לבית המשפט המחוזי בלוד הוגשה לאחרונה תביעה של ילד בן 6 והוריו נגד שירותי בריאות כללית. במוקד התביעה, טענה לפיה קופת החולים התרשלה כשלא הזהירה את ההורים מפני הסכנה שבקרבת בנם, כשהיה תינוק, לבתם החולה בהרפס. בעקבות זאת הוא נדבק בנגיף ונגרמו לו שיתוק מוחין ומחלות נוספות, לאחר שטיפול אנטי-ויראלי ניתן לו באיחור. בתביעתם דורשים ההורים מ'כללית' פיצוי של מיליוני שקלים.

בנם של התובעים נולד בספטמבר 2017 והם מספרים כי הוא היה בריא בחודשי חייו הראשונים. עם זאת, בסביבות גיל שבעה חודשים התגלו אצל התינוק ממצאים מחשידים: חום הגוף שלו נשק ל-40 מעלות ובנוסף התגלה פצע באיבר מינו. אימו מיהרה לרופאה אך זו, לטענת האם, אמרה שמדובר בסך הכול בדלקת אוזניים.

אלא שהאם לא נרגעה וכעבור שש שעות חזרה לסניף קופת-החולים וביקשה חוות-דעת מרופא אחר. ואולם גם רופא זה, לדברי ההורים, התרשל באבחנה. לטענתם הוא אמר לאם המודאגת שמצבו הכללי של הבן טוב ושאפילו אין לו דלקת אוזניים, תוך שחתם "למעקב רופא מטפל".

בתביעה שהוגשה לבית המשפט באמצעות משרד עורכי דין גוטמן-אמיר, המשיכו ההורים לספר כי דאגותיה של האם לא הרפו ממנה ובמהלך אותו לילה התייעצה עם רופא שמכירה מבית הכנסת על מצבו של בנה. בהמלצת אותו רופא הם מיהרו לחדר המיון, שם החל התינוק לחוות פרכוסים וגלגולי עיניים. בהמשך נמצא שהוא סובל מדלקת מוחית.

כיום, סיפרו ההורים בתביעתם, בנם משותק בארבע גפיים, לוקה במגבלה שכלית חמורה ובאפילפסיה בלתי נשלטת.

הכתובת הייתה על הקיר

ההורים צירפו לכתב התביעה חוות-דעת רפואיות מהן עולה שכללית התרשלה בשני מישורים: האחד, באי-מניעת ההדבקה מאחותו; השני, באי-מתן טיפול תרופתי בזמן. שילוב הרשלנות הוביל, לשיטת התובעים, למצב הקשה ממנו יסבול בנם כל חייו.

אשר לביקור הראשון אצל הרופאה קבעה מומחית התביעה שהרשלנות התבטאה באי-קריאת הסימפטומים אצל התינוק (חום גבוה ונגע בפין) לאשורם. לדבריה אינדיקציות אלה בשילוב העובדה שהתינוק נמצא בקרבת אחותו הסובלת מהרפס, היו צריכים להדליק אצל הרופאה נורה אדומה ולהניע אותה להפנות אותם למיון לקבלת טיפול אנטי-ויראלי.

גם ביחס לביקור השני קבע מומחה נוסף מטעם התביעה שרופא הכללית התרשל. "הוא כשל בהערכת חומרת המצב, באמירה מטעה להורים בדבר 'מצבו הכללי הטוב' של בנם ובאי מתן הסבר על חשיבות ההגעה בדחיפות לבית החולים", כתב.

אותו מומחה הסביר על החשיבות העצומה שיש לרופא ילדים כמי ש"מתריע בשער" מפני מחלות קשות. לדבריו, הרופאים לא קראו נכוחה את הכתובת שהייתה על הקיר, והתעלמו מסממנים כמו חום גבוה ופרכוסים שהיו צריכים לכל הפחות לגרום להם להציע להורים לפנות לעזרה רפואית דחופה.

לדברי ההורים הסבל של בנם הוא מעבר למילים. הוא לא יוכל לרכוש השכלה, להתפרנס או להתחתן ולהקים משפחה. במקום זאת, נגזר עליו לחיות חיי מוגבלות תחת השגחה צמודה 24/7 ועם צורך בהנגשות מיוחדות.

בנסיבות אלה טענו ההורים שעל כללית לפצות אותם במיליון וחצי שקל עבור הנזקים שנגרמו להם עד כה – כגון הוצאות רפואיות ועזרה סיעודית למען בנם – וכן להעניק להם פיצוי כללי נוסף על נזקיהם העתידיים.

עד למועד פרסום הכתבה לא נמסרה תגובה משירותי בריאות כללית.

ב"כ התובעים: משרד עורכי דין גוטמן-אמיר

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה השתתפו צוות העורכים של אתר פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.