רבים מאיתנו משנסים מותניים בעבודה לקראת החגים והשנה החדשה, אך פעמים רבות הניסיון לעשות יותר ולעמוד בציפיות לא מציאותיות רק מוסיף ללחץ – וגורע מהפוקוס. התחלה טובה תהיה לשחרר רעיונות ואמונות שאנחנו נוהגים לשייך ליעילות, שלא בצדק – כך נוכל לתעדף את מה שחשוב ולהרגיש טוב עם מה שהצלחנו להשיג. אתר Thrive Global קיבץ תריסר עצות מקוראיו, מיועצים וקואוצ'רים ועד מנהלים בכירים ומאמני כושר, בדיוק בנושא הזה.

  1. הפסקות אינן פרודוקטיביות

    אם אתם לחוצים או חשים חסרי השראה זכרו שפסק זמן הוא לא בזבוז זמן. במקום לנסות להיכנס למשימה שעומדת בפניכם בכוח או סתם להסיח את הדעת ברשת החברתית, צאו לטבע, טיילו או פשוט תבהו. הבהייה הזאת היא לא עצלנות או חוסר מיקוד, להפך, מחקרים מראים שהיא מגבירה משמעותית את היצירתיות ואת יכולת פתרון הבעיות. תחלמו בהקיץ בלי רגשות אשם.
    הנשיא ג'ו ביידן נראה "נותן לעיניו מנוחה" בועידת גל (צילום: צילום מסך)
    הנשיא ג'ו ביידן נראה "נותן לעיניו מנוחה" בועידת גלזגו | צילום: צילום מסך
  2. חייבים להגיד כן להכול


    אם אתם יכולים לעשות את זה וזה מעשה טוב אתם חייבים להגיד כן? לאו דווקא. אם מבקשים מכם יותר מדי, אם אתם מרגישים שאתם לא מציבים גבולות, תעצרו רגע ותחשבו אם אפשר להגיד גם לא. נותנת העצה סיפרה שמה ששינה את דעתה זה ציטוט של הווארד תורמן: "אל תשאלו מה העולם צריך. שאלו מה גורם לכם להתעורר לחיים ותעשו את זה. כי מה שהעולם צריך זה אנשים שהתעוררו לחיים".
    ילדה מסרבת לאכול (צילום: shutterstock By asiandelight)
    ילדה מסרבת לאכול | צילום: shutterstock By asiandelight
  3. כמות עדיפה על איכות


    הנה אמונה שמוטב להשליך כמה שיותר מהר. עדיף לעשות פחות כמו שצריך מאשר יותר באופן מרושל. גם לענות על הצרכים של כולם זה לא מדד להצלחה.
    כלב גדול עם כלב קטן (אילוסטרציה: gradisca, Thinkstock)
    קטן זה טוב יותר | אילוסטרציה: gradisca, Thinkstock
  4. זה חייב להיות מושלם


    פרפקציוניזם זה פאסה. כלומר אין דבר כזה מושלם, והמחשבה שיש רק מעכבת ומפריעה ליעילות, שלא לומר מובילה לדחיינות ולשיתוק. במקום לעשות מושלם – עדיף פשוט לעשות.
    פרפקציוניסט (צילום: צילום מסך מתוך ווטסאפ, shutterstock)
    פרפקציוניזם זה לא מעלה | צילום: צילום מסך מתוך ווטסאפ, shutterstock
  5. חייבים להיות טובים בהכול


    ממש לא, בגלל זה, בדרך כלל, אתם חלק מצוות. תשכחו מג'אגלינג בין משימות. אפשרו לעצמכם לבטוח באחרים ולהסתמך עליהם כדי להתקדם. שינוי כזה בחשיבה לא רק עוזר להתמקד ומפחית לחץ, הוא גם בונה אמון בצוות ומאפשר לכם להיות קולגות או מנהיגים שמרימים אחרים.
    מקום ראשון  (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
    אפשר גם מקום שני | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock
  6. מולטיטסקינג הוא המפתח לפרודוקטיביות


    במובנים רבים, להיות עסוקים מדי פוגע ביעילות. משימות מורכבות הדורשות יכולת שיפוט וחשיבה מחייבות התמקדות ושקט. תנו למשימה אחת את תשומת הלב המלאה שלכם, גם אם זה למשך 20 דקות בלבד. דברים קסומים יכולים לקרות במהלך הזמן הזה, שלא היו קורים במהלך תשע שעות של עבודה מלאת הפרעות וכאוטית.
    תעסוקה היברידית (צילום:  Andrey_Popov, shutterstock)
    ממש לא טוב | צילום: Andrey_Popov, shutterstock
  7. חייבים לעקוב אחרי רשימת מטלות קפדנית


    הייטקיסט אחד שהרגיש כל הזמן שהוא לא עושה מספיק ביטל את רשימת המטלות שלו לכמה ימים וניסה משהו אחר – בכל שעה הוא כתב את הדברים שבאמת עשה. בסופו של יום הוא נדהם לגלות עד כמה היה פרודוקטיבי, רק לא בצורה שבה רשימת המטלות שלי אמרה לו שהוא "אמור" להיות. כך, הוא מספר, למד להעריך נכונה מה גוזל יותר זמן משחשב ולתת לו יותר מקום במהלך היום.
    רשימת מטלות (צילום: kenary820, Shutterstock)
    תזרקו את זה | צילום: kenary820, Shutterstock
  8. חייבים להציב מטרות גדולות

    אין צורך להציב בפני עצמכם מטרות שאי אפשר להשיג, אם בקריירה או בחיים האישיים. אם תהיו ריאליים לגבי מה שאתם יכולים להשיג, תורידו מעצמכם הרבה לחץ ותחיו חיים מאוזנים יותר.
    אוורסט -   (צילום: Daniel Prudek, shutterstock)
    אוורסט. בטוחים שאתם רוצים לטפס? | צילום: Daniel Prudek, shutterstock
  9. אי אפשר לבקש עזרה

    בואו נודה באמת, הזמן שלנו יקר ואנחנו לא יכולים להיות מומחים בה-כול. אם ייקח לכם יותר משעתיים לבצע משימה שמומחה יכול לעשות בחצי שעה, כדאי ללכת על האופציה השנייה.
    זעקה לעזרה (איור: By Dafna A.meron, shutterstock)
    פשוט תבקשו עזרה | איור: By Dafna A.meron, shutterstock
  10. חייבים לעשות את זה נכון


    אמונה שכשנפטרים ממנה זה גיים צ'יינג'ר – מבחינה אישית ומקצועית. לפעמים פשט עדיף להתקדם, זה רק משפר את היכולת שלכם במה שאתם עושים.
    ללכת על הקו (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
    לפעמים עדיף פשוט להתקדם | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock
  11. חייבים לעשות הכול עכשיו


    אז יהיו כלים בכיור, בגדים מלוכלכים בסל הכביסה והמצעים יהיו מבולגנים על המיטה. העולם לא יגיע לקיצו (ואם יגיע זה לא יהיה בגלל הדברים האלה).
    ערימת בלגן (צילום: שאטרסטוק)
    שיהיה מבולגן | צילום: שאטרסטוק
  12. צריך לעשות יותר


    לא, אתם לא נכשלים. אתם פשוט עושים הכי טוב שאתם יכולים בנסיבות הקיימות. כדי להיות יעילים צריך להיות רגועים, וקשה להירגע אם אתם מקשיבים לקולות השליליים בראש שלכם שבאים בטענות ומייסרים אתכם על כך שאתם לא מספיקים לעשות הכול. כשאתם מרגישים מוצפים – קחו נשימה עמוקה, התרווחו בכיסא והתמקדו במשימה שלפניכם. הגישה הזאת, של קבלה וביטחון, תאפשר לכם לתעדף את מה שעליכם לעשות ואז לפעול.