בבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה לאחרונה תביעה של דיירי בניין בפרויקט בפתח תקווה. הדיירים טוענים לליקויים חמורים ברכוש המשותף בבניין שלטענתם שייך ליזמית הבנייה "מנרב". בין היתר לדבריהם חיפוי האבן של הקירות החיצוניים נעשה בצורה רשלנית ובחניון התת קרקעי יש נזילות ונביעות של מים דרך עשרות ואף מאות חורים. הם עותרים לפיצוי של 4,802,885 שקל.

בתביעה שהוגשה באמצעות משרד עורכי הדין בר-און גרייבר סיפרו התובעים שהנתבעת הציגה בפרסומיה השונים את הבניין כבניין יוקרתי יותר משאר הבניינים בפרויקט ואף כינתה אותו ״הבית המיוחד״. בהתאם, הדירות בבניין תומחרו במחירים גבוהים יותר משאר הבניינים.

לטענת התובעים, הבניין כולל אינספור ליקויי בניה חמורים ברכוש המשותף. בין היתר, לחניון התת קרקעי חודרים מים ממקורות שונים.

ליקויי הנזילות הקשים באים לידי ביטוי באופן קיצוני בחניון, כאשר מים חודרים דרך קירותיו החיצונים אל תוך שטח החניון עד כדי זרימות מים בכמויות גדולות דרך עשרות אם לא מאות חורים הנובעים מאיטום לקוי שבוצע על ידי הנתבעת. כתוצאה מכך, מים נוזלים על כלי הרכב החונים ואף על מערכות טכניות וחשמליות ועל כבלי חשמל חשופים.

התובעים הוסיפו כי על גבי חזיתות הבניין הורכבו אבני חיפוי המכונה ״אבן ביר זית״ הידועה באיכותה הלקויה בשני צבעים לבן ואפור.

לדבריהם, חיפוי האבנים הלבנות על גבי הבניינים לקוי ומסוכן וכבר בחלוף חודשים ספורים מהאכלוס החלו אבני חיפוי ענקיות ליפול, תוך סיכון דיירי הבניינים, אורחים ועוברי אורח, ואך בנס נמנע אסון בנפש. בנוסף, מלכתחילה גם הייתה תופעה חמורה של התפוררות האבן האפורה בקירות החיצוניים ונפילת חלקי אבן מתוך האריחים.

תיקונים קוסמטיים

התובעים ציינו כי ניסיונות הנתבעת לתקן את האבנים הרופפות בוצעו באופן בלתי מקצועי וגרמו גם לליקויים אסתטיים חמורים בחזות הבניינים. הלכה למעשה בוצעו תיקונים קוסמטיים בלבד, לא מתאימים, שלא פתרו את הבעיות באריחי האבן ואף החמירו אותן.

לדבריהם, גם הנזילות החמורות בחניון הפרויקט לא נפתרו ובליקויים יש משום סכנות ממשיות ליציבות המבנה נוכח פגיעה והחלשות הבטון והשלד.

עוד ציינו התובעים כי בבניין ליקויים בולטים לעין ברכוש המשותף בנושאים נוספים לרבות נזילות חמורות בחניון התת קרקעי לאחר ימי גשם עד כדי זרימה חופשית של מי גשמים לתוך החניון, קירות החניון עקומים לחלוטין במקומות שונים וגמר הקירות בלתי מקצועי, אבני החיפוי סופגות מים באופן קיצוני ומשמעותי דבר הגורם לעובש וכתמים, סדקים במקומות שונים, איטום לקוי, ריצוף לקוי ועוד.

הם הבהירו כי נציגות הבית המשותף והדיירים חזרו ופנו לנתבעת בבקשות שתתקן את הליקויים אך היא ביצעה תיקונים חלקיים בלבד שלא פתרו אף לא אחת מהבעיות החמורות.

התובעים צירפו חוות דעת מומחה שלפיה ברכוש המשותף קיימים מאות ליקויי בניה.

מטעם קבוצת מנרב נמסר בתגובה:

"מאחר וחברת מנרב פרויקטים נמכרה זה לא מכבר, כתב התביעה לא הגיע אלינו אלא לרוכשים החדשים על כן אין ביכולת קבוצת מנרב להגיב לתביעה. יש לציין כי בכל מקרה הבניין נשוא התביעה לא נבנה על ידי חברת מנרב".

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל