אם גם אתם הייתם או עדיין תושבי תל אביב ונתקלתם בפוסט שרץ ברשתות החברתיות או בהודעות וואטסאפ, על כך שיכול להיות שהעירייה חייבת לכם כסף- דעו שזהו אינו עוקץ אלא מהלך בו החלה עיריית תל אביב כבר לפני עשור.

בשנת 2012 יצאה עיריית תל אביב ביוזמה להשיב כסף לתושבים. הסיבה אז הייתה - כניסתה של מערכת מחשוב חדשה, שלטענת העירייה איתרה מאות חשבונות עם יתרות זכות. העירייה יצאה בצעד הסברתי וקראה לתושבים בהווה ובעבר לבדוק באתר אם היא חייבת להם כסף, וכעת, בעקבות פוסטים ברשתות החברתיות- העניין סביב הנושא צף בשנית, יחד עם עדויות שאנשים קיבלו כסף שלא ידעו שמגיע להם. 

מי יכול לקבל החזר מעיריית תל אביב?

מי שיכול לקבל החזר הם רק תושבים או בעלי עסקים אשר מחזיקים או החזיקו בעבר, בחשבונות ארנונה בעיריית תל אביב-יפו.

איך בודקים אם מגיע לי החזר מעיריית תל אביב ?

התהליך כולו, לרבות בדיקת הזכאות והגשת בקשה להחזר כספי, מתבצע באתר האינטרנט. יש להגיש את טופס הבקשה בצירוף המסמכים הנדרשים. 

בדיקת הזכאות נעשית על פי מספר פרטים מזהים - מספר זיהוי, שם פרטי ומשפחה או שם תאגיד, וטלפון נייד אותם יש להזין באתר. לאחר מכן המערכת מבצעת  אימות נתונים  אם נמצאתם זכאים -  יוצג הסכום להחזר, ותתאפשר בחירת אופן קבלת ההחזר בהתאם לסכום ולמצב החשבון.

איך מקבלים את הכסף?

הגשת בקשה להחזר תבוצע באינטרנט באמצעות פקס או דואר. לאחר אימות הבקשה והמסמכים הנדרשים  על ידי האגף לגביית ארנונה ומים,  בסיום הגשת הבקשה יינתן מספר פנייה. באמצעותו תוכלו להתעדכן בכל עת במצב הבקשה באמצעות מערכת בירור סטטוס להחזר כספי. מועד קבלת ההחזר הכספי- כ-14 ימי עבודה מרגע אישור הבקשה והמסמכים על ידי האגף לגביית ארנונה ומים.

 בכמה כסף מדובר?

אנשים ששוחחנו עימם כבר מצאו כי עיריית תל אביב חייבת להם סכומים של מאות שקלים בלבד. זה אומנם לא יעשה אתכם עשירים, אבל תמיד נחמד לגלות כסף שלא ידעתם שמגיע לכם.

 

מעיריית תל אביב-יפו נמסר: מדובר במהלך אליו יצאה העירייה כבר לפני מספר שנים להשבת יתרות זכות בארנונה כחלק משיפור השירות לתושבים. במסגרת המהלך יכולים מחזיקי נכסים הרשומים בארנונה בעיר תל אביב יפו לבדוק את זכאותם להחזר בגין יתרות זכות בחשבונות ארנונה, אגרת מים וביוב או היטל שמירה באמצעות טופס מקוון ללא התניות או הגבלת זמן.

נבהיר כי תושבים המתגוררים בעיר מעודכנים באופן שוטף על היתרה על גבי תלוש הארנונה, כאשר במידה וישנה יתרה היא מתקזזת מהתשלום השוטף של הארנונה. במידה ומדובר בדירות שותפים אשר הארנונה מחולקת בין מספר מחזיקים או בתושבים שכבר אינם מתגוררים בעיר ואשר אין לעירייה אפשרות להגיע אליהם באופן ישיר, באפשרותם להיכנס לאתר העירייה ולבדוק יתרות זכאות בהליך פשוט ומקוון. העירייה מעודדת את מחזיקי הנכסים בעיר בהווה ובעבר לבדוק את זכאותם.