רוכב גלגינוע (קורקינט חשמלי) שנתפס שיכור לא יוכל לנהוג בחודשים הקרובים ברכב – כך קבע לאחרונה בית המשפט המחוזי בתל אביב שאישר את החלטת בית משפט לתעבורה בעיר לפסול את רישיון הנהיגה של הרוכב הסורר למשך 4 חודשים. השופט אברהם הימן קבע שאף על פי שרכיבה על קורקינט חשמלי אינה מצריכה רישיון על פי חוק, נשקפת מהמשיב מסוכנות אשר מצדיקה לפסול אותו מנהיגת כלי רכב מכל סוג.

האירוע שבגינו הוגש כתב אישום נגד הרוכב אירע ב-1 בינואר השנה, בשעת לילה מאוחרת. הוא נעצר לאחר שרכב עם אדם נוסף על קורקינט חשמלי בלי קסדות, ונערכה לו בדיקת ינשוף. הבדיקה העלתה שבגופו מצוי אלכוהול בריכוז של 617 מק"ג, למעלה מפי 12 מהמותר בחוק (50 מק"ג). דו"ח השוטרים העלה שגם נדף ממנו ריח אלכוהול, עיניו היו אדומות והתנהגותו הייתה רדומה. גם סרטוני מצלמת הגוף של השוטרים תיעדו את המשיב מודה כי הוא שיכור.

בית המשפט לתעבורה קיבל את בקשת המשטרה לפסול את רישיון הנהיגה של המשיב למשך 4 חודשים מיום תחילת הפסילה המינהלית. השופט נימק כי נהיגה פרועה על קורקינט חשמלי מעידה על מסוכנות מצד המשיב המאפשרת לבית המשפט לפסול את רישיון הנהיגה שלו. המשיב לא השלים עם הכרעת בית המשפט והגיש ערר למחוזי.

לטענתו נהיגה על קורקינט חשמלי אינה מצריכה רישיון, ולפיכך ההחלטה לשלול את רישיונו בעטיה של נהיגה בלתי זהירה על קורקינט חשמלי אינה נכונה. המשיב ציטט מפסיקה המלמדת על האבסורד לשיטתו מההכרעה בעניינו – הרי גם אם רישיונו יישלל הוא יוכל להמשיך ולרכוב על קורקינט כאוות נפשו, בהעדר צורך לרישיון עבור כלי זה.

לפיכך עתר המשיב לביטול החלטת בית המשפט לתעבורה ולהשבת רישיונו לאלתר.

מנגד, המדינה טענה שבאופן עקרוני קורקינט חשמלי מהווה "רכב" לעניין פקודת התעבורה, ולכן הוא כפוף להוראותיה. מכאן, שהסעיף בפקודה העוסק בפסילת רישיון חל גם על קורקינט חשמלי.

קורקינט = רכב

השופט הימן ציין שהגדרת "רכב" בפקודת התעבורה אינה מחריגה קורקינט חשמלי. הוא ציין כי החוק אמנם מחריג "רכב שהשר פטר אותו בצו מהוראות פקודה זו" אולם לדבריו המשיב לא הוכיח שהקורקינט עליו הוא רכב עונה להגדרה זו.

כך, השופט נימק כי המשיב לא הציג לבית המשפט נתונים של יצרן הקורקינט המלמדים כי הכלי עומד בהוראות צו הפטור. "לפיכך, הנחת המוצא היא שהקורקינט החשמלי עליו רכב העורר ונהיגתו בתוך כך כפופים להוראות פקודת התעבורה", כתב.

יוצא, לדברי השופט, שהוראות פקודת התעבורה העוסקות בפסילת רישיון חלות גם על מי שנהג בשכרות על קורקינט חשמלי.

בתוך כך התייחס השופט לתמיהה העולה מהטלת סנקציה על המשיב שאינה קשורה לכלי שבאמצעותו בוצעה העבירה, וציין שיש היגיון בטענת הרוכב. עם זאת, לדבריו, אדם הנוהג במהירות על קורקינט חשמלי מסכן אותו ואת הציבור, קל וחומר כשהוא שיכור. אדם כזה, סיכם השופט, ראוי לו שייפסל מנהיגת כל כלי רכב, לאו דווקא קורקינט חשמלי.

עו"ד אברהם (בומה) ברחד (צילום: צילום עצמי, פסקדין)
עו"ד אברהם (בומה) ברחד | צילום: צילום עצמי, פסקדין

לפיכך השופט דחה את הערר והמשיב ייאלץ להתרחק ממושב הנהג בחודשים הקרובים.

באי כוח הצדדים לא צוינו במסגרת ההחלטה

עו"ד אברהם (בומה) ברחד עוסק/ת ב- תעבורה
הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.