ילדיו, אשתו ואמו של איש עסקים שנפטר בגיל 52 מסרטן ריאות עם גרורות בכבד ובבלוטות הלימפה הגישו לאחרונה תביעת רשלנות רפואית נגד קופת חולים מכבי באמצעות עו"ד אנה אונגר ממשרד עורכי דין אונגר שויגמן. בתביעה נטען כי המחלה אובחנה בשלב מתקדם, כשסיכויי ההישרדות של המנוח כבר היו קלושים, אף שניתן היה לאבחן אותה שנה וחצי קודם לכן – לאחר שבדיקת רנטגן שעבר במוקד רפואה דחופה הדגימה גוש חשוד בריאה – ולהציל את חייו.

לפי הנטען בתביעה המנוח הגיע באוקטובר 2015 למוקד עם חום גבוה, כאבי חזה ושיעול ליחתי והופנה לבדיקת רנטגן. בבדיקה הודגם גוש ריאתי ובסיכום הצילום הומלץ להפנות את המנוח לרופא ריאות, לצילום ביקורת תוך 3 שבועות ולשקול בדיקת CT.

למרות זאת, הרופא במוקד התעלם מהממצאים, אבחן את המנוח עם דלקת ריאות ושחרר אותו עם הוראות לטיפול אנטיביוטי בלבד. גם בביקור נוסף של המנוח במוקד ימים ספורים לאחר מכן הוא שוחרר ללא כל התייחסות לממצאים האמורים, על אף שהיה בקבוצת סיכון בשל היותו מעשן כבד.

במשך חודשים ארוכים עבר המנוח בדיקות שונות עקב כאבים, עצירויות וירידה במשקל. לאחר ביקור במיון בבית החולים איכילוב הומלץ להפנות אותו בדחיפות לצילום נוסף אבל ההמלצות שוב לא זכו להתייחסות מצד הרופא המטפל שלו בקופה.

רק במאי 2017 – כשנה וחצי אחרי הביקור הראשון במוקד – הוא נשלח לבדיקת CT, ולאחר ביצוע ביופסיה נמצא כי מדובר בגידול ממאיר עם גרורות בכבד ובבלוטות הלימפה. בשלב הזה המחלה הייתה כבר בשלב 4 והמנוח החל טיפולים כימותרפיים להארכת חיים אבל נפטר תוך פחות משנה.

לתביעה צורפה חוות דעת של מומחה ריאה, לפיה התנהלות רופאי הקופה לא הייתה תקינה שכן לפי הפרקטיקה הרפואית המקובלת ממצא מחשיד בריאות אצל מעשנים מחייב נקיטת צעדים כמו הפנייה לבדיקת CT ולמומחה ריאות. לפי המומחה, לו היו מתבצעות הבדיקות המתחייבות ניתן היה לאבחן את המחלה בשלביה המוקדמים ולבצע כריתה של הגידול, מה שהיה משפר משמעותית את סיכויי ההישרדות עד כדי החלמה מלאה.

דעך לנגד עיניהם

בתביעה נטען כי רופאי הקופה מנעו מהמנוח מידע מהותי ושללו ממנו את הזכות לקבל אבחון וטיפול מתאימים שהיו יכולים למנוע את הנזקים שנגרמו לו ולבני משפחתו כתוצאה מהגילוי המאוחר של מחלתו.

נטען כי קופת החולים הפרה את חוק זכויות החולה והתרשלה כלפי המנוח ובני משפחתו, וכי רופאי הקופה סטו מהפרקטיקה הרפואית המקובלת ופעלו בקלות דעת ופזיזות.

התובעים טענו כי כתוצאה מההתנהלות הרשלנית של הרופאים נאלץ המנוח לעבור בדיקות מיותרות וטיפולים כימותרפיים אינטנסיביים שגרמו לו לסבל ולתופעות לוואי קשות, כשבני המשפחה שלו ראו אותו הולך ודועך לנגד עיניים, ותוחלת החיים שלו התקצרה משמעותית.

בתביעה התבקש בית המשפט לחייב את הקופה לפצות את עזבון המנוח ואת בני המשפחה שלו על הנזקים שנגרמו להם שכוללים הפסדי השתכרות, קיצור תוחלת חיים, כאב וסבל, פגיעה באוטונומיה, הוצאות קבורה ואבלות ואובדן שירותי בעל, אב ובן.

מקופת חולים מכבי לא נמסרה תגובה עד למועד פרסום הכתבה. 

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל