מי צריך כסף כשאפשר לקבל מתנה של ממש? ככה לפחות חושבים בהיי טק, על פי נתוני סקר המתנות של חג של שערך מועדון הצרכנות של עובדי חברות ההי- טק "הייטקזון".  

על פי הנתונים עולה כי חלה עליה בשיעור של 11% במספר עובדי ההייטק שהעדיפו לקבל מתנה מוחשית על פני תו כלשהוא. שיעורם של עובדים אלו עומד ב-2017 על 63%. כמו כן, חלה ירידה בשיעור של 24% במספר העובדים שבחרו לקבל תווי מזון, לרמה של 16% בשנת 2017. ירידה בשיעור של 9% נרשמה גם במספר העובדים שבחרו לקבל השנה שובר גיפט קארד. בשנת 2016 שיעורם עמד על 23% ואילו השנה הוא ירד ל 21%.

כמו כן, מתברר כי ב-13% מהחברות בתחום ההיי- טק, המתנה המובילה מתוך כלל המתנות היא תווי קניה שופרסל Cash. אף אחת מרשתות המזון האחרות לא הצליחה לייצר אלטרנטיבה משמעותית שתנגוס בנתח של שופרסל.  מבין הארגונים שנסקרו, שיעורם של אלו שהציעו תווי קנייה של רשתות אחרות, רמי לוי ויינות ביתן, עומד על3%.

"הייטקזון|  ניתח את גובה המתנות שניתנו ל- 5,045 עובדים ועובדות שמועסקים ב-70 חברות הייטק לקראת חגי תשרי 2017. נתון זו הוצלב עם נתונים שהתקבלו מסקר שערך המועדון בקרב 80 מנהלות רווחה בחברות נוספות (בסך הכל 150 חברות).

כמה זה באמת שווה למעסיק?

המעסיקים אינם רוכשים את התווים במלוא ערכם. "יש בהחלט מקום להוקיר תודה למעסיק על נדיבותו", אומר דגן רונן , מנכ"ל משותף של הייטק זון, "אך מוטב שתדעו כי המעסיקים משלמים עבור רכישת התלוש סכום שנמוך מהערך שמופיע עליו. מה גובה ההנחה? זה תלוי בסוג התלוש. בממוצע עבור תלוש מזון ישלם המעסיק סכום שנמוך בשיעור של בין 5-7 אחוזים. בעבר, קודם לשנת 2014 - מועד כניסת התקנות הרלוונטיות בחוק הגנת הצרכן המחיר שהיו משלמים המעסיקים בגין רכישת התווים היו נמוכים הרבה יותר והגיעו להנחה של עד 17%. תלושים עבור מוצרים אחרים מוצעים למעסיק בהנחות משמעותיות הרבה יותר, שמגיעות עד לשיעור של 20%.

אפשר להתהמה עם המימוש של התו אך גם לו יש תוקף. בעבר מועד פקיעת תוקף התו ההשתנה מתו לתו, אולם בעקבות שינוי בחוק, את כל התוים ניתן לממש עד לחמש שנים מיום שהנפיקו אותם.

החוק לא מחייב בית עסק להחזיר עודף מתו באמצעות מתן זיכוי. רבים מבתי העסק מתעקשים להשיב עודף מתו שערכו גבוה מהמוצר שנרכש, דווקא באמצעות זיכוי. על הצרכן לדעת כי החוק אינו קובע את הדרך באמצעותה הדבר יעשה .לצד זאת, ככל שבית העסק בחר בדרך מתן הזיכוי, יש לוודא כי ניתן לממשו בכל חנויות הרשת.

מעסיק, העובדים לא באמת מתרשמים ממתן תלושים. "בשנים האחרונות חלה עליה ניכרת במספר החברות שמציעות לעובדים את האפשרות לקבל במקום תו לחג – מתנה מוחשית", אומר רונן, "הסיבה לכך אינה חיסכון למעסיק אלא ההכרה כי התווים לא נצרבים בתודעה של העובדים כמתנה, אלא משמשים לצריכה שוטפת. כמו כן, שיעור בלתי מבוטל מהעובדים משרשרים את התו לגורם שלישי, בין אם מתנה לעוזרת או לבן משפחה. כך או אחרת – מעסיק שמבקש לרצות את עובדיו באמצעות התו ולהגביר את הסולידריות שלהם כלפיו – מוטב שישקול בכובד ראש את האפשרות לתת מתנה".

אל תרוצו לממש את התו. בדיקות שנערכו מול עובדים שמימשו את התו מעלות כי למעלה מ 60% מהם מעידים כי באמצעות התו הם רכשו מוצר ולאחר מכן התחרטו על כך. הסיבה לכך היא כי התו נתפס עוד פחות מכרטיס אשראי – ככסף של ממש. העצה היא כי בטרם מימוש התו, עצרו ושאלו את עצמכם האם הייתם מוציאים כסף מהכספומט עבור הרכישה של הפריט המסוים.