תעשיית הגיימינג צמחה למימדים מבהילים, והיא מגלגלת מאות מיליארדי דולרים בשנים האחרונות. בזמן שאתם יושבים מול המסך עם הפלייסטיישן שלכם ורק מנסים נואשות לא למות או לעבור שלב – מרוויחות חברות הגיימינג שגורמות לכם להעביר שעות ארוכות מול המוצרים שלהן סכומי עתק. ולמרות שרווח הוא לא סממן יחיד להצלחה של חברה, הוא בהחלט אחת המטרות העיקריות שלה, אם לא הראשונה והעיקרית שבהן. הנה כמה חברות ששלשלו לכיסן מיליארדי דולרים ב-2017, רק מלייצר משחקי מחשב. 

Capcom – 1.1 מיליארד דולר

הצנועה במכניסות עשתה את הכסף שלה ממשחקים כמו Resident Evil ו- Street Fighter, המשחק הכי מצליח שלהם עד כה. לא הרבה מדברים על קאפקום בתעשייה, אבל עם מספרים כאלה גם אי אפשר להתעלם מהם.

KONAMI – 1.5 מיליארד דולר

היא נוסדה ב-1969 בתור חברה שמשכירה משחקי ארקייד ביפן, אבל צלחה את המהפכה הטכנולוגית והיום היא אחראית להרבה משחקים מפורסמים כמו The Dance Dance Revolution, Pro Evolution Soccer, Silent Hill, ועוד. חוץ מגיימינג הם משווקים גם מכונות משחקי מזל ומשחקי ווידיאו ארקייד ואפילו צעצועים וקלפי משחק.

SQUARE ENIX – 2 מיליארד דולר

כל מי שאי פעם שיחק טומב ריידר, שלשל כסף לכיסה של החברה הזו. בין המשחקים המפורסמים שלהם גם Deus Ex: Human Revolution, Hitman, וסדרת משחקי פנטזיה שדורגה כאחד ממוצרי הגיימינג הטובים בעולם.

UBISOFT – 2.9 מיליארד דולר

גם לחברה הזו יש כמה משחקים מפורסמים במיוחד כמו Assassin’s Creed, Far Cry, Rayman, ו- Tom Clancy. במקור מצרפת, החברה החלה בתור מפרסמת משחקי מחשב ב-1986, והפכה עם השנים לאחת החברות הפופולריות אצל הגיימרים.

דמותו של סוניק במשחק חג ההודיה בניו יורק (צילום: Andrew Toth, Getty Images)
דמותו של סוניק במשחק חג ההודיה בניו יורק | צילום: Andrew Toth, Getty Images

SEGA – 3.36 מיליארד דולר

סאגה עברה משבר בתחילת שנות ה-2000, אבל חזרה בגדול באמצע העשור, ועד היום מבוססת במקום גבוה ברשימת המרוויחות. החברה היפנית היא אחת השמות הגדולים בתחום, וההכנסה המאסיבית שלהם מגיעה בזכות Sonic the Hedgehog, פייבוריט יפני ידוע.

NINTENDO – 4.9 מיליארד דולר

היא נוסדה בכלל בסוף המאה ה-19 ביפן, אבל בעשרות השנים האחרונות דילגה נינטנדו לראש רשימת חברות הגיימינג העולמיות והפכה לאימפריה, שלא לומר לשם חליפי למשחקי מחשב אחרי שיצרו את קונסולת המשחקים המפורסמת שלהם ב-1983. היצירות האהובות ביותר שלהם שייכות בכלל למאה הקודמת – מריו ודונקי קונג. אבל גם היום מריו הוא אחד המשחקים הפופולאריים, ולזה תוסיפו את פוקימון ו-The Legend of Zelda, ואפשר להבין למה נינטנדו מרוויחה כמה שהיא מרוויחה.

ACTIVISION BLIZZARD  7.7מיליארד דולר

החברה היא תוצאה של מיזוג מ-2008 של שתי חברות, והחלה ברעיון פשוט של משחקי הרפתקאות אסטרטגיים. היא אחת החברות הראשונות שהציגה את טכנולוגיית ה-LAN, זו שמאפשרת לנו להתחבר למחשבים אחרים ולשחק עם החברים שלנו מבלי הצורך להיות אונליין. את ההצלחה הגדולה הם עשו עם משחקים כמו Call of Duty, Warcraft, Diablo ו- Starcraf.

גיימרים משחקים ב-Xbox בתערוכה בקלן (צילום: Juergen Schwarz, Getty Images)
גיימרים משחקים ב-Xbox בתערוכה בקלן | צילום: Juergen Schwarz, Getty Images

SONY COMPUTER ENTERTAINMENT – 20 מיליארד דולר

חברה שהיא אימפריה בכל תחום שהיא עוסקת בו. אנחנו מכירים את מוצרי האלקטרוניקה של סוני, אבל בתחום המשחקים הם כמעט שולטים בשוק, והפלייסטיישן שלהם הוא כנראה קונסולת המשחקים המפורסמת בעולם. ה-PS2 היא הקונסולה הכי נמכרת שיש, והאסטרטגיה של החברה להוציא קונסולה חדשה מדי 3 שנים מאוד משתלמת, אף שאת אמון הצרכנים הם רכשו בגלל שהקונסולות שלהם פשוט מחזיקות מעמד. הדור הבא של הקונסולה, פלייסטיישן 5, כבר יהיה עם אפשרות להטמיע VR.

MICROSOFT STUDIOS – 39.2 מיליארד דולר

המתחרה הגדולה של סוני נמצאת בשוק בסך הכל מאז 2002, וכמו שמיקרוסופט יודעת – יש לה אחיזה והשפעה עצומה על השוק למרות שהיא גם אחת החברות הצעירות בתחום. ה-Xbox המקורי יצא לשוק בתחילת שנות ה-2000, ומיד כבש את השוק עם סדרת משחקי Halo. אחר כך הגיעו משחקי Gears of War וכאלה שמשוחקים בשלל פלטפורמות כמו Call of Duty, והפכו את החברה לרווחית בעולם.

רוצים לגלות מה החברות האלה עושות באמת? בפסטיבל Game In mako Fest ממתינות לכם מאות עמדות משחק, מתחם VR ענק, תחרויות eSports מקצועיות ועוד המון הפתעות. למידע נוסף וכרטיסים