"כאן היה ארון שכשהוצאנו אותו גילינו שהכל כאן עובש. אפשר לראות שהנעליים, שהיו בתוך הארון מלאות עובש ואפשר לראות את הקירות ממש מתפוררים. הריח שהיה כאן בחורף היה נורא ואפילו יצאו חשופיות באחד הארונות מרוב הלחות שהייתה", מתארת ליאור את הדירה ששכרה באזור ירושליים לפני 10 חודשים. היא ובן זוגה שכרו את הדירה וקיוו לגור בה כמה שנים עד שגילו לאט לאט כי כל הקירות מלאים עובש.
כעת הם החליטו לעזוב את הדירה ובעל הבית מחפש שוכרים חדשים אך לא לפני שרמז לבני הזוג לא לציין בפני שוכרים פוטנציאלים על מצב הדירה שבעבורה ביקש 4,000 שקלים בחודש עבור 3 חדרים.
התחזוקה הלקויה של מרבית הדירות השכורות היא לא הבעיה היחידה של השוכרים. בניתוח המחירים במחצית השנה הראשונה של 2019 עולה כי מחירי השכירות ברוב הערים קפצו.
על דירות 3 חדרים נרשמו במחצית הראשונה של 2019 עליות של עשרות אחוזים. על דירה בהרצליה תשלמו 7 אחוזים יותר, בחיפה – 8 אחוזים, בירושלים קפצו מחירי השכירות ב – 14 אחוזים וברמלה נרשמה עלייה של 20 אחוזים במחירי שכירויות.
"אנחנו נמצאים בתקופה של מחסור בדירות להשכרה שמביא מצד אחד לעליית מחירים ומהצד השני מאפשר לבלי הבתים להשכיר דירות שאינן ראויות למגורים", אומר אוהד דנוס, שמאי מקרקעין.
המדינה הייתה אמורה להכניס לשוק פרויקטים לדיור להשכרה לטווח ארוך שישמרו על השוכרים אבל עד היום יש בשוק רק 900 דירות מוכנות לצד 9,000 דירות שנמצאות בשלבי הקמה. בנתיים מתמודדים בשטח עם פרוייקטים תקועים ותקציבים שלא עוברים וציבור השוכרים נשארים ללא פתרון.