ב-2018 עצרה המשטרה נהג והתברר כי רישיונו פקע ב-2002. חודשיים לאחר מכן הוא נתפס נוהג פעם נוספת. בתחילה דרשה המדינה להטיל עליו מאסר אך ההגנה השיגה עבורו הסדר טיעון מקל. השופטת לאה שלזינגר שמאי אימצה לאחרונה את הסדר הטיעון וגזרה על האיש מאסר על תנאי, פסילת רישיון ל-3 שנים, קנס של 360 שקל ופסילה על תנאי.

נהיגה בזמן פסילת רישיון היא עבירה חמורה שהעונש בגינה עלול להיות מאסר של עד 3 שנים. מאחר שמדובר ב״מכת מדינה״ בתי המשפט בדרך כלל לא מתייחסים בסלחנות לנהגים שנתפסים ללא רישיון בתוקף, בפרט כשהרישיון פקע לפני שנים רבות.

אדם נתפס נוהג בראשון לציון בחודשים יולי ובספטמבר 2018 ללא פוליסת ביטוח תקפה וכשרישיון הנהיגה שלו פקע במאי 2002. הוא הואשם בין היתר בעבירה של נהיגה בזמן פסילה ובנהיגה ללא רישיון נהיגה תקף מעל שנתיים.

לאחר משא ומתן בין המדינה להגנה הגיעו הצדדים להסדר טיעון שלפיו הנאשם יודה בעבירות והצדדים יעתרו לעונש שאינו כולל מאסר. בהתאם, הנאשם הודה בעבירות והורשע.

במסגרת הטיעונים לעונש ב״כ המאשימה, עוה״ד ענבל פרץ מימון ומילנה מושייב, הדגישו כי הנאשם נוהג משנת 1990 ולחובתו 9 הרשעות קודמות. המדינה דרשה בתחילה מאסר אך לנוכח הסדר הטיעון עתרה למאסר על תנאי של 6 חודשים, פסילת רישיון ל-36 חודשים, פסילה על תנאי וקנס.

ב״כ הנאשם, עו״ד חלי יוסף, ביקשה לכבד את הסדר הטיעון. עוד היא ביקשה להתחשב במצבו הכלכלי של הנאשם, אב לשני ילדים שסובלים מאוטיזם, אשר נמצא כרגע בהסדר בתיק הוצאה לפועל ולכן לא יכול לפעול לחידוש הרישיון.

הסדר סביר

השופטת לאה שלזינגר שמאי מבית המשפט לתעבורה בפתח תקווה כיבדה את הסדר הטיעון. ״מצאתי כי הסדר הטיעון סביר והולם את מתחם הענישה״, כתבה.

בהתאם להסדר, השופטת דנה את הנאשם ל-6 חודשי מאסר על תנאי וקנס בסך 360 שקל. בנוסף, היא פסלה את רישיון הנהיגה של הנאשם לתקופה של 36 חודשים וכן גזרה עליו פסילת רישיון על תנאי.

ב״כ המדינה: עו״ד ענבל פרץ מימון, עו״ד מילנה מושייב

ב״כ הנאשם: עו״ד חלי יוסף

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל