שטרות כסף ישראלי, שקל (צילום: רויטרס)
מתחילים לשלם פחות | צילום: רויטרס

מתחילים לשלם פחות: בעקבות החלטת שר האוצר משה כחלון וראש הממשלה בנימין נתניהו ביום חמישי (1 באוקטובר) יירד שיעור מס ערך מוסף באחוז, ויעמוד על 17%. איך המהלך ישפיע על ההוצאות החודשיות שלנו? וכמה נצליח לחסוך?

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ראש הממשלה ושר האוצר הכריזו בתחילת החודש על הצעד, בשל מה שהוגדר כעודפי גביית מסים בהיקף של מיליארדי שקלים מהציבור. לטענת השניים, המהלך בוצע בכדי לעודד את הצמיחה במשק.

המשמעות הישירה הנובעת מהורדת המע"מ היא חיסכון בסל ההוצאות החודשי. כך למשל המשפחה הישראלית הממוצעת שהוצאותיה מסתכמות בכ-12 אלף שקלים בחודש, צפויה לחסוך כ-100 שקלים בחודש, לאחר ניכוי ההוצאות החודשיות שעליהן לא משלמים מס ערך מוסף ממילא כמו ירקות. כך צפויה משפחה ממוצעת לחסוך כ-1,200 שקלים בשנה, בהנחה שהמדיניות החדשה שהוכרזה לא תשתנה בעתיד הקרוב.

חיסכון בסל ההוצאות (אילוסטרציה)
חיסכון בסל ההוצאות (אילוסטרציה) | צילום:

התעריף החדש: החל מאוקטובר

במעמד ההכרזה על הורדת המע"מ, הסביר כחלון כי באמצעות הצעד יחזיר האוצר את עודפי הגבייה לאזרחים, הנובעים בין השאר גם משיפור במערכת הגבייה של רשות המסים. ברשות הסבירו כי שיעור המע"מ החדש יחול על מוצרים שאספקתם תתבצע החל מ-1.10 ואילך. כמו כן, מוצרים שהועבר עבורם תשלום, אך נמסרו ללקוח אחרי 1.10, יחויבו בתשלום מע"מ בגובה 17% בלבד.

באשר למתן שירותים, ברשות המסים טוענים כי שיעור המע"מ החדש יחול בהתאם לתאריך שבו סופק השירות. כך למשל, במקרה שבו משלמים דמי מנוי עבור שירות, שיעור המס החדש יחול רק על התשלומים שיועברו לאחר ה-1.10.