זה לא משנה אם יצאתם חבולים מהחל"ת של תקופת הקורונה, מעולם לא הצלחתם לסגור את החודש או שאתם פשוט מתים לטיול של כמה חודשים בעולם - בינינו, לאף אחד לא יזיקו עוד כמה שקלים בבנק, השאלה היא רק מאיפה לגרד אותם. לשמחתכם, זה בדיוק מה שביקש לגלות גולש אחד ברדיט ששאל את הגולשים מה טיפ החיסכון חסך להם הכי הרבה כסף. גם אם חשבתם שכבר אין לכם יותר איפה לקצץ, הנה 20 רעיונות שאולי לא חשבתם עליהם:

  1. "תכניסו את הדברים שאתם רוצים לקנות באינטרנט לעגלת הקניות הוירטואלית שלכם. תשאירו אותם שם. קחו כמה ימים לחשוב על זה. הדחף לקנות בדרך כלל עובר, וזה הרגע שבו אני מבין שזה לא היה צורך אמיתי, אלא משהו אחר - שעמום, פרסומת שעבדה עליי וכו'".

    בונוס: "לפעמים אפשר להרוויח מזה הנחות נוספות. בחלק מחנויות האונליין, אם אתם מחוברים לאתר והוספתם פריטים לעגלה אבל לא שילמתם, הן עשויות לשלוח לכם הנחה מיוחדת כדי שתשלימו את תהליך הרכישה. חסכתי ככה המון כסף ברכישה גדולה, אבל מצד שני זה גם עלול לפתות אתכם מחדש לקנות משהו שאתם לא באמת צריכים, כי עכשיו זאת אפילו עסקה יותר שווה. תחשבו טוב טוב לפני שאתם רוכשים".
  2. "אני צובעת את הבגדים השחורים הישנים שלי בשחור, וזה מעולה. יש לי מכנסיים שנראים כמו חדשים, למרות שיש לי אותם כבר 14 שנה".
  3. "זכרו - נח"ל: נשנושים וחטיפים לאחר כך, תמיד כדאי לקחת איתכם. קבלו נקודות בונוס אם חתכתם פירות ולא סתם זרקתם תפוז לתיק, כי ככה הרבה יותר סביר שבאמת תאכלו אותם. אני גם אופה כמויות גדולות של מאפינס ומקפיא אותם".
  4. "זה אולי יותר סביבתי מחסכוני, אבל התחלתי להשתמש במגבות ומטליות מטבח במקום במגבות נייר לעוד מטלות. פעם גליל אחד של מגבות נייר הספיק לי לשבועיים, עכשיו אני קונה חבילה של שלושה גלילים פעם בשנה".
    מגבת מטבח (צילום: vetlana Lukienko, shutterstock )
    עזבו אתכם מגלילי נייר | צילום: vetlana Lukienko, shutterstock
  5. "מילה של אישה: גביעונית זאת הוצאה חד פעמית שיכולה להספיק לכן עד עשר שנים. אני משתמשת בשלי כבר חמש".
  6. "חסכתי לעצמי אלפים כשהתחלתי לתחזק ולתקן את הרכב שלי בעצמי. התחלתי עם אפס ידע, ומה שהניע אותי הייתה טינה טהורה למוסכים".
  7. "אנחנו מחזיקים שני בקבוקים של 5 ליטר במקלחת וממלאים אותם במים שזורמים עד שיש מים חמים מספיק. אנחנו משתמשים בהם כשאנחנו שוטפים את הרצפה ומשקים איתם את הצמחים. זה לא רק חסכוני במים, אלא גם הוריד את חשבון המים שלנו בצורה די משמעותית".
  8. "תייבשו כביסה בתלייה במקום במייבש שמשתמש בהמון חשמל. זה גם עוזר לשמור על הבגדים ליותר זמן".
  9. "משחת שיניים, קפה וכל דבר שאתם משתמשים בו באופן קבוע - קנו ספייר בפעם הבאה שיש עליהם מבצע. ברגע שאתם פותחים אחד מהם, תתחילו לחפש שוב מבצעים עליו".
    אילוסטרציה (צילום: חדשות 2)
    חפשו אריזות מבצע | צילום: חדשות 2
  10. "תהיו מודעים סביבתית - אתם תופתעו לגלות כמה חפיפה יש בין חסכנות ושמירה על הסביבה. זאת צורת החשיבה שחוסכת לי יותר מכל דבר אחר - אני קונה יד שנייה, נוסע בתחבורה ציבורית, אוכל צמחוני, למדתי לתקן את הבגדים שלי, אני משתמש בקומפוסט כדי להאכיל את הצמחים בגינה שמאכילים אותי, במקום לקנות סבון נוזלי במיכלי פלסטיק אני קונה סבון מוצק שמספיק להרבה יותר זמן, קונה בגדים ומוצרי אלקטרוניקה איכותיים שמחזיקים הרבה יותר זמן, משאיל ספרים בספרייה במקום לקנות, והכי חשוב - הפסקתי לקנות זבל מפלסטיק שאני לא באמת צריך".
  11. "חד משמעית - לגדל בעצמנו את הירקות וצמחי התבלין שאנחנו אוכלים. אני מייבשת את צמחי התבלין ומשתמשת בהם בחורף, ואת הירקות אני משמרת בצנצנות".
  12. "תצטרפו לקבוצות מסירה מקומיות. בזכותן ריהטתי את רוב הבית והגינה שלי בחינם או בזול מאוד. רהיטים, בגדי ילדים, צמחים וכו' - אפשר למצוא שם באיכות טובה יותר ממה שתמצאו בזול בחנויות, וזה טוב יותר לסביבה. וכשאני מסיים עם משהו בעצמי, גם אני מוסר אותו הלאה במקום לזרוק".
  13. "אני חותכת את הספוגים שלי לשניים. אין שום דבר שספוג שלם יכול לעשות שחצי לא. זה פשוט מכפיל את חיי המוצר - וזה החיסכון הכי קל שהיה לי".
  14. "אחד הדברים שחסכו לי הכי הרבה כסף זה להתחיל לשקול את האוכל שלי - בעיקר בשר ופירות ים. אני חוסך טונות של כסף כשאני אוכל מנות בגודל הגיוני. מסתבר שחזה עוף אחד יכול להספיק לשתיים עד ארבע מנות. שקית שרימפס קפואים הייתה נאכלת בשתיים-שלוש ארוחות, אבל כשאני הולך לפי הקצאות של 100 גרם, אני מותח את זה להרבה יותר".
    ארוחה משפחתית (אילוסטרציה: thinkstock)
    תוודאו שיש רק מה שצריך בכל צלחת | אילוסטרציה: thinkstock
  15. "לעבור לאוכל טבעוני חסך לי המון כסף. אני לא אוכלת הרבה מוצרים מיוחדים לטבעונים, רוב התפריט שלי מבוסס על עדשים, אורז, ירקות, פירות, שיבולת שועל, חמאת בוטנים וכו'".
  16. "בערך פעם בשנה אני עובר על כל ההוצאות החודשיות שלנו, ובודק אם יש תוכניות משתלמות יותר לדברים כמו טלפונים סלולריים, אינטרנט, ביטוחים וכו'. בנוסף, אם יש לנו מינויים חודשיים שאנחנו לא משתמשים בהם באופן קבוע, אני מבטל אותם. אני חוסך ככה המון".
  17. "עברתי לביטוח לפי קילומטר".
    נהגת, אישה נוהגת (צילום: Hazal Ak, shutterstock)
    ממילא הדלק עולה יותר מדי | צילום: Hazal Ak, shutterstock
  18. "לבנות תקציב בעזרת מעטפות כסף, ככה שיש לי תקציב לכל דבר. למשל, אני שואלת את עצמי אם אני רוצה לבזבז את ה-200 שקל האלו מהתקציב של האוכל על להזמין ארוחת ערב פעם אחת, או ללכת להתפרע איתם בסופר ולהביא אוכל לשבועיים".
  19. "תעשו מטלות שדורשות חשמל כשתעריף החשמל נמוך - תבדקו מתי שעות העומס, הן משתנות לפי עונות השנה".
  20. "ביטוח  חיות מחמד - זה חסך לי כל כך הרבה כסף".