בית משפט השלום בקריות גזר לאחרונה 3 חודשי עבודות שירות, מאסר על תנאי ופיצוי של 2,500 שקל על גבר שהורשע בתקיפה ובאיומים על אשתו. הרקע למעשים היה סירוב האישה לקיים יחסי מין. אף שהנאשם סירב לטיפול בית המשפט התחשב בנסיבות חייו המורכבות ובעברו הפלילי הנקי והחליט להימנע ממאסר בפועל.

על פי כתב האישום, בספטמבר 2020 תקף הנאשם את אשתו על רקע סירובה לקיים עמו יחסי אישות, בכך שאחז בידה והכה בפניה, בראשה ובאזנה הימנית באמצעות ידו. האישה זעקה לעזרה ואז הנאשם כיסה בידו את פיה, דחף אותה לעבר הקיר ואיים כי "יראה לה מה זה אם תספר למישהו על מעשיו". האיש הודה במעשים במסגרת הסדר טיעון.

בתסקיר שירות מבחן צוין כי לנאשם אין עבר פלילי ולבני הזוג אין ילדים. הנאשם עלה מאתיופיה ב-2014, התקשה להשתלב באולפן ועבד במשך השנים בעבודות שונות ובין היתר בחקלאות. הוא ואשתו (המתלוננת) נמצאים כיום בהליכי גירושין.

בתסקיר צוין כי הנאשם לא קיבל אחריות על מעשיו ומתקשה לגלות הבנה ואמפתיה לצרכיה של האישה ולנסיבות חייה, מתקשה לווסת את רגשותיו, ופועל בתוקפנות מתוך תחושה של פגיעה ותסכול. קצין המבחן העריך שלא ניתן לשלול סיכון לביצוע עבירות בעתיד.

במסגרת הטיעונים לעונש המדינה הדגישה כי מדובר בעבירות חמורות שפגעו בביטחונה, שלום גופה וכבודה של המתלוננת. עוד צוין שאף שמדובר בנאשם ללא עבר פלילי, לא ניתנה בעניינו המלצה טיפולית ויש צורך להרתיעו. לאור זאת עתרה המאשימה להשית על הנאשם 14 חודשי מאסר בפועל, מאסר מותנה, קנס, התחייבות ופיצוי.

באת כוח הנאשם טענה כי מדובר בעבירות ברף נמוך של חומרה, אשר חלף זמן רב יחסית מאז ביצוען. היא הדגישה שהנאשם הודה בהזדמנות הראשונה וקיבל אחריות למעשיו, עובד לפרנסתו ונסיבות חייו אינן קלות. לאור זאת עתרה ההגנה להסתפק בענישה צופה פני עתיד.

מדיניות מחמירה

סגן נשיאת בית משפט השלום בקריות, השופט יוסי טורס, קבע שמידת הפגיעה בשלוות הנפש, בביטחון האישי ובאוטונומיה של המתלוננת אינה קלה. הוא ציין שהרקע לאירוע הוא סירוב האישה לקיים יחסי מין, ויש לראות נסיבה זו לחומרה על רקע הפגיעה באוטונומיה של המתלוננת לשלוט בחייה כמו גם על שלום גופה.

השופט הוסיף שהאירוע לא הותיר חבלה גופנית כלשהי, אך ברור שהוא היה טראומטי עבור המתלוננת, וזאת לאור זעקותיה לעזרה להן הגיב הנאשם בחסימת פיה ובאיומים.

הוא כתב כי מדיניות הענישה בעבירות אלימות כלפי בני זוג מחמירה, ובהיעדר נסיבות מיוחדות מוטלים לרוב עונשי מאסר.

לצורך קביעת העונש הביא השופט בחשבון את נסיבות חייו המורכבות של הנאשם, עברו הפלילי הנקי והודאתו שחסכה זמן שיפוטי ובעיקר את עדות המתלוננת.

לצד זאת ציין השופט את עמדת שירות המבחן בעניין הסיכון להישנות עבירות בעתיד וחוסר נכונות הנאשם לטיפול, אך כתב כי מדובר באירוע אלים ראשון ויחיד של הנאשם כך שלא מצא לנכון להחמיר עמו יתר על המידה.

השופט סיכם כי ניתן להימנע מעונש מאסר בכליאה, שהשלכותיו קשות, וכי מצא לנכון להטיל על הנאשם מאסר של 3 חודשים שיבוצע בעבודות שירות.

עו"ד דוד טובול (צילום: צילום עצמי, פסקדין)
עו"ד דוד טובול | צילום: צילום עצמי, פסקדין

בנוסף גזר השופט מאסר על תנאי ופיצוי המתלוננת ב-2,500 שקל.

שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בגזר הדין

עו"ד דוד טובול עוסק/ת ב- פלילי
הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.