אסור לשהות או לעבוד בארה"ב ללא ויזה מתאימה. כניסת אזרחים ישראלים לארה"ב מותנית בהנפקת אשרת תייר, שתקפה לרוב למשך עשר שנים ומאפשרת שהייה במדינה לתקופה שלא תעלה על חצי שנה בכל פעם. עם זאת, ויזה מהסוג הזה אינה מאפשרת למחזיקים בה לעבוד בתחומי ארה"ב – ולשם כך יש להנפיק ויזת עבודה, בהליך מורכב בהרבה מהנפקת ויזת תייר.

קבלת אשרת עבודה לארצות הברית כרוכה בלא מעט בירוקרטיה ובעלי עסקים רבים מעדיפים לדלג על המשוכה ולעבוד בארה"ב עם ויזת תייר, בניגוד לחוק האמריקאי. הפרת חוקי ההגירה עשויה לגרור סיבוכים משפטיים ושלילת אפשרות הכניסה לארה"ב לשנים רבות.

מעבר לכך, ישראלי שהקים עסק באמריקה יתקשה מאוד לפתח אותו שם אם ברשותו רק ויזת תייר, וההמלצה החד משמעית היא לעמוד בדרישות ולהנפיק ויזת עבודה.

היתרונות של ויזת עבודה משמעותיים לבעל עסק המעוניין להתרחב בארה"ב. לאחר קבלת הוויזה ניתן להנפיק ויזה דומה לבן/בת הזוג ולילדים עד גיל 21, להם הוויזה מאפשרת ללמוד בבתי ספר אמריקאי.

אלה הם סוגי ויזת העבודה הפופולריים כיום לאזרחים ישראלים, וכך משיגים אותן:

ויזת עבודה מסוג E1 (עד 5 שנים)

ויזה זו ניתנת ליצואנים המוכרים סחורה ישראלית בתחומי ארה"ב או יבואנים המייבאים סחורה אמריקאית לישראל.

ויזה 1-E נוצרה כחלק מהסכמים שנחתמו בין ישראל לארה"ב, במסגרתם גדל היקף הסחר בין המדינות באמצעות הקלות שניתנו לעוסקים בתחום היבוא והיצוא.

תנאי הסף לקבלת האשרה הם שלפחות 50% מהפעילות העסקית היא בין ארה"ב לישראל, ולפחות 50% מבעלי המניות בה ישראלים.

ויזת עבודה מסוג E2 (עד שנתיים)

ויזה 2-E, שנפתחה לזכאות עבור ישראלים רק בשנת 2019, נועדה למשוך אנשי עסקים להשקעות שונות ברחבי ארה"ב, והיא ניתנת למשקיעים ישראלים המבקשים להקים עסק או לרכוש עסק קיים בארה"ב.

אלא שכדי לקבל אותה יש לעמוד בתנאי עיקרי שקבעה ארה"ב, לפיו רוב הכסף של החברה משמש להשקעה בעסק החדש או הנרכש במדינה. למעשה, הרשויות בארה"ב רוצות שהמבקש יוכיח כי הוא  השתמש בכסף לפעולות כגון תשלום משכורות לעובדים, דמי שכירות חודשיים לעסק וחשבונות שוטפים.

ויזת עבודה מסוג L (עד 3 שנים)

ויזה זו ניתנת לעובדים ישראלים בחברות בינלאומית המעוניינים לעבוד באחד מסניפי החברה בארה"ב, והיא נפוצה בקרב עובדי הייטק.

לדוגמה, עובדים בחברת אינטל בישראל, המעוניינים לעבור לעבוד בחברת אינטל העולמית בארה"ב, רשאים לקבל ויזת L שתאפשר להם לשהות בארה"ב למשך שלוש שנים ולאחר מכן להאריך את תקופת השהייה.

יש לשים לב לכך שהרשויות בארה"ב קבעו סייג קטן לגבי חברות הפועלות במדינה פחות משנה. במקרה כזה עובדיהן הישראלים יקבלו אישור לתקופה של שנה בלבד עם אפשרות להארכה.

סיוע משפטי מקצועי בהליך קבלת ויזת עבודה לאמריקה

הנפקת ויזת עבודה לארה"ב עבור בעלי עסקים ישראלים היא תהליך מורכב מבחינה בירוקרטית. לרשויות ההגירה בארה"ב ישנן דרישות שונות ביחס לאופן הגשת הבקשה כמו גם לתנאים לקבלת כל אחד מסוגי האשרות שצוינו לעיל.

עורך הדין מיכאל דקר (צילום: שירי דקר)
עורך הדין מיכאל דקר | צילום: שירי דקר

מומלץ לבצע את התהליך בליווי עורך דין עם ניסיון בתחום, שסייע לכם לעשות זאת באופן מקצועי ומהיר. 

עורך דין מיכאל דקר ממשרד דקר, פקס אופיר ושות' עוסק בדיני הגירה ואזרחויות זרות. המשרד שממוקם בירושלים ובתל אביב מלווה אנשי עסקים ישראלים בתהליך הנפקת ויזת עבודה לארה"ב

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.