Stokkete

4. דירה

סיכום נתוני הלשכה המרכזית לסטטסיטיקה לשנת 2018 הראה ירידה בשיעור של 1.4% במחירי הדירות, אך מתחילת ינואר 2019 הם חזרו לעלות במרבית אזורי הביקוש. בינתיים מדובר בעלייה מינורית של כ-0.2%, אולם מובן שזה לא הזמן לשבת על הגדר.
יש לכם הון עצמי פנוי? קיבלתם סכום כסף לא צפוי? ייתכן שישתלם לכם לקנות עכשיו דירה או למחזר מיד את המשכנתא הקיימת. אל תגידו שלא הזהרנו.

דירה (צילום: shutterstock By 4 PM production)
מתחילת ינואר 2019 מחירי הדירות חזרו לעלות במרבית אזורי הביקוש | צילום: shutterstock By 4 PM production

5. מנוי לנטפליקס

עם 700 הפקות מקור בעלות מצטברת של 12 מיליארד דולר, כנראה שהכתובת הייתה על הקיר – נטפליקס מעלה מחירים ומיליוני צופים בעולם יושפעו מכך. החדשות הטובות הן שכרגע זה קורה רק עם תעריפי המנויים בארצות הברית ובמחיר של עד 2 דולר, אך החדשות הרעות הן שזה כנראה גם יגיע לכאן.
חשוב לציין שב-2016 כבר ניסתה נטפליקס להעלות מחירים ואז נטשו אותה 600 אלף מנויים. עם זאת, כל עוד המחירים של נטפליקס ימשיכו להיות אטרקטיביים בהשוואה לאלטרנטיבות אנחנו נמשיך לצפות בתכנים שלה – בטח אם נקנה את המנוי ממש עכשיו. 

טלויזיה (צילום: shutterstock By Proxima Studio)
מחיר המנוי צפוי לעלות גם בישראל | צילום: shutterstock By Proxima Studio