חברת הביטוח "הפול" חויבה לשלם לרואה חשבון בן 42 שנפצע לפני כ-6 שנים בתאונת אופנוע כ-4.5 מיליון שקלים. בפסק הדין שניתן לאחרונה בתביעה שהגיש נגדה לאחר שסירבה לשלם לו את הפיצויים שביקש, קבעה השופטת שירלי רנר מבית המשפט המחוזי בירושלים, כי התובע סובל מנכויות משמעותיות שמשליכות על התפקוד שלו. הפיצויים נפסקו על הפסדי שכר ואובדן כושר עבודה, הוצאות רפואיות, עלויות קנאביס רפואי, כאב וסבל ועוד. עם זאת, תביעתו למימון דירה גדולה יותר כדי שיוכל לעשן את הקנאביס נדחתה.

בעקבות התאונה שבר התובע בין היתר את הברך השמאלית ועבר קטיעה של שתי אצבעות בכף הרגל. הוא סובל מכאבי פנטום, מגבלות תנועה ומתקשה בהליכה, בעמידה ממושכת ובעלייה וירידה במדרגות. התאונה גם השפיעה על מצבו הנפשי והוא אובחן עם פוסט-טראומה והפרעת הסתגלות דיכאונית.

מספר חודשים אחרי התאונה הוא ניסה לחזור לעבודה במשרה מלאה אבל לא הצליח בכך ובסופו של דבר פוטר. בהמשך ניסה להשתלב במקומות עבודה שונים וכיום הוא עובד בחצי משרה בחברה שמאפשרת לו לעבוד מהבית. לאחר התאונה הוא קיבל ממשרד הבריאות רישיון לקנאביס רפואי שאותו הוא צורך באופן קבוע.

את התביעה נגד חברת הביטוח הוא הגיש מספר חודשים אחרי התאונה, משום שלא הסכימה לשלם לו את הפיצויים שביקש. התובע טען בין היתר כי מגיעים לו פיצויים שמשקפים נכות תפקודית גבוהה של 85%, שכן הקריירה שלו נפגעה משמעותית, ובנוסף לפיצויים על כאב וסבל, הוצאות רפואיות ועזרה, הוא ביקש להורות לחברת הביטוח לממן לו את עלויות הקנאביס והתאמת דיור, שכן הוא זקוק לדירה גדולה יותר מזו שהוא גר בה כדי לעשן אותו.

חברת הביטוח טענה לעומת זאת שהתובע מגזים ומנסה לנצל את התאונה כדי לגרוף רווחים. לטענתה, מאחר שהוא עובד בעבודה משרדית יכולת ההשתכרות שלו כמעט לא נפגעה. עוד נטען כי עלויות הקנאביס הרפואי נמוכות בהרבה מאלה שדרש וכי הוא לא זקוק להתאמת דיור.

הקריירה נפגעה

השופטת שירלי רנר קבעה כי מעדויות המומחים השונים שבדקו את התובע עולה כי הנכות התפקודית שלו גבוהה מאוד. היא אמנם לא סברה שהנכות מגיעה ל-85% אבל קבעה שהיא תואמת לנכות הרפואית שלו ועומדת על כ-76.93%.

עם זאת, השופטת קבעה כי לנוכח העובדה שהוא עובד בישיבה ולא בעבודה פיזית, הפגיעה בכושר ההשתכרות שלו נמוכה יותר ועומדת על 50%. לצד זאת, השופטת העירה שהיא לא מקבלת את הטענה שהוא מנצל את התאונה כדי לגרוף רווחים תוך שהדגישה כי התובע ניסה לחזור לעבודה זמן קצר לאחר התאונה וכי אין ספק שהתאונה השפיעה על הקריירה שלו.   

השופטת הוסיפה כי התובע זכאי למימון עלויות הקנאביס הרפואי, אבל לא לכל החיים אלא ל-5 השנים הקרובות. בנוסף, היא את דרישתו להתאמת דיור וקבעה כי התובע לא הוכיח שהוא זקוק לדירה גדולה יותר לצורכי עישון.

בסיכומו של דבר השופטת פסקה לתובע פיצויים של 3,859,550 שקלים עבור הפסדי שכר ופנסיה, אובדן כושר עבודה, הוצאות רפואיות, עזרה, כאב וסבל, הוצאות רפואיות ומימון קנאביס ועוד. בנוסף, היא חייבה את חברת הביטוח לשלם לו שכר טרחת עו"ד של כ-587 אלף שקלים.

ב"כ התובע: עו"ד עמית פוגל

ב"כ הנתבעת: עוזי לוי, עורך דין תאונות דרכים

עו"ד דניאל ויקטור מימון עוסק/ת ב- נזיקין
הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.