בית המשפט לתעבורה  בחיפה זיכה לאחרונה מחמת הספק נאשם בעבירה של שימוש בטלפון נייד בנהיגה. הנאשם הכחיש את טענת השוטר שלפיה החזיק את הטלפון ביד. סגן הנשיא השופט גיל קרזבום ציין כי העובדה שהשוטר לא רשם בדו"ח שמות של חיילים שהיו עמו בניידת והיו עדים לאירוע, מנעה מהנאשם את האפשרות לזמן אותם לעדות ומדובר במחדל חקירה משמעותי שמצדיק את זיכויו.

הנאשם הכחיש את ביצוע העבירה והגיש בקשה להישפט עליה.

בבית המשפט, עדות הנאשם ועדות השוטר העלו שתי גרסאות שונות באשר לעובדות האירוע.

השוטר העיד כי עמד מחוץ לניידת סמויה והבחין בנאשם, שנסע לכיוונו בנסיעה איטית תוך שהוא מחזיק ביד ימין טלפון שחור צמוד לאוזן. לדבריו, הוא החל לנסוע אחרי הרכב ונצמד לחלון של הנהג, שהמשיך לדבר בטלפון.

בחקירתו הנגדית נשאל השוטר מדוע לא ציין בדוח המשטרתי שמות של חיילים שהיו עימו בניידת ואשר היו עדים לאירוע. השוטר ענה שמדובר בחיילים בשירות סדיר שלא הוסמכו לרשום דוחות והוא זה שראה את האירוע.

הנאשם טען שהעובדות היו אחרות לחלוטין. לדבריו, כשחלף על פני הניידת (שנראתה כרכב אזרחי) השוטר בכלל הטיל את מימיו עם הגב לכביש, ולא יכול היה לראות את העבירה. לגופו של עניין הנאשם טען שדיבר בטלפון באמצעות דיבורית ולא נגע בו ביד. בכיסא שליד הנהג ישב חברו.

חברו של הנאשם שהיה עמו ברכב בעת האירוע העיד גם הוא והציג גרסה זהה.

השופט התרשם שעדותו של השוטר הייתה אמינה, אלא שגם בעדויות הנאשם והחבר הוא לא מצא סתירות מהותיות.

הוא ציין שבאופן כללי הוא אמנם מעדיף את גרסת השוטר על פני גרסת של הנאשם וחברו, אך לא מדובר בהעדפה מובהקת שיש לבסס על פיה הרשעה מעבר לספק סביר.

עיוות דין

מעבר לכך ציין השופט, כי אי רישום שמות החיילים שהיו עם השוטר בניידת מהווה מחדל חקירתי משמעותי – שמנע מהנאשם לזמנם לעדות.

עדותם של החיילים יכולה הייתה אולי להפריך את עדות השוטר ולהביא לזיכויו של הנאשם ומכאן חשיבותה.

השופט הפנה לפסיקה שקובעת כי במיוחד בסיטואציה של גרסה מול גרסה, כמו במקרה הזה בו עדות הנאשם והשוטר סותרות – יש חשיבות יתרה לרישום עדים נוספים שהיו נוכחים באירוע, ואי רישומם מהווה עיוות דין כלפי הנאשם.

לאור כל זאת סבר השופט שהמאשימה לא הוכיחה את עובדות כתב האישום מעבר לספק סביר והורה על זיכוי הנאשם.

שמות באי כוח הצדדים לא אוזכרו בפסק הדין.  

עו"ד איתן קנול עוסק/ת ב- תעבורה

הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל