ב-2010 ירה גבר באשתו, אז בת 25, שישה כדורים לנגד עיני בתם בת השנתיים ופגע בה באורח קשה. הוא הורשע בעבירה של חבלה בכוונה מחמירה ולאחרונה סיים לרצות 9 שנות מאסר. בהחלטה שניתנה כעת בתביעה הנזיקית שהגישה נגדו האישה, היום גרושתו, הוא חויב לשלם לה פיצויים של כ-1.6 מיליון שקל. "בנס גדול התובעת נשארה בחיים... אין חולק על חומרת מעשיו של הנתבע, והתוצאות הקטסטרופאליות של מעשיו", כתבה השופטת ליאת הר ציון.

מעשה האלימות המזעזע בוצע בכלי נשק שקיבל האיש במסגרת עבודתו כשומר. ביטוח לאומי קבע לאשתו לשעבר 71% נכות עקב פוסט טראומה, כאבי ראש, שיתוק עצבי חלקי, צלקות והפרעות במערכת העיכול.

בתביעה שהגישה נגדו ב-2014 לפיצויים על נזקיה, היא טענה לאובדן כושר עבודה מלא. לדבריה, מאז האירוע היא מגדלת לבדה את בתה ולא מסוגלת להשתלב במעגל העבודה בשל בעיותיה הרפואיות והנפשיות.

את הפסדי השכר היא ביקשה להעריך על בסיס שנע בין שכר מינימום לבין השכר החציוני במשק כיוון שטרם האירוע השתכרה שכר מינימום בעבודה קבועה והתפרנסה בנוסף מעבודות משק בית.

בעלה לשעבר לא חלק על אחוזי הנכות שקבע ביטוח לאומי אך טען כי גרושתו לא זכאית לפיצויים על הפסדי שכר ואובדן כושר עבודה. לטענתו, מאז שעלו ארצה מאתיופיה היא לא הצליחה להשתלב בעבודה מסודרת משום שלא למדה עברית. עוד לדבריו, היא לא צירפה ראיות להפסדי השתכרות בעבר, והיום כבר נוח לה לא לצאת לעבודה אז אין לפסוק לה גם הפסדים לעתיד.

מצולקת נפשית וגופנית

השופטת הר ציון קיבלה את טענת התובעת כי לנוכח חומרת הפגיעה הנפשית והפיזית שהסב לה הנתבע היא סובלת מנכות תפקודית משמעותית שלא מאפשרת לה להתפרנס ולכן קבעה אובדן כושר עבודה מלא (100%).

באשר לחישוב הפסדי השכר, השופטת החליטה להתבסס על שכר מינימום בהתאם למשכורת המדווחת של התובעת לפני האירוע. השופטת דחתה את טענותיו של הנתבע בנוגע להפסדי ההשתכרות לעתיד וקבעה כי התובעת, שסובלת מפוסט טראומה ונאלצת לגדל את בתם לבדה, לא יכולה לצאת לעבוד בשל הפגיעה הקשה שהסב לה. בתוספת פנסיה קבעה השופטת כי הפסדי השכר לעבר ולעתיד עומדים על 1,945,461 שקלים.

כמו כן הוסיפה השופטת פיצוי של 500 אלף שקל על כאב וסבל ואובדן הנאות החיים. "התובעת נפלה קורבן לאלימות קשה בן זוגה... התובעת ספגה בגפה מספר רב כדורים שגרמו לה לפגיעה רב מערכתית ברוב אזורי גופה והותירו אותה נכה ומצולקת נפשית וגופנית", כתבה בהקשר זה.

בנוסף נפסקו לתובעת 30 אלף שקל על הוצאות רפואיות ונסיעות וכן 100 אלף שקל על העזרה לה היא נזקקת בשל מצבה הנפשי והפיזי הקשה.  

עו"ד עמית אוריה (צילום: סטודיו תומאס)
עו"ד עמית אוריה | צילום: סטודיו תומאס

 

כמו כן, השופטת החליטה שנסיבות המקרה החמורות מחייבות גם פסיקת פיצויים עונשיים מעבר לפיצוי של 10,000 שקל שחויב בו הנתבע בהליך הפלילי. הסכום שנפסק ברכיב זה הוא 150 אלף שקל.

לאחר ניכוי תגמולי ביטוח לאומי ופיצוי של 190 אלף שקל שקיבלה התובעת מהמעסיקה של הנתבע ומהמדינה הסתכמו הפיצויים ב-1,680,800 שקל.

בהחלטה לא צוינו שמות עורכי דין מייצגים

עו"ד עמית אוריה עוסק/ת ב- נזיקין
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל