אין מה לעשות, הגנים של היום זה לא הגנים של פעם. הרבה מאיתנו אוהבים להיאנח ולהתרפק בנוסטלגיה על זכרונות מילדות מתוקה ותמימה, בה הכל נראה כאילו היה פשוט יותר: שרנו, שיחקנו, אכלנו עוגה כושית ועבדנו בפינת החול, ולא היינו צריכים לדאוג משום דבר. הגיוני, אחרי הכל היינו רק בני ארבע.

עכשיו, כשאנחנו הורים בעצמנו, אנחנו יכולים להסתכל בעיניים בוגרות ומפוקחות על ההבדלים בין הגן שלנו, אי אז בשנות השבעים, השמונים או התשעים, לבין הגנים הפועלים היום. ההבדל המשמעותי המרכזי שאפשר למצוא בקלות הוא זה הטכנולוגי – החידושים וההמצאות של העשורים האחרונים לא פסחו על תחום החינוך, וכמו שהם נכנסו לכל חלקה אחרת בחיינו, הם נוכחים גם בגני הילדים שלנו.

גננת עם הילדים בגן (צילום: צילום מסך מתוך ווטסאפ)
צילום: צילום מסך מתוך ווטסאפ

איפה למשל? קחו את נושא קבוצות הוואטסאפ של הגננת. אתם יכולים לדמיין בכלל את היום שלכם בלי הרגע הזה בו אתם מקבלים התראה בוואטסאפ על קבלת תמונה מהגננת? ההרגשה היא של דרישת שלום קטנה וחמימה מהקטנצ'יקים שלכם, והנה, הופ, בלחיצת כפתור קטנה ואתם נמצאים איתם ממש שם, בחצר המשחקים, בפינת הבובות או בונים בקוביות.

יש הורים שמתקשים לקבל את התמונות מהגן, כמו שידור לייב של הילד שלהם, ולהיווכח שאולי הוא לא במיטבו. אתם מכירים את זה היטב: למה לא רואים את ליאם בתמונות? למה עלמה נראית עצובה בארגז החול? למה יש ילדים שאותם מצלמים כל הזמן, ואחרים שכמעט אף פעם לא? האמת היא, שלתהיות שלכם יש תשובות די טובות. כשמבודדים רגע אחד בתמונה הוא נגזר מתוך הקשר רחב יותר, שאותו אתם לא יכולים לראות. יכול להיות שעלמה נראית עצובה, אבל היא בעצם בכלל מאוד מרוכזת; ואולי היא באמת עצובה, כי בדיוק רבה עם ילד אחר, אבל מה שאתם לא רואים זה את הדקה העוקבת לזו בה צולמה התמונה, בה עלמה מתגברת בכוחות עצמה על העלבון, קמה ומוצאת חבר אחר לשחק איתו. וליאם, לא רואים אותו בתמונות כי הוא תמיד בתנועה, אף פעם לא מצוי במקום אחד, והגננת מצלמת באופן טבעי ילדים שעומדים בשקט ובלי לזוז. אל תמהרו להסיק מסקנות מהתמונות שהגננת שולחת אליכם. אם יש לכם לבטים או דאגות בקשר לילד שלכם, ליחסים החברתיים שלו בגן או למצבו הנפשי – פשוט קבעו איתה שיחה פנים אל פנים.

מעוניינים במידע נוסף? לחצו כאן

גם מצלמות בגני הילדים הם עניין טכנולוגי חדש שלא היה קיים בגנים של פעם. המצלמות בגנים מרגיעות הורים רבים, שמודאגים מאוד מהידיעות הנחשפות כל העת אודות התעללות בילדים על ידי אנשי צוות. הסייעת או הגננת שנראו כל כך נחמדות ואוהבות התגלו כבר לא פעם כמפלצות, ואין משהו שיכול להשקיט לב של הורה מודאג יותר ממצלמה שנוכחת במקום ומחליפה, כביכול, את העיניים שלו בשמירה על היקר לו מכל. אלא שהמצלמות, מוכח שוב ושוב, לא מנעו ולא צמצמו מקרים של התעללות. מה שיכול לעזור למיגור התופעה היא מדיניות פיקוח של המדינה על הגנים, גיוס כוח אדם איכותי וליווי והדרכה משמעותיים, שיעזרו לאנשים שעובדים עם הילדים שלנו לעשות את העבודה החשובה שלהם הכי טוב שיש.

מצלמת בגן ילדים (צילום: צילום מסך מתוך ווטסאפ)
צילום: צילום מסך מתוך ווטסאפ

אבל החידוש הכי כיפי והכי נוח מבחינה טכנולוגית בגני הילדים הוא ללא ספק האפשרות לשלם אונליין בקלות באמצעות שירות תשלוםגן החדש של ישראכרט. זהו, למעשה, פתרון דיגיטלי פשוט במיוחד המאפשר לגננות לגבות מכם את התשלום בצורה נוחה על ידי שליחת דרישת תשלום מאובטח ישירות לנייד או למייל ללא תפיסת מסגרת אשראי, ולשלוח את הקבלה/ החשבונית כל חודש. השרות מבטיח לגננת שבתחילת כל חודש תדע מי מהילדים שילם וממי לא קיבלה תשלום, והוא חוסך את כל ההתעסקות בהפקדת צ'קים ובגביה של צ'קים חוזרים. אין ספק שהטכנולוגיה מביאה איתה לעתים אתגרים - אבל לפעמים היא גם מביאה עמה הקלה ונוחות גדולה.