בתביעה ייצוגית שהוגשה בבימ"ש המחוזי בחיפה לפני כשנתיים, נטען כי "מעדני יחיעם" הטעתה את ציבור הצרכנים כאשר ציינה על מוצרי הפסטרמה המשווקים על ידה שהם מכילים אחוזי שומן וקלוריות בשיעור נמוך יותר מאשר בפועל.

כן נטען כי הכיתוב "דל שומן" שהוטבע על המוצרים הוא מטעה ומנוגד לתקן החוקי הקובע את אחוזי השומן במוצרים דלי שומן.

"מעדני יחיעם" הכחישה את הנטען כנגדה וטענה כי המוצרים המדוברים הם מוצרים מן החי אשר מטבעם אינם הומוגניים ועל כן בדיקות ספורדיות שלהם אינן מעידות על חריגה מהתקן.

החברה הוסיפה כי המוצרים המדוברים דלי שומן כמסומן על אריזתם כיון שהם מיוצרים מחומרי גלם ועל פי מתכון בעלי אחוזי שומן נמוכים, וכי גם אם קיימת סטייה מן התקן הרי שמדובר בסטייה שאינה עולה על הסטייה המותרת לפי תקנות בריאות הציבור.

הצדדים הופנו על ידי השופטת  בטינה טאובר להליך גישור בפני השופט בדימוס ד"ר עמירם בנימיני אשר במסגרתו גובש הסדר הפשרה.

לפי ההסדר מעדני יחיעם התחייבה להשתמש בכיתוב "דל שומן" אך ורק לגבי מוצרים בעלי שיעור שומן נמוך מ-2% ולסמן את אחוז השומן המדויק עם אפשרות לסטייה קלה שלא תעלה על 20%.

בנוסף התחייבה החברה לערוך בדיקות תקופתיות ולנקוט באמצעי בקרה נוספים כדי להבטיח שהסימון יבוצע בהתאם להוראות החוק והתקן המחייב.

יתרה מזאת, החברה התחייבה לפצות את הצרכנים בסך 685,000 שקל באמצעות הוספת 20% משקל למוצריה ללא תוספת מחיר, למשך שנה וחצי. ואם לא תצליח לשווק חלק מהמוצרים, היא תתרום אותם לעמותה "לתת".

שינוי מדיניות לגבי "דל שומן"

הסדר זה כאמור אושר על ידי השופטת טאובר אשר קבעה כי הוא סביר והוגן ומיטיב עם ציבור הצרכנים.

השופטת ציינה כי ההסדר "הביא לשינוי מדיניות השימוש בהיגד 'דל שומן' המופיע על חלק ממוצרי הנתבעת" ובכך תרם לאכיפת הרגולציה בנושא סימון המוצרים והבטיח שהסימון יבוצע בהתאם לדין לתקן.

כמו כן השופטת ציינה לחיוב את העובדה שהפשרה כוללת גם הסדרה של עיוותי העבר (הפיצוי לצרכנים) וגם הסדרה של התנהלות החברה בעתיד, בכך שהוא קובע מנגנון בקרה ואמצעי פיקוח על מנת למנוע את הישנות המחדל – ובכך הוא מגשים את התכלית לשמה נועדה התביעה הייצוגית.

בנוסף, השופטת שיבחה את הצדדים שניהלו את ההליך ביעילות וחסכו מבימ"ש התדיינות ארוכה, ובנסיבות אלו, החליטה לאשר לתובע את הגמול שסוכם בהסדר בסך 70,000 שקל ולבאת כוחו את שכר הטרחה המוסכם בסך 120,000 שקל.