בשנים האחרונות יותר ויותר ישראלים עוברים לצרוך פירות וירקות אורגניים. לרוב, בגלל החשש מריסוס על הירקות הרגילים והסכנה שטמונה בכך.

חשוב להבין: גם הירקות שאנחנו קונים בסופר ובשוק אמנם עוברים ריסוס, אבל מפוקחים על ידי משרד החקלאות ועומדים בתקנים הבינלאומיים. אולם לא מעט מומחים טוענים שישנה סכנה בריסוס הקיים ועדיף לחזור למקור הטבעי, גם מבחינת האיכות וגם מבחינת הטעם.

מבדיקה שעשה משרד החקלאות עולה כי יותר ויותר חקלאים בישראל עברו לגדל תוצרת אורגנית, אבל תופתעו לדעת שלא כל הסחורה שאתם רואים על המדפים ומתהדרת בשם אורגני, עומד בקריטריונים של משרד החקלאות.

מתוך 96 דגימות של רשתות שיווק שונות המוכרות תוצרת אורגנית שנלקחו על ידי משרד החקלאות, נתפסו 9 רשתות שמכרו כביכול תוצרת אורגנית, שגם יקרה יותר מהתוצרת הרגילה.

אז מה הם הדברים שצריך לשים אליהם לב לפני שמחליטים לקנות תוצרת אורגנית יקרה יותר?

ראשית, הפרדה בין מוצרים אורגניים ללא אורגניים. גם כדי למנוע הטעיה, וגם כדי למנוע מצב שבו שאריות חומרי הדברה עוברים למוצרים האורגניים.

דבר שני, חפשו את הסמלים. מוצר אורגני חייב להיות מפוקח על ידי ארגון כלשהו. מה עושים עם מוצרים בתפזורת? ניתן לבקש ממנהל החנות היתר עם סימן הפיקוח על המוצר הספציפי.