19,000,000 שקל – זהו הסכום שתובעים אלמנתו וחמשת ילדיו של איש עסקים אשר הלך לעולמו בדמי ימיו, לטענתם כתוצאה מעיכוב רשלני בביצוע ניתוח מציל חיים. התביעה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב, תוקפת את התנהלות בתי החולים 'בילינסון' ו'איכילוב' אשר טיפלו במנוח עובר למותו, ובהתאם לכך גם את 'כללית שירותי בריאות' ומשרד הבריאות כבעלי בתי החולים (בהתאמה).

בתביעה שהוגשה באמצעות עו"ד רן שקד, סיפרו האלמנה והילדים שלפני כשנתיים החל המנוח לסבול בשעת לילה מכאבים קשים בחזה. הוא פנה לחדר המיון של 'בילינסון' שם עבר צילום חזה ובדיקת אק"ג שפורשו בטעות כתקינים. לטענת התובעים, אף שהמנוח המשיך לחוש בכאבים הוא שוחרר לביתו "ללא ממצאים" עם המלצה לבצע בדיקת אקו לב בקהילה.

עוד לפני שהגיע המנוח לביתו חלה החמרה בכאבים והוזעקה אליו ניידת מד"א. צוות מד"א מצא שלחץ הדם שלו גבוה מאוד, והוא הובהל למיון של 'איכילוב' לקראת השעה 4:00 לפנות בוקר. לאחר כשעה מקבלתו התקבלה בדיקה שהראתה כי המנוח סובל בסבירות של למעלה מ-90% מקרע מסכן חיים באבי העורקים.

שלוש וחצי שעות נוספות חלפו כאשר סביב השעה 8:30 התקבלה תוצאת בדיקה נוספת שהראתה בבירור כי הוא סובל מהקרע המסוכן. ואולם חרף הממצא הברור, סיפרו התובעים, המנתח ביקש לערוך עוד בדיקה. אותה בדיקה נעשתה רק ב-9:50 ואימתה את קודמתה.

בשל כך המנוח הובהל ב-10:00 לחדר הניתוח אך זה כבר היה מאוחר מדי. בכניסה לניתוח הוא איבד הכרה ודופק. ניסיונות ההחייאה בו לא צלחו ומותו נקבע בשעה 11:04.

שעה וחצי קריטית

לטענת התובעים רשלנותם של שני בתי החולים גרמה למותו בטרם עת של המנוח, בגיל 44 בלבד. אשר ל'בילינסון' נטען שהרופאים לא ביצעו במנוח בדיקות חשובות כמו אקו לב, ואף הוסיפו חטא על פשע כששחררו אותו לביתו למרות תלונות על כאבים בחזה. מדובר – לטענת התובעים אשר גובתה בחוות דעת רפואית מטעמם – בחריגה מפרקטיקה רפואית מקובלת שהפחיתה משמעותית את סיכוייו של המנוח לחיות.

ביחס ל'איכילוב' טענו התובעים שהיה על המנוח להיכנס לניתוח חירום כבר בשעה 8:30, כשנמצא בבירור שהוא סובל מהקרע המסוכן. אלא שהצוות הרפואי השתהה, ביקש בדיקה חוזרת ובשל כך המנוח הובהל לניתוח רק כעבור כשעה וחצי.

מדובר לטענת התובעים ב"שיהוי של מצב חירום קיצוני, בלתי סביר ובלתי מתקבל על הדעת בנסיבות המקרה". לשיטתם אם הניתוח היה מתבצע ב-8:30, המנוח היה חי היום.

התובעים סיכמו וטענו כי הרופאים שטיפלו במנוח לא פעלו כרופאים סבירים ומיומנים, התעלמו מממצאים, לא ביצעו את הבדיקות הנכונות, לא פענחו נכון את הבדיקות, התעלמו מסימני אזהרה והשהו טיפול חירום בזמן קריטי.

האלמנה והילדים סיפרו כי עובר למותו היה המנוח איש עסקים מצליח שלולא רשלנות הנתבעים, היה ממשיך לעבוד ולייצר כסף לכל הפחות עד גיל 75. לטענתם, בשל המצב הטראגי שנכפה עליהם הם יזדקקו לעזרה מרובה מאחרים ולטיפולים נפשיים לאורך כל חייהם.

לאור זאת העמידו התובעים את סכום הפיצוי המבוקש על 19 מיליון שקל, בין היתר בשל קיצור תוחלת החיים של מי שהיה ראש המשפחה, אובדן הכנסותיו, אובדן שרותי אב ועזרת הזולת.

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "כתב התביעה טרם התקבל במשרד הבריאות. לכשיתקבל משרד הבריאות יבחן את הטענות והתגובה תינתן בבית המשפט, כמקובל".

משירותי בריאות כללית ומבתי-החולים 'בילינסון' ו'איכילוב' לא נמסרה תגובה עד למועד פרסום הכתבה.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה השתתפו צוות העורכים של אתר פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.