ברשתות הקפה משווקים את הסלטים האופציה הבריאה והטרייה ביותר. אך למרות הטענות כי מדובר בירקות טריים, בדיקה מיקרוביאלית שערכנו בעזרת מעבדת אמינולב מציגה מציאות שונה בתכלית.

לצורך הבדיקה נטלנו דגימות מ-8 רשתות הקפה המובילות והגדולות בישראל: "קפה קפה", "קפה ג'ו", "ארומה תל אביב", "לנדוור", "ארקפה", "קקאו", "קפה גרג" ו"קופיקס". התוצאות יגרמו לכם לוותר על הביקור הבא.

בבדיקה התגלה שבמקום מנת בריאות תקבלו הרבה חיידקים צואתיים, קוליפורמים, שמרים ועובשים. הסלטים נבדקו לפי מספר פרמטרים: ספירה כללית של חיידקים, שמרים עובשים. סטפילוקוקוס אאוראוס, סטפילוקוקוס פקליס, קוליפורמים ו"אי-קול".

בסלט ארומה תל אביב שעלה 41 שקלים התגלתה ספירת חיידקים פי 1.5 מהתקן, חיידק אי קולי פי 6 מהתקן ו-1100 קוליפורמים. בסלט של "אר- קפה" נמצאו 190 אלף חיידקים צוואתיים בכל גרם של סלט. בסלט של קפה ג'ו שעלה 47 שקלים התגלו פי 2.5 חיידקים מהתקן, חיידק אי קולי פי 7.8 מהתקן, 4,100 קוליפורמים וגם 42,000 שמרים- הכמות הגבוהה ביותר.

בקופיקס התגלו פי 200 חיידקים מהתקן - הכמות הגבוהה ביותר, חיידק אי קולי פי 12 מהתקן לגרם, 2,100 קוליפורמים. "לאכול את הסלט הזה שיש בו חיידק אי קולי, במקרה הפחות טוב הלקוח יחווה שלשולים, בחילות ותחושה כללית לא טובה", אומר בועז לייבוביץ מנהל חברת LAC מומחה לניהול סיכונים ומזון. "במקרה הקיצוני ביותר שלשול דמי ומוות".

בסלט של בית קפה "קקאו" התגלו ספירת חיידקים פי 2 מהתקן, חיידק אי קולי פי 2 מהתקן, עובשים פי 3 מהתקן - הכמות הגבוהה ביותר ו-130,000 חיידקים סטרפטוקוקוס צואתי וכמובן קוליפורמים. "מישהו מהעובדים לא שוטף ידיים אחרי השירותים וזאת התוצאה", אומר ליבוביץ.

תגובת ארומה ת"א: "ארומה תל אביב נמצאת בפיקוח קבוע חיצוני של חברת גרין לאב המובילה בתחום בטיחות המזון. הסניף בכתבה עבר בדיקות רבות בחודשים האחרונים כשהאחרונה בוצעה מספר ימים לפני המקרה. בכל הבדיקות שנעשו, השגנו את הציון הגבוה ביותר. כמובן שנמשיך לשמור על הסטנדרטים הגבוהים הנהוגים ברשת".

תגובת קופיקס: "הרשת מקפידה מאוד על איכות וטריות מוצרי המזון הנמכרים בסניפים. אלפי מוצרים מיוצרים מדי יום תחת תקן בריאות מחמיר ביותר. מדובר באירוע חריג ונקודתי שנבדק וטופל".

תגובת קקאו: "הרשת מקפידה על טריות המוצרים ואיכות המזון המוגש ללקוחותיה. אנו נלמד את ממצאי התחקיר ונטפל במלוא הרצינות מול הזכיין המפעיל בסניף. רשת "קקאו" לא תאפשר חזרה של מקרים מסוג זה בסניפי הרשת".

תגובת קפה ג'ו: "הרשת משקיעה רבות בפיקוח, בקרה ושמירה על בטיחות המזון, הן באמצעות חברת ביקורת חיצונית מובילה והן באמצעות הצוות המקצועי של הרשת. במסגרת התהליך נערכות ביקורות פתע בסניפים ובדיקות מעבדה יזומות. המקרה המדובר מוכר לצוות הרשת והטיפול בממצאים נעשה ישירות מול הזכיין המקומי ע"י כלל הגורמים הרלוונטיים".