אפרת לקט, בת 40. נשואה לאסף. אמא של אביתר בן 11 ואלה בת 8. בעלת בית הספר "אמא מאמנת"

לאפרת לקט הייתה עבודה לא רעה במשרד פרסום. אבל היא רצתה יותר. "הרגשתי כמו אמא גרועה בבית בגלל כל השעות שביליתי בעבודה, ומאידך לא הרגשתי שאני מצליחה בשלב מסוים לספק את הסחורה", היא מספרת.

לפני תשע שנים, אחרי תהליך אצל מאמנת אישית, היא הבינה שהיא רוצה משהו אחר. הפעם, הילדים היו במוקד. "החלטתי שאני רוצה לגדל את הילדים שלי להיות בטוחים בעצמם. שירגישו שבכל רגע נתון שהם יכולים, במאמץ מכוון, להשיג כל דבר שירצו".

לקט החלה לשתף בדף הפייסבוק הפרטי שלה תובנות וניסיונות מוצלחים יותר ומוצלחים פחות על גידול הילדים, אותן שילבה בידע שצברה בתחומי האימון והפסיכולוגיה החיובית.

ההתמדה השתלמה. לאחר מספר חודשים החלו אימהות לבקש ממנה לאמן אותן להתמודד עם אתגרי ההורות בסלון ביתה. "תוך כדי מפגש מקרי בסלון עם אלה ואביתר הן התחילו לבקש חצי בצחוק שאאמץ את הילדים שלהן, או לחילופין שאעבור לגור אצלן בבית", היא נזכרת, "מה שהתחיל כבדיחה, המשיך בעוד ועוד פניות כאלה, עד שהבנתי שבמקום לעבור תהליך עם כל אמא בנפרד, אני יכולה לפגוש קבוצת אימהות לתהליך ארוך ומשמעותי וללמד אותן את כל מה שכבר ידעתי שעובד".

עוד ב-mako כסף:

הזינוק ממעמד של מאמנת ביתית לכוכבת אימון אימהות התרחש לפני שנה,  לקט נפרדה משותפה לדרך האימון ולאחר שאימנה עסקית, בעיקר נשים לאחר לידה ואמהות צעירות, גמלה בליבה ההחלטה לפנות לתחום של יעוץ משפחתי. 

כשברקע נשמעו משפטים כמו "מי יבוא ללמוד אצלך?", לקט זנחה את כל עבודות האימון האחרות והתחילה להתמקד רק באימהות. "החלטתי פשוט לנסות. ערב אחד פשוט התיישבתי והתחלתי לכתוב תכנים וסילבוס, מדמיינת מה בדיוק חשוב לי להגיד ואיך זה יראה. צללתי אל עשרות הספרים שכבר קראתי שוב, ללקט תכנים ומחקרים שיבססו את הכלים שלי ויתנו להם משנה תוקף".

קבוצת מיקוד

כמי שעבדה במשרד פרסום, לקט עשתה בדיוק מה שלימדו אותה לעשות - לבדוק את עצמה מול קהל יעד מצומצם. "כתבתי בפרופיל הפרטי פוסט בו סיפרתי שאני רוצה לפתוח קבוצת מיקוד בפייסבוק. אני רוצה שיהיו בה 100 אימהות שלהן אספר על המוצר עליו חלמתי - בית הספר לאמהות. ביקשתי שכל מי שמעוניינת, פשוט תגיב ותכתוב 'אני רוצה'. פרסמתי והלכתי לישון", היא אומרת.

בבוקר גילתה לקט הרבה יותר ממאה אימהות שרצו להיות קבוצת מיקוד בקבוצה שעוד לא קמה. כך נוסדה "הקבוצה הסודית של אמא מאמנת". "שאלתי אותן הכל", היא מספרת בעיניים נוצצות, "הן החליטו מה יהיה הלוגו והצבעוניות שלו, איזה תכנים ייכנסו לסילבוס הקורס ואיזה לא. במקביל סיפרתי להן מה היא הגישה החדשה שאני מציעה להורות במאה ה-21, התחלתי לתת דוגמאות מוחשיות לכלים שיש לי להציע, צילמתי את הילדים שלי בווידאו, צילמתי את עצמי נותנת הסברים לסיטואציות שעלו בקבוצה. הן הגיבו והיו מעורבות וביקשו שאסכים לצרף עוד חברות. רק אז הבנתי שמה שנבנה בעמל רב - הוא אמיתי ומוחשי. שנה אחר כך ואנחנו אוטוטו 11,000 אימהות".

אז הקבוצה בעצם הביאה אותך למה שאת היום?
"למי שנדמה שפרצתי השנה, שאני מטאור שבא משומקום אני רוצה להזכיר - אני מאמנת כבר תשע שנים, לומדת פסיכולוגיה חיובית כבר שש שנים, הולכת להרצאות, סמינרים וקורסים שעוסקים בחינוך ובפסיכולוגיה בארץ ובעולם. אני תלמידת תואר שני לייעוץ משפחתי וכל הזמן הזה מאמנת אימהות, מאות אימהות בתשע שנים. אני מרגישה שכל מה שעשיתי בכל חיי, כל הידע שצברתי, הכלים שפיתחתי מתנקז לשנה הזו".

אחת השאלות ששאלה בקבוצה הייתה אם ירצו לשמוע תקציר של הנושאים הבוערים בהרצאה של שעה וחצי. היא החליטה על התאריך היחיד שהיה פנוי לה ביומן ב-18.8.2015, פשוט כי זה היה הערב היחיד שהיה פנוי לה. היא לא הקשיבה לקולות מסביב שאמרו שהשתגעה, שאין אמא אחת שתגיע באוגוסט, שכולם בחו"ל. "אמרתי לכולם שאני לא צריכה 100 אימהות. מסתפקת ב-60. פתחתי מכירת כרטיסים והתעלמה מכולם", היא אומרת. אחרי 24 שעות 112 הכרטיסים באולם נמכרו.

"בשלב הזה עוד חשבתי שזה מזל של מתחילים. בסוף ההרצאה הראשונה נרשמו 15 אימהות לבית הספר אליהן נוספו עוד 5 וכעבור שבועיים פתחתי את המחזור הראשון של הקורס של אמא מאמנת", היא אומרת בגאווה.

הכוח של האימהות

מאז כל ההרצאות שלה הן סולד אאוט והיא כבר שוטטה איתן בכל הארץ. בקיץ האחרון קיבלה לקט הצעה מעניינת במיוחד - לצאת לסיבוב הופעות בארה"ב להרצות בפני קהל אימהות ישראליות שנמצאות בקבוצה ורוצות ממנה עוד.

"את הסיבוב בארצות הברית יזמה גלית שטרן גולדברג מנהלת מרכז עמק של ה-jcc בניו ג׳רזי. זה התחיל מזה שהיא סגרה עבורי שתי הרצאות ובהחלטה משותפת עם אסף הזמנתי כרטיסים לכל המשפחה כי חשבנו שזה יהיה טיול נחמד של שבוע וחצי. גלית יזמה ודאגה לכל- החל מאולם, דרך פרסום ושיווק ועד מתן מענה לאימהות שהתעניינו", מספרת לקט.

שלושה חודשים לפני הטיסה פרסמה לקט בקבוצה את דבר הגעתה. אימהות ששמעו על הביקור האריכו את סיבוב ההרצאות – וארגנו אירועים בוושינגטון, בוסטון, מיאמי, פילדלפיה ובדקה התשעים גם לאורלנדו. "הכל הכל יוזמה והפקה של אימהות הקבוצה. את מבינה איזה כוח יש לאימהות? בלעדיהן זה לא היה קורה", מתפעלת לקט.

איך את מסבירה את זה?
"מה שהוביל להצלחה בעיני הוא מרכיב של ידיעה פנימית ברורה ואמונה שיש לי משהו אמיתי ביד.
נאלצתי להיות חירשת לנוכח התגובות סביב ובדיוק כמו שאני מלמדת, זרקתי את התיק מעבר לגדר, הצהרתי שאני פותחת את בית הספר לאימון אימהות, ומהרגע הזה הייתי צריכה לעבוד כדי להצדיק את ההצהרה. כל אחד לוקח היום מנטור עסקי או מאמן אישי, וזה גם התפקיד שלנו לילדים שלנו. לאמן ולהכשיר אותם במגרש החיים שלהם כיד לשכלל את היכולות שידרשו להם בעתיד. אם לא אימנתי ילד להעז או להציב מטרה, לעצמאות מחשבתית וליוזמה, איך אצפה שבעתיד הוא ידע להתמודד עם העולם בצורה שאני רוצה?".

מה הלאה?
"נראה לי שארבעה קורסים, ספר שנכתב עם עורכת מבריקה ומנוסה ומועדון שיש לי 365 סרטונים לצלם זה די ויותר לשנה אחת. המטרה היא שבכל יום אמא מקבלת אל המייל וידאו יומי של עד 5 דקות בנושא החודשי שנבחר. החודש למשל אני מסבירה וממחישה איך מגדלים ילד לעצמאות ובתוך כך מחזקים את ביטחונו העצמי. יעד רחוק יותר הוא להיות מספיק חדה ומדויקת לזקק את מה שיש לי להגיד ל-18 דקות באנגלית מצוינת ולעמוד על במת TED. רק שימשיך ככה. אמן".

יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il