בעיצומה של שנה לא פשוטה עבור המשק הישראלי, שהייתה רצופה בעליות וירידות דרמטיות בבורסה, שינויים פוליטיים קיצוניים, גל פיטורים בהייטק, שינוי דירוג האשראי של ישראל ושאר נפלאות - תאגיד לינקדאין מפרסם את רשימת 25 מקומות העבודה הטובים ביותר לקריירה עבור העובדים הישראלים.

הרשימה, שמפורסמת זו השנה השנייה בישראל, מאגדת 25 תאגידי ענק וחברות מקומיות שעובדות בישראל, ונבחרו על פי עשרות קריטריונים כטובות ביותר להתפתחות הקריירה.

״השנה ממשיכה להביא גלים של שיבושים בשוק העבודה: מהתקדמות בתחום הבינה המלאכותית ועד לעליית מגמת ההתפטרות״, נכתב בפרסום של לינקדין, הרשת החברתית המקוונת שנועדה ליצירת קשרים מקצועיים ועסקיים בין משתמשיה . ״אי הוודאות הכלכלית והחדשות על פיטורים נמשכים. אנשי מקצוע רבים מחפשים את המהלך הבא בקריירה שלהם, והמעסיקים מתחילים לחשוב מחדש כיצד למשוך, לשמר ולפתח כישרונות. הדירוג מגובה בנתונים ייחודיים של הרשת, המודדים אלמנטים שונים של התקדמות קריירה והצלחה לטווח הארוך״.

הרשימה נבנתה באמצעות נתונים שנאספו על ידי לינקדאין, ונבנתה בהסתמך על מרכיבים שנוגעים לאופן בו עובדים מתקדמים גם בחברה - וגם אחרי שהם עוזבים אותה. נבחנו סוגיות של שיפור מיומנויות שונות בזמן ההעסקה, וגורמים של שחיקה ופיטורים. ״חברות שפיטרו 10% או יותר מכוח העבודה שלהן בין ה-1 בינואר 2022 להשקת הרשימה, בהתבסס על הודעות פומביות - או שיש להן שחיקה של יותר מ-10%, על סמך נתוני לינקדאין - אינן זכאיות לדירוג״, כך נכתב.

במקומות הראשונים: חברות הטכנולוגיה הוותיקות

אז מי החברה הראשונה ברשימה, מי הצליחה להפתיע אותנו, והאם גם החברה שלכם מופיעה? הנה כל הפרטים:

את המקום הראשון ברשימת המקומות הטובים ביותר לקריירה קטפה אינטל, תאגיד בינלאומי אמריקאי שמייצר מיקרו מעבדים, כרטיסי רשת, שבבים, וכל מה שתעשיית המחשוב והטכנולוגיה זקוקה לה. לאינטל 121 אלף עובדים בכל רחבי העולם, 14 אלף מהם נמצאים במטה החברה הישראלי שבחיפה. התחומים העיקריים בהם עוסקים עובדי החברה הם הנדסת תוכנה, תהליך ועיצוב, ורוב רובם של העובדים הם מהנדסים. במקום השני התמקמה חברת הטכנולוגיות הרפואיות אליין טכנולוג'י, שרוב רובם של העובדים שלה גם הם מהנדסי תוכנה, ובמקום השלישי חברת פיתוח התוכנה SAP. במקום הרביעי התמקמה החברה הישראלית אמדוקס, בה עובדים למעלה מ-31 אלף בני אדם, ולמקום החמישי הגיעה חברת פיתוח האתרים וויקס, בה עובדים קרוב ל-6,000 עובדים. 

מיכל הדר, סמנכ״לית משאבי האנוש של פיוניר (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

את המקומות העוקבים תפסו חברת הטכנולוגיה אלפבית (חברת האם של גוגל), אלביט מערכות, טבע, וצים שירותי ספנות, ולמקום העשירי הגיעה חברת payoneer, שעוסקת בשירותי העברת כספים אלקטרונית וביצוע תשלומים במסחר אלקטרוני. דיברנו עם מיכל אדם, סמנכ״לית משאבי האנוש של החברה, שאחראית על 2,400 עובדים ב-29 מדינות, ולדבריה הכל נעוץ בגישה. ״אני בפיוניר 5 שנים, וגדלתי בתפקיד שלי. הדו״ח של ליקדאין מתעסק במקומות העבודה הטובים ביותר לקריירה, ולא במקומות העבודה הטובים ביותר, וזו הבחנה חשובה: כשאני מסכלת על עובדים ועל מה הם רוצים, רוב רובם של העוברים מחפשים מקום שהם יוכלו להתפתח ולהתקדם בו, ולהביא לידי ביטוי את כל היכולות שלו. אני רוצה להיות בית הספר הכי טוב לכל מקצוע שיש בחברה, ובמשך כל השנים שלי פה שמרתי על אותו קו: לתת לאנשים את הדרך, את הלימוד ואת השלבים שהם צריכים בהתפתחות הקריירה שלהם״.

זו הפעם הראשונה של פיוניר ברשימה של לינקדאין, והיא נכנסה מיד למקום העשירי. בשיחתנו העלנו את סוגיית הפסיליטיז של תעשיית ההייטק, שמתגאה בתנאים נוצצים וזוהרים לעובדים, אבל לא תמיד מדובר בעיקר. ״מקום עבודה טוב לא תמיד קשור לטעמים של הגלידות במקרר או לברז בירה במטבח. זה קשור לדברים עמוקים יותר שרואים את העובד ואת ההתקדמות שלו. שימור עובד הוא שונה מעובד לעובד, ומה שמתאים לאחד לא יתאים לאחר. היכולת לתת תכניות שונות ולהביא דברים חדשניים מכל מיני מקומות, היכולת לחשוף את העובדים להמון מדינות ואופציות התקדמות של ניהוליים גדולים - זה מה שעושה חברה טובה לקריירה״.

 על מקום עבודה צריך להסתכל כמכלול של דברים לעתיד

 מגוון חברות תוכנה והייטק מילאו את הרשימה של לינקדאין, אבל גם 2 חברות בריאות נכנסו לדירוג המכובד. למקום ה-15 הגיעה מאוחדת שירותי בריאות. מאוחדת היא קופת החולים השלישית בגדולה בישראל, המפעילה למעלה מ-300 מרפאות רפואיות, בתי מרקחת, רשת מרפאות שיניים ומגורי דיור מוגן לקשישים. למקום ה-21 הגיע המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי - איכילוב, שהוא בית החולים השני בגודלו בארץ. עם טיפול בלמעלה מ-400 אלף איש בשנה, מרפאות חוץ. ובית חולים לימודי שעובד בשיתוף עם תלמידי הרפואה של אוניברסיטת תל אביב.

הרשימה התפרסמה בסמוך לפרסום נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, וחושפים כי שיעור האבטלה הבסיסי ירד בחודש מרץ ל-3.3%, עם 149.4 אלף מובטלים - לעומת 3.7% בפברואר, 4.1% בינואר ו-4.3% בדצמבר. לצד נתוני האבטלה הנמוכים, שיעור התעסוקה במשק עלה ל-61.9% בפברואר, לעומת 61.7% בפברואר. להיות מחפש עבודה זה לא קל, ולהתמודד במשך שבועות ולעיתים חודשים ארוכים עם קורות חיים שלא מקבלים מענה ועם חוסר ודאות מתמשך, גורם לרבים ממחפשי העבודה תסכול רב. מיכל מציעה שלא להתייאש. 

״חיפוש עבודה משלב בתוכו כמה גורמים ביחד: פיתוח עצמי, ניהול, חברה, ערכים, תגמול כספי ועוד. בסופו של דבר ההחלטה שהייתי נותנת לבן שלי כשהוא ישתחרר מהצבא, זה ללכת למקום עבודה שאפשר לצמוח איתו ביחד. אני הגעתי לפיוניר אחרי 30 שנה במשאבי אנוש. התחלתי פה כשהחברה הייתה פרטית, חברה של 700-800 בכל העולם, והיום אנחנו במקום אחר לגמרי. צמחתי ביחד עם החברה, פגשתי אנשים חדשים, עשיתי דברים שלא עשיתי קודם, ועל מקום עבודה צריך להסתכל כמכלול של דברים לעתיד. אם זה לימוד באמצעות קורסים ואנשים אחרים, טכנולוגיות שהחברה עובדת בהם, איזה סוג אנשים מגיעים לחברה והאפשרות להתקדם. חברה צומחת היא חברה שיודעת להצמיח אנשים מבפנים, וזה מאוד חשוב כשאנחנו מנסים להתקבל למקום עבודה״.

רשימת החברות המלאה:

  1. אינטל
  2. אליין טכנולוג'י
  3. SAP
  4. אמדוקס
  5. וויקס
  6. Alphabet
  7. אלביט
  8. טבע
  9. צים
  10. פיוניר
    אמזון אילוסטרציה (צילום: Sundry Photography, שאטרסטוק)
    אמזון במקום ה- 12 | צילום: Sundry Photography, שאטרסטוק
  11. סימנס
  12. אמזון
  13. מון אקטיב
  14. סייבר ארק
  15. מאוחדת שירותי בריאות
  16. מאנדיי
  17. זום אינפו
  18. Applied Materials
  19. AppsFlyer
  20. Palo Alto Networks
    בית החולים איכילוב (צילום: עודד קרני)
    בית חולים איכילוב במקום ה-21 | צילום: עודד קרני
  21. המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי - איכילוב
  22. Kornit Digital 
  23. אדמה (Syngenta Group)
  24. Medtronic
  25. GE