פערי השכר בין המרכז לבין הפריפריה ממשיכים להיות משמעותיים, על פי סקר הוצאות משקי הבית לשנת 2018 עבור ערים המונות 50 אלף תושבים ויותר, שפורסם על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

בראש טבלת ההכנסה הכספית נטו לנפש עומדת, לא במפתיע, תל אביב, עם הכנסה ממוצעת (נטו) של 9,009 שקלים לאדם. באשקלון, לשם השוואה, המשכורת הממוצעת היא 5,110 שקלים בלבד. 

ערי השרון - רעננה, הוד השרון, הרצליה וכפר סבא ניצבות גם הן בצמרת של טבלה השכר עם משכורות ממוצעות גבוהות. ערי הלווין של תל אביב, גבעתיים ורמת גן לא סובלות ממשבר בשכר. העיר היחידה שמרוחקת מהמרכז שמצליחה להתברג לחלק העליון של טבלת השכר היא אילת, עם שכר ממוצע של 7,099 לנפש.

ההתפתחות המואצת של נתניה עדיין לא הרימה את התושבים אל החלק העליון של הטבלה, עם שכר ממוצע של 5,763 שקלים לנפש. קרית אתא ונהריה הצפוניות מדורגות מעליה בטבלה.

בעוד שהנתונים האלה מספקים הצצה אל אפשרויות התעסוקה וההשתכרות האיכותיות יותר (באופן ממוצע, כמובן) של תושבי המרכז והשרון, מעניין להשוות את נתוני ההשתכרות עם נתוני ההוצאה הכספית לנפש, המתפרסמות באותו הדו"ח.

בתל אביב, למשל, ההוצאה הממוצעת לנפש היא 7,200 שקלים. באשקלון ההוצאה עומדת על 3,756 שקלים בלבד. אחד הגורמים המשמעותיים לפער הזה הוא סעיף הוצאות הדיור, כמו גם הבדלי מחירים נוספים בין מרכז לפריפריה. אך זו לא כל התמונה. באופן טבעי, כאשר השכר נמוך יותר, הנטייה היא להוציא פחות כסף, ולהפך. ובכל זאת, באופן ממוצע, גם אחרי הוצאות כפולות, לתל אביב הממוצע נשארים 1,800 שקלים לחיסכון, בזמן שלאשקלוני הממוצע נשארים 1,354 שקלים. 

מי שמרוויח הכי הרבה, על פי ההשוואה הזו, הם תושבי רעננה. שם ההכנסה הממוצעת לנפש היא 8,471 שקלים, אבל ההוצאה עומדת על 5,574 שקלים בלבד. כלומר, 2,897 שקלים לחיסכון. אלף שקלים יותר מהתל אביבי הממוצע.