לפני כמה חודשים גילה אדם המשתייך למגזר הבדואי כי הוטל עיקול על משכורתו. בירור העלה שב-2016 ניתן נגדו פסק דין בהעדר הגנה בו התקבלה תביעה על סך כ-23,700 שקל שהגישה חברה להשכרת רכבים שטענה כי גרם לתאונה שהזיקה לאחד מרכביה. בקשת הנהג לביטול פסק הדין התקבלה. לאחר שהגיש כתב הגנה התביעה נגדו נדחתה והחברה חויבה לשלם לו הוצאות.  

ביולי 2016 חברת השכרת הרכב ״בלו סקיי״ הגישה תביעה כספית נגד האיש על סך של כ-23,700 שקל. היא טענה כי בתאונת דרכים שהתרחשה בספטמבר 2015 הוא סטה ממסלולו כשנהג במהירות מופרזת והתנגש ברכב שנמצא בבעלותה והושכר לצד שלישי.

בהמשך היא ביקשה מבית משפט השלום בתל אביב לתת פסק דין בהיעדר הגנה והבקשה התקבלה.

הליכי הוצאה לפועל לא איחרו לבוא והוטל עיקול על משכורתו של הנהג.

בחלוף כחמש שנים, באפריל 2021, הגיש הנהג, תושב היישוב הבדואי תל שבע שבדרום, בקשה לביטול פסק הדין שניתן במעמד צד אחד. בבקשה שהוגשה באמצעות עו״ד יובל ניר, הוא טען כי מעולם לא קיבל לידיו את כתב התביעה. הוא ציין כי גם פסק הדין לא הועבר אליו והוא כלל לא ידע על קיומו של ההליך נגדו אלא רק לאחר שהוטל עיקול על משכורתו.

הוא הוסיף שכתב התביעה בוסס על עובדות לא נכונות שכן הוא כלל לא גרם לתאונת הדרכים אלא נהג הרכב השכור.

לדבריו, בית המשפט ב-2016 נעתר לבקשת החברה לתת פסק דין במעמד צד אחד לאור טענת החברה שכתב התביעה הומצא לו באמצעות שליח. החברה צירפה בזמנו תצהיר של אותו שליח בו נטען כי מסר את כתב התביעה לאשתו. במקביל, ובאופן הסותר את טענות השליח, ציינה החברה כי מסרה את כתב התביעה ישירות לידיו.

הנהג הוסיף כי עיון בטופס המסירה מעלה כי אין בו פירוט לפי הנדרש בתקנות וחסר בו מספר תעודת זהות של המקבל. זאת ועוד, בכתב המסירה מופיעה כתובת אחרת מכתובת המגורים בה הוא גר ב-30 השנים האחרונות והדבר מחזק את טענתו כי כתב התביעה מעולם לא הומצא לו והשליח מסר תצהיר כוזב.

הוא ציין בנוסף כי אין בסיס לטענה שכתב התביעה נמסר לאשתו, ובכל מקרה מדובר באישה שסובלת מסכיזופרניה ויש לה קושי להבחין בין דמיון למציאות.

לא אשם

הנהג ציין כי לאחרונה מסר לו מעסיקו שהתקבל צו עיקול על משכורתו ורק בשלב זה גילה כי מתנהל נגדו הליך.

הוא ביקש למחוק את כתב התביעה והדגיש כי אינו אשם בתאונה וכי הנהג שהיה ברכב החברה הוא שגרם לתאונה ואף ברח מהמקום מיד לאחר האירוע.

הנהג ציין עוד כי נפל פגם שורשי ויסודי בהליך שהוביל לפסק הדין נגדו באופן המחייב לבטל את פסק הדין משיקולי צד ולאפשר לו להעלות את טענות ההגנה שלו בהליך תקין ומסודר.

בהחלטה מאפריל 2021 קיבל בית המשפט את הבקשה לביטול פסק הדין, בכפוף לתשלום הוצאות החברה בסך 1,400 שקל.

לאחרונה, ולאחר שהתיק הועבר לבית משפט השלום בבאר שבע, דחה השופט יורם ברוזה את תביעת החברה ונקבע שהיא תשיב לאיש את ההוצאות ששילם לה בהליך ביטול פסק הדין.

בנוסף חויבה החברה לשלם לו הוצאות של 600 שקל.

לפסק הדין בתיק 42337-07-16

ב״כ החברה: עו״ד אלבר ערן ואח׳

ב״כ הנהג: עו״ד יובל ניר

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.