ללימוד שפה חדשה יש יתרונות רבים שכולנו מכירים – יכולת להתמצא במדינה זרה, צפייה בסרטים זרים בלי תרגום, להרשים בני זוג פוטנציאליים וגם לפתח את האזורים במוח שאחראיים על השפה. אבל אותנו מעניין בעיקר הכסף, ולכן נדון באספקט הכלכלי של העניין: אילו שפות יכניסו לכם הכי הרבה כסף?

לא משנה באיזה עשור של החיים אתם נמצאים ומהו המצב התעסוקתי שלכם – כל מי שמעוניין בדלתות פתוחות נוספות בחייו המקצועיים כדאי שילמד שפה שניה. מומחי תעסוקה מעריכים שידיעת שפה שניה מעלה את השכר ב-10 עד 15 אחוזים, ומעלה דרמטית את הסיכוי להתבלט על פני מועמדים אחרים בקבלה לעבודה.

עוד ב-mako כסף:

בארץ הנוהל הזה פחות נהוג, אבל בחברות זרות וגלובליות ישנו "בונוס שפה", המוענק על ידיעת שפה נוספת – כך שמי שעובד בחברות האלו, או בחברות שמנהלות קשרים עסקיים ברחבי העולם, בהחלט יכול לצפות לו. מי שמרוויח 45 אלף דולר בשנה, עשוי, לאורך קריירה שלמה, לקבל 67 אלף דולר רק מהבונוס הזה. ה"אקונומיסט" דירג את רשימת הבונוסים המתקבלים מהשפות השונות:

ספרדית – בונוס של 1.5%
צרפתית – בונוס של 2.3%
גרמנית –בונוס של 3.8%

עם עלייתה של הגלובליזציה, הדרישה לעובדים שיודעים שפה זרה גדלה כמעט בטור הנדסי. מתורגמן הוא אחד מחמשת המקצועות המבוקשים והמתפתחים ביותר בשנים האחרונות, כשהביקוש אליהם עשוי לעלות ב-46% עד 2022, כך לפי הסוכנות לסטטיסטיקה האמריקאית. דמיינו שתוכלו לעבוד עבור גוגל או לתרגם משחקי וידאו עבור נינטנדו, ולהרוויח על זה מלא כסף. ובכן, זה תלוי רק בכם.

www.visitberlin.de (צילום: לשכת התיירות של ברלין)
בונוס: תוכלו להבין באמת מה הם אומרים שם בברלין | צילום: לשכת התיירות של ברלין

גרמנית

כפי שראיתם בטבלה, גרמנית מכניסה את הבונוס השמן ביותר. זה אולי קצת מפתיע, בהתחשב בכך שזו לא השפה המדוברת בעולם וכלכלת גרמניה אינה חזקה כמו היפנית או הסינית. ובכל זאת, גרמניה היא מקרה מיוחד, מכיוון שהיא אחד המרכזים הכלכליים החזקים באירופה – וידיעת השפה היא בעלת ערך כלכלי גבוה מכיוון שהמדיניות הכלכלית של המדינה היא גלובלית ומעורבת בשווקים רבים.

"עבר על צרפת ליל בלהות" (צילום: חדשות 2)
פותח את השוק הצרפתי, וחלק לא קטן מאפריקה | צילום: חדשות 2

צרפתית

עם מאתיים מיליון דוברי השפה בחמש יבשות שונות, ברור לחלוטין מדוע צרפתית היא אחת השפות הכי רווחיות כלכלית. במבט ראשון נדמה כי רק אלו שגרים בצרפת ובמדינות הדוברות צרפתית דוברים את השפה, אך למעשה צרפתית היא השפה השנייה הכי נלמדת בעולם, אחרי אנגלית כמובן. ידיעת צרפתית פותחת פתח לא רק לחברות הצרפתיות, אלא גם לאזורים דוברי השפה הצרפתית בשוויץ, קנדה, בלגיה וצפון אפריקה. ככלכלה החמישית בגודלה בעולם והמדינה שמדורגת שלישית בכמות ההשקעות הזרות, צרפת היא כוח כלכלי עצום.

לסטודנטים שרוצים ללמוד תואר ראשון או שני בצרפת, ידיעת השפה תהווה יתרון משמעותי – האוניברסיטאות הצרפתיות הנודעות נחשבות בין המוסדות האקדמיים המובילים בעולם. סטודנטים זרים שיודעים צרפתית יכולים לזכות במלגות ולממן את הלימודים באחד המוסדות הנחשקים בצרפת.

לה מנצ'ה ,ספרד (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
לא סתם לרדוף אחרי טחנות רוח | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

ספרדית

בארה"ב ואירופה, ספרדית נעשה כמעט להכרח, כשהפכה לשפה השנייה הכי מדוברת בתחומן. לא משנה באיזה תחום אתם עוסקים, המספרים מדברים בעד עצמם: מאז שנת 1990, אוכלוסיית דוברי הספרדית בארה"ב הכפילה את עצמה לכ-50 מיליון, וצפויה להכפיל את עצמה שוב עד שנת 2050. בנוסף, מדינות כמו צי'לה, מקסיקו וקולומביה הופכות לצירים מרכזיים בסצנת הכלכלה העולמית.

יתרון משמעותי שיש לספרדית הוא שהיא מאוד קלה ללמידה, במיוחד אם אתם יודעים כבר אנגלית. לעתים די בכמה קורסים אונליין או בספר מעמיק כדי להתחיל לדבר באופן שוטף יחסית.

יחידה מיוחדת לאיתור גולים (צילום: רויטרס)
שפה קשה, אבל השליטה בה משתלמת | צילום: רויטרס

מנדרינית

זה לא סוד שסין היא הכוח העולה בעולם היום, עם השפעה נרחבת מאמריקה ועד אפריקה. אם אתם אנשי עסקים, אז סין היא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, עם למעלה ממיליארד איש שיכולים להיות קהל היעד. החברות האמריקאיות בסין העלו את הדרישות למנהלים שיודעים סינית ב-35% בשנים האחרונות. זו אמנם שפה קשה ללימוד, אבל אם תשלטו בה תרשימו כמעט כל אחד.