אם הילד שלכם שוהה בצהרון אחרי שעות הגו ובית הספר כדאי שתבדקו טוב טוב את איכות האוכל שהוא אוכל. הורים רבים ברחבי הארץ מתלוננים על האוכל המוגש לילדים בפני הגננות אבל הבעיה היא שלא הן אחראיות לטיב המזון אלא מפעלי ההזנה.

"החוק אומר שברגע שפתחו את קופסת האוכל היו אמורים לבדוק טמפרטורה ריח וטעם לפני שהוגש לילדים", מספרת אחת הגננות. "בפועל האוכל מגיע בבוקר וממתין עד שיפתח בצהריים. אומנם האוכל הגיע בתוך קופסת קלקר שאמורה לשמור על טריות המוצר אחרי שמשש בבוקר הנהג עשה פיזורים בכל הארץ. תמיד זה היה מגיע עם ריח של גיהינום ואני אישית מעולם לא נגעתי בזה וכשאני הייתי צריכה להעביר את ארוחת הצהרים הייתי עושה את זה עם כפפות".

"האוכל לא ראוי למאכל", מתלונן ירון לוי, אב לשני ילדים בצהרון. "זאת הסיבה שהילדים שלנו חוזרים הביתה רעבים לאחר שסירבו לאכול את האוכל בצהרון".

אחת ההצעות שעלו לאחרונה לשולחן הממשלה הוא לחייב את מפעלי ההזמנה לסמן במדבקה מתי האוכל בושל ונארז אבל החוק הזה משום מה מתעכב. מי שאמור לפקח על האוכל בצהרונים הם הרשויות המקומיות, משרד הבריאות ומשרד החינוך אבל הבעיה מתחילה שכל אחד מפיל את האחראיות על משרד אחר.

תגובת משרד הבריאות: "האחראיות לפיקוח על איכות המזון הוא של משרד החינוך. משרדינו מפקח על עסקי ההסעדה אשר מספקים את המזון עבור צרכנים שונים בינהם צהרונים, וכאשר יש תחלואה חריגה הלשכה מבצעת חקירה אפידמיטולוגית הכוללת ביקורת תברואתית".

תגובת משרד החינוך: "צהרונים של משרד החינוך, במסגרת תוכנית 'ניצנים' הם באחראיות משרד החינוך. יתר הצהרונים בפיקוח משרד הבריאות".