בית משפט השלום בתל-אביב גזר לאחרונה 60 ימי עבודות שירות על איתי דרורי, אלוף ישראל בהחלקה על רולרבליידס, שהורשע בשנה שעברה בעבירות של תקיפה ואיומים עקב ויכוח על שימוש בשביל אופניים. השופט ירון גת סירב לבטל את הרשעתו על רקע הפגיעה האפשרית בקריירה שלו, וזאת בשל חומרת המעשים שבוצעו לעיני אשת המתלונן וילדיו, והופסקו רק בהתערבות עוברי אורח. בהתחשב בכך העונש שהוטל על דרורי קל במיוחד. 

ביוני 2014 רכבו דרורי וחבריו בפארק הירקון ברמת גן כשהמתלונן צעק לעברם כי הם מסכנים את ילדיו. בתגובה דרורי איים להרביץ לו והחל לחסום את דרכו במכוון. לאחר שהמתלונן הדף אותו דרורי זעם, נגח בראשו עם הקסדה, הפיל אותו והחל להלום בו, תוך שהוא יורק עליו, חונק אותו ודורש ממנו להתנצל.

בשיא האירוע הכניס דרורי את אצבעותיו לעיני המתלונן, איים לעקור אותן, ניסה להטיח את ראשו באספלט והקניט אותו. אשתו של המתלונן בעטה בישבנו של דרורי אך זה לא עזר והאירוע הופסק רק לאחר שעוברי אורח התערבו.

המתלונן יצא מהאירוע עם שבר באף, קרע בלחי, פנס בעין ונפיחות בזרת, ואילו דרורי ספג כמה חבלות בידיים. לאחר שטענתו להגנה עצמית נדחתה, הוא הודה במעשיו והורשע בעבירות תקיפה ואיומים.

לנוכח חומרת העבירות התנגדה המדינה להמלצת שירות המבחן לביטול ההרשעה. המדינה הזכירה שדרורי לא הודה במעשיו אלא לאחר שהמתלונן ואשתו נאלצו להעיד, וטענה כי הוא לא נטל אחריות אמיתית על מעשיו.  

המדינה ציינה עוד כי בעבר דרורי הואשם בעבירת אלימות ובית המשפט חס עליו וביטל את הרשעתו ולכן אין לתת לו הזדמנות נוספת. כעת יש להרתיעו באמצעות עונש משמעותי שכולל מאסר בפועל ופיצוי משמעותי למתלונן.

האשים את התשתיות בארץ

מנגד ביקש סניגורו של דרורי לאמץ את המלצת שירות המבחן, לבטל את הרשעתו ולהטיל עליו שעות של שירות לתועלת הציבור (של"צ).

נטען כי המתלונן לא היה "שה תמים" וכי ההרשעה תחסל את הקריירה הספורטיבית של דרורי ואף את תהליך קבלת המעמד שלו בבלגיה, שם הוא מתגורר כיום עם זוגתו.

אולם השופט ירון  גת קבע כי "סוג העבירות בהן הורשע הנאשם ונסיבות ביצוען אינם מאפשרים חריגה מהכלל בדבר הרשעה מבלי לפגוע באופן מהותי בשיקולי הענישה האחרים ובאינטרס הציבורי", כתב.

השופט ציין כי מדובר באירוע חמור במיוחד משום שפרץ על סכסוך פעוט והוביל לתקיפה חסרת רסן והשפלה כואבת של המתלונן לעיני ילדיו.

השופט הוסיף כי אינו יכול לקבל את המלצת שירות המבחן, שלא כללה כל התייחסות לכך שדרורי הטיח במהלך המשפט האשמות שקריות כלפי המתלונן ואשתו ובדבריו האחרונים בחר להאשים את התשתיות במדינה במקום לקחת אחריות. שירות המבחן אף התעלם מההזדמנות שכבר ניתנה לדרורי בעבר ולכך שלא עבר כל הליך טיפולי להתמודדות עם כעסיו.

בנסיבות אלה האינטרס הציבורי להגן ולהרתיע מפני עבירות אלימות קשות, קבע השופט, אינו מאפשר להתחשב בדרורי למרות האפשרות הממשית לפגיעה בעתידו.

עם זאת, השופט ציין כי נסיבות אלה מאפשרות לגזור על דרורי עונש קל יחסית של 60 ימי עבודות שירות, 5 חודשי מאסר על תנאי, קנס של 2,000 שקל ופיצויים של 10,000 שקל למתלונן.

המדינה יוצגה באמצעות תביעות תל-אביב

ב"כ הנאשם: דן נתיב, עו"ד פלילי

עו"ד יואל גולדברג עוסק/ת ב- פלילי 
הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה

המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל