הסוללה של הסמארטפון שוב לקראת סיום והמטען המקורי נהרס או אבד - מה עושים? בשוק קיימים מגוון פתרונות, שגם המחירים שלהם מגוונים למדי - החל מ-20 שקלים למטען זול לבית או לרכב, ועד מאות שקלים למטענים מקוריים או סוללות ענקיות שמאפשרות הטענה גם ללא שקע. אז איזה מטען עדיף?

בעזרת אתר WiseBuy מקבוצת זאפ ומכון התקנים בדקנו מדגם של 15 מטענים - 5 בכל קטגוריה - כדי להבין מה ההבדלים ביניהם - והתוצעות מפתיעות למדי:

במבחן המטענים הביתיים - אלה שמתחברים לחשמל - ההבדלים בביצועים נראים זניחים: מטען ב-30 שקל לאייפון הטעין אותו במשך 100 דקות לאותו אחוז כמו מטען מקורי שעולה יותר מפי 6 (190 שקל), ומטען מקורי לגלקסי (75 שקל) הטעין במשך שעה רק 2% יותר ממטען זול שעולה פחות ממחצית (30 שקל).

במבחן המטענים לרכב היה מעט יותר הבדל: אחרי נסיעה של 40 דקות הספיק מטען זול ב-30 שקל להביא את הסמארטפון ל-33%, בעוד מטען ב-50 שקל הביא את המכשיר ל-44% והמטען היקר ביותר, שמחירו 100 שקל, הביא את המכשיר ל-45%. במילים אחרות: ההבדל בין מטען בינוני ליקר ביותר זניח לעומת ההבדל בין הזול ביותר לכל היתר.

סוללות ההטענה הפגינו יכולות מגוונות בהרבה: הזולה ביותר, שמחירה 20 שקלים, לא עבדה כלל; הסוללה היקרה ביותר, של חברה מוכרת, שמחירה 230 שקל, הצליחה פחות מהסוללות הזולות יותר של מותגים פחות מוכרים, שעולות 160 ו-200 שקל.

אבל מלבד מבחני ההטענה, חשוב לזכור שיצרניות מזהירות משימוש במטענים זולים שכן הם לא בטיחותיים לכאורה. האם זה נכון? במעבדה מצאו שהמטענים הזולים עלולים להתלקח, לחשמל או לפוצץ את סוללת הסמארטפון. בנוסף, המטענים הזולים גם פחות עמידים מהיקרים יותר.

בשקלול כל התוצאות, נראה שכשעוסקים במטענים - המחיר ללא ממש משנה לביצועי ההטענה, אלא רק לבטיחות ולעמידות; בעוד בסוללות, יש הבדלים גדולים בכל התוצאות בין המטענים הזולים ליקרים. אך ההפתעה הגדולה היא שלא משנה איזה סוג מטען אתם רוצים - נראה שהאפשרות הטובה ביותר היא לקנות אחד מרמת הביניים - לא מהזולים מאוד, אך גם לא מהיקרים ביותר.

 

"התכנית הכלכלית" עם קרן מרציאנו משודרת בכל יום א'-ה' ב-19:30, בערוץ קשת 12