בית המשפט לענייני משפחה בירושלים הכריע בתביעת מזונות (כחלק מהכרעות בנושאים נוספים) שהגישה אם לשתיים נגד בעלה ואב בנותיה, וחייב את האב לשלם לה מזונות חודשיים בסך 5,000 שקל לחודש. בכך העלה השופט פליקס גורודצקי את סכום המזונות הזמניים (4,600 שקל) בו חויב האב לפני כשנתיים כאשר השניים נפרדו.

השופט אמנם חָלק על דרישת התובעת למזונות בסך למעלה מ-13,000 שקל, אולם דחה את עמדתו של הנתבע, שטען כי יש לחייבו אך ורק בגין "צרכים הכרחיים" ולא מעבר לכך.

באופן כללי, מזונות ילדים נקבעים בהתאם לנסיבות המקרה, ובהן הכנסות הצדדים, מצבם הכלכלי, הסדרי השהייה, צרכי הילדים ונסיבות נוספות.

במקרה זה, האב-הנתבע טען כי הורי התובעת מממנים לה את השכירות החודשית שלה, כך שהיא לא נושאת בעלויות בגין מדור. הוא אף טען שהוא מרוויח כ-8,000 שקל לחודש, מהם סכום מסוים מעבודה כעורך דין, בתוספת הכנסות מזעריות מעסק שבבעלותו.

עוד הוא טען כי התובעת עובדת (במקצוע שפרטיו נותרו חסויים) ונהנית ממשכורת גדולה ומביטחון תעסוקתי.

סיוע שיכול להיפסק

אלא שהשופט קיבל את עמדת התובעת, שטענה כי הנתבע משתכר סכומים גבוהים בהרבה.

השופט הפנה לכך שחשבון הבנק של הנתבע נמצא לרוב ביתרת זכות גבוהה של אלפי שקלים. זאת גם לאחר תשלום המזונות הזמניים, ולאחר שיורדים חיובי כרטיסי אשראי מדי חודש.

בין היתר, ציין השופט: "עינינו הרואות כי ההכנסות של הנתבע מהעסק, לפי גירסתו וראיותיו, מגיעות לסך של כ-23,000 ₪ לחודש בממוצע וסך זה אינו רחוק מחישוב שערכה התובעת בסיכומיה".

בסיכום נקודה זו, השופט הבהיר כי הכנסת הנתבע נותרה מעורפלת בחלקה, משום שפעילות העסק שלו היא בעיקר במזומן. במצב זה השופט נאלץ להעריך את הכנסתו, ולאחר בחינת כלל הראיות, קיבל את גרסת התובעת שלפיה הכנסתו הממוצעת של הנתבע לא פוחתת מ-20,000 שקל נטו לחודש.

איתן קוהלי (צילום: איל יזהר, פסקדין)
עו"ד איתן קוהלי | צילום: איל יזהר, פסקדין

בכל הקשור להכנסות התובעת, השופט שוכנע שהיא משתכרת 7,800 שקל לחודש. בנוגע לעזרה שהיא מקבלת מהוריה, השופט שוכנע שהם מסייעים לה בסכום של 1,400 בחודש, אך יחד עם זאת הבהיר כי "אין לראות בכספים אותם מקבלת התובעת ממשפחתה, כהכנסה קבועה, שכן מדובר בסיוע שיכול להיפסק בכל עת".

לאחר שבחן את צרכי הילדות, וכן בהתחשב בהסדרי השהייה (הילדות לנות אצל הנתבע 6 לילות בחודש, המהווים 21% מהזמן), ובחינת התא המשפחתי בכללותו, השופט החליט שהנתבע ישלם לתובעת 5,000 שקל כל חודש, וכן מחצית מהוצאות רפואיות וחינוכיות חריגות.

שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין

עו"ד איתן קוהלי עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל