הרשמת נעמה טלמן-בולטין מלשכת ההוצאה לפועל בתל אביב דחתה לאחרונה בקשה למתן צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי שהגיש אסיר בכלא רימונים. הרשמת הסבירה כי קיים ספק רב אם ההליך יוכל להתנהל כראוי תוך מילוי החובות של היחיד והגשמת כלל מטרות ההליך, בהן שילוב החייב בחברה ושמירה על האינטרסים של הנושים.

החייב, רווק כבן 30 ללא ילדים, מרצה עונש מאסר בפועל וצפוי להשתחרר בנובמבר 2021. בבקשה שהגיש ללשכת ההוצאה לפועל בתל אביב הוא ציין כי מתנהלים נגדו שלושה תיקי הוצאה לפועל בסכום כולל שעומד על 135,500 שקלים. עוד הוא ציין כי אין ברשותו נכס מקרקעין או רכב.

הרשמת נעמה טלמן-בולטין החליטה שלא להיעתר לבקשה, תוך שציינה כי לטעמה קיים חוסר תועלת בניהול הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי לגבי חייב שהוא אסיר, שכן המאסר צפוי לפגוע ביכולתו לנהל את ההליך כנדרש.

ראשית, משום שהמסגרת הנוקשה בכלא לא מאפשרת לאסירים את החופש הנדרש לנהל בעצמם את חייהם ולהשתקם כלכלית. כך, הם אינם יכולים להגדיל את הכנסותיהם ואת שיעור הפירעון לנושים ולא ניתן לפקח על התנהלותם הכספית.

עו"ד שלמה כץ (צילום: צילום עצמי, פסקדין)
עו"ד שלמה כץ | צילום: צילום עצמי, פסקדין

שנית, מבחינה טכנית המאסר יקשה על החייב לעמוד בדרישות הרבות של ההליך, כמו הגשת דו"חות באופן סדיר, ביצוע תשלומים עיתיים, והתייצבות לישיבת הסדר וחקירות של הנאמן – שמתקיימות מחוץ לבית הסוהר.

בזבוז זמן

"לו תתקבל בקשת חייב אסיר למתן צו לפתיחת הליכים הרי שלמעשה היחיד שתצמח לו תועלת כלשהי מן ההליך הינו היחיד בעצמו", סיכמה הרשמת. "אולם ספק רב אם ההליך יוכל להתנהל כראוי תוך מילוי החובות של היחיד והגשמת כלל מטרות ההליך. הדבר צפוי לגרור בזבוז זמן שיפוטי ומערכתי יקר ולפגוע ביעילות הדיון וכן לא לקדם כלל את אינטרס הנושים".

הרשמת ציינה לבסוף כי החייב צפוי לסיים לרצות את עונשו בעוד כשנה, והוא יוכל לחדש את הבקשה לאחר שחרורו.

את האסיר ייצג עו"ד מטעם הסיוע המשפטי

שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בהחלטה

עו"ד שלמה כץ עוסק/ת ב- חדלות פירעון
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל