השופט מרדכי בורשטין קיבל לאחרונה תביעה שהגיש אדם שעבד כפועל באתר בנייה של דניה סיבוס בתל אביב. בגלל חור בשרוול לפינוי פסולת נפלה עליו אבן מקומה 18 וידו נשברה. השופט קבע שהוא איבד 10% מכושר השתכרותו. בהתחשב בגילו של התובע (58) ובאפשרויות התעסוקה שלו בארץ פסק השופט לטובתו סכום של 337,000 שקל בתוספת הוצאות ושכ״ט עו״ד.

התובע,סיפר שהתאונה התרחשה בספטמבר 2014. באותו בוקר הוא עמד ליד מכולת זבל באתר הבנייה, כשלפתע נפל עליו מקומה 18 "גוש בטון כבד" ופגע בו.

התובע העיד שהפועלים שהיו בקומות העליונות זרקו פסולת בנייה דרך שרוול לפינוי פסולת, אך מאחר שהיה חור בשרוול הוא נפגע מהפסולת שנפלה דרך החור. ממקום התאונה, הוא הובהל באמבולנס לבית החולים, שם נמצאו שברים בידו. הוא נותח, ושוחרר לביתו לאחר שמונה ימי אשפוז.

התובע ציין שקיבל את שכרו מחברת כוח האדם ליאז אחזקות אך כל ההתנהלות שלו הייתה מול אנשים מטעם דניה סיבוס.

שליטה גמורה

סגן נשיא בית משפט השלום בירושלים, השופט מרדכי בורשטין, הטיל את האחריות לאירוע על דניה סיבוס. "המבחן הקובע בדיני הנזיקין לעניין קביעת יחסי עובד ומעביד הוא מבחן השליטה הגמורה, המרות והפיקוח״, כתב. דניה סיבוס  היא ששלטה על התובע, היא שנתנה לו הוראות והדריכה אותו והיא שפיקחה עליו, כמו גם על הפועלים שעבדו בקומות העליונות. 

השופט קבע שאין מקום להטיל אחריות על ליאז אחזקות, אשר לא הייתה באתר, לא הייתה לה כל שליטה או פיקוח במקום העבודה ואשר הייתה יכולה לסמוך על כך שהתובע יעבוד במקום מקצועי ומסודר.

עוד קבע השופט כי מאחר שהאשם המכריע לקרות התאונה נעוץ בהעדר הפיקוח על הפועלים בקומות העליונות ועל אי תקינות השרוול, אין מקום להטיל אשם תורם.

באשר לנזק הושגה הסכמה שהתובע סובל מנכות של 7.5% בתחום האורתופדי בגין פגיעה בשורש כף היד ו-10% בגין צלקת.

השופט קבע כי לתובע נגרמה נכות תפקודית בשיעור של 10%.

הוא התייחס לכך שהתובע אינו זכאי לעבוד בישראל אך הבהיר כי מאחר שמדובר באדם מבוגר יחסית, שעובד בארץ מזה כעשור, לצד מדיניות אי ההרחקה של המדינה, החשש כי יגורש בשנים הקרובות פחות יחסית ואין מקום להפחית מסכום הפיצויים מסיבה זו.

בגין הפסדי שכר ופנסיה, עזרה וסיעוד והוצאות פסק השופט לטובת התובע 337,000 שקל. לאחר שקלול הסכומים ששולמו לתובע על ידי ביטוח לאומי (שהצטרף לתביעה) חויבה דניה סיבוס לשלם לתובע 199,000 שקל ולביטוח לאומי סך של 138,000 שקל.

החברה חויבה גם לשלם לתובע הוצאות ושכ״ט עו״ד בסך 50,000 שקל, ולביטוח לאומי הוצאות ושכ״ט עו״ד בסך 30,000 שקל.

עו"ד רוני סובוטקה (צילום: צילום עצמי)
עו"ד רוני סובוטקה | צילום: צילום עצמי

ב"כ התובע: עו"ד ד. קלכהיים

ב"כ ביטוח לאומי: עו"ד א. האזרחי

ב"כ חברת כוח האדם: עו"ד מ. הרוש רומי 

ב"כ דניה סיבוס: עו"ד ש. תמיר

עו״ד רוני סובוטקה עוסק/ת ב- נזיקין
הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.