ד"ר מאיה רוזמן ולירן שבתאי יצאו לבדוק מבין שלל החטיפים הבריאים שמוכרים לנו מי מהם באמת בעלי ערכים תזונתיים ומי פשוט ממתקים בתחפושת. ברנפלקס של תלמה זכה לדירוג גבוה בגלל אחוז הסוכר הנמוך יחסית- 18% אחוזים ואחוז הסיבים הגבוה.

עוד דוגמה לחטיף מומלץ הוא חטיף ללא תוספת סוכר של של אנרג'י. מה שמחליף את הסוכר בחטיף הספציפי הזה אלו ממתיקים כוהליים שהם תחליפים בריאים. כמו כם החטיף מועשר בברזל בכמות יותר גבוהה מה שיש בחזה עוף. חטיף  נוסף "free" מכיל רק תמרים,בטנים, גרעיני חמניה וצימוקים.

לעומתם החטיפים הלא מומלצים מבין אלו שנבדקו הם "סלים דליס קידס" שכמות הקלוריות לחטיף הן 495 ואחוז הסוכרים הוא 41 אחוזים. חטיף נוסף הוא דווקא החטיף האהוב corny שמתהדר ב 33 אחוז סוכר שנחשב מאוד גבוה, 17 אחוזי שומן והוא לא מועשר בויטמינים וברזל.

גם חטיף "שוגי" שנועד לילדים מכיל אחוזי סוכר ושומן גבוהים יחסית ומעט מידי סיבים תזונתיים.

"חטיף מומלץ כארוחת ביניים ולא כתחליף לארוחות בוקר" מסכמת ד"ר רוזמן, "זה לא תחליף לכריך עם ירקות ופרי אלא תחליף לנשנוש ביניים במקום עוגייה. בכל אופן שווה לבדוק את הרכיבים לפני".