שוק העופות מגלגל מדי שנה כ-5 מיליארד שקל –  הרבה יותר מבשר בקר –  כאשר בממוצע כל ישראלי צורך כ-38 ק"ג עופות בשנה. יצאנו לבדוק האם העוף הטחון שמוכרים וטוחנים לנו טרי, נקי וללא חיידקים כמו שמבטיחים לנו בסופרים השונים.

בשבועות האחרונים אספנו דוגמיות של עוף טחון מכל רשתות השיווק הגדולות. את כל הדוגמיות שלחנו לבדיקה במעבדת אמינולאב - מעבדה מורשית של משרד הבריאות – התוצאות שגילינו צריכות להטריד כל אדם שהכניס לפה עוף שנקנה ברשתות השיווק הבעייתיות.  

חשוב להדגיש, בישראל אסור כלל וכלל שתהיה סלמונלה בעופות ובבשרים, בקוליפורמים-חיידקים צואתיים התקן עומד על 500 ואסור שיימצאו חיידקים צואתיים מעל הכמות הזו.

אז מה גילינו ברשתות? נתחיל בשופרסל  - שם המצב הוא הטוב ביותר -  לא נמצאה  סלמונלה וכמות הקוליפורמים נמוכה .

כשהגיעו התוצאות לגבי יתר  רשתות השיווק – התגלו כבר חיידקים צואתיים – אתם קוראים נכון – חיידקים צואתיים בבשר שמוכרים לנו בסופר.

ביוחננוף מצאנו חיידקים צואתיים  פי 30 מהמותר.

בייינות ביתן פי 42 מהמותר.

ברמי לוי מצאנו גם סלמונלה וגם חיידקים צואתיים פי 260 מהמותר.

העופות המסוכנים ביותר נמכרים בחצי חינם, שם מצאנו סלמונלה וחיידקים צואתים פי 1,300 מהמותר.

צריך להדגיש, עוף באיכות ירודה שכזאת פשוט אסור למכור – אסור להציג בקצביות – ובטח שלא להציג מצג שווא כאילו מדובר בבשר איכותי ובריא.

תגובות

 מיינות ביתן נמסר בתגובה: "כל מוצרי העוף המשווקים על ידי רשת יינות ביתן נבדקים טרם הגעתם לסניפים על ידי כל הגורמים הרלוונטיים, לרבות נציגי משרד החקלאות והבריאות ומאושרים לשימוש".

מרשת רמי לוי שיווק השקמה נמסר בתגובה: "רשת רמי לוי מבצעת בדיקות ובקרת איכות ובטיחות מזון באופן תדיר וקבוע בסטנדרטים הגבוהים בארץ".

מרשת יוחננוף נמסר: "ברצוני להודות לתוכנית הכלכלית שהסבה את תשומת לבנו לנושא חשוב זה.הרשת פועלת במרץ לשפר את איכות וזמינות מוצריה".

משופרסל נמסר בתגובה: "אנו פועלים לשמירה מירבית על איכות המוצרים ובריאות הלקוחות וכך נמשיך לפעול גם בעתיד. חג שמח".

ממשרד הבריאות נמסר: "התקן הרלוונטי לא חל על בשר גולמי. ככלל, בשר גולמי, כולל בשר הנטחן ברמת האטליז, אינו נצרך על ידי הצרכן כמו שהוא אלא לאחר בישול יסודי. בישול משמיד את החיידקים ובכלל זה את חיידקי הסלמונלה".