דרך קמפיין רשות המים "ישראל מתייבשת", אפשר לראות איך ישראל משתבשת. קחו למשל את כוכבי הפרסומת: בר רפאלי, דורשת להסיר אותה מהסרטון כי הואשמה בגביית תשלום על השתתפותה, איל קיציס, מדגים חסכנות מהי ורכש לאחרונה בריכת ספא מפוארת. נכון לשעה זו, לאמינות של יתר הפרזנטורים שלום. לא כך הדבר לגבי המסר בתשדיר לפיו "השנה, נצטרך לייבש גינות" – השר עוזי לנדאו ביטל את התקנה והמשפט ירד לפתע מהסרטון.

אז מה נשאר מההמלצות שקיבלתם ממיטב ידוענינו? לא הרבה. את הבקשה להשתמש בלחצן חצי המיכל בשירותים רובנו מיישמים כבר שנים רבות, בעיקר בגלל ההרגל ולא בגלל הקמפיין. ומה עושים חצי מאזרחי ישראל שאין ברשותם ניאגרות עם אופציית חצי המיכל? זה קל - לא עושים.

בכלל, עושה רושם שהקמפיין הזה ניסה מראש לפנות לקהל הבוגר יותר. אבל אם אפילו הפרזנטורים אינם מקיימים את מה שהם מטיפים לו, אולי עדיף לפנות דווקא לאלו שאת ההתנהלות שלהם עוד אפשר לתכנן כהלכה – הילדים?

התפלה בחסות בר רפאלי

הבן שלי בן 11 וחצי, ולאחרונה החל ללמוד בבית הספר על מתקני ההתפלה. אלא שגם החינוך מצליח לעוות את המסר: הילד לומד על מתקני ההתפלה ויתרונותיהם. חסרונות? יוק. מבחינתה של מערכת החינוך, הזיהום וניצול האנרגיה של מערך ההתפלה לא קיים. מאיפה מגיעים מים לבית? על פי בית הספר, מדובר בסוגיה עלומה שמסתכמת ב"מהכנרת, לא?". כן, במערכת החינוך לא שמעו על אקוויפר החוף ואקוויפר ההר, אין מי תהום ובארות – יש רק ימה אחת דוויה, שבר רפאלי מייחצנת.

רק נניח שאת חצי מליון השקלים שהושקעו בלפאר את רשות המים בשלל בוגרי "פנאי פלוס" לדורותיו היו מוסיפים למערכת החינוך ומשקיעים בשיעורים אמיתיים בנושא, מה היה קורה? הכוונה היא לחינוך שמתחיל בגן חובה, כזה שכולל סיורים מודרכים במקורות המים הנגמרים שלנו, או הרצאות על בסיס שנתי, ואולי אפילו מבחני ידע.

מה היה קורה? היינו משקיעים לטווח ארוך. אבל אם לא עשינו את זה בניהול משק המים עד היום, כנראה שלצפות לזה ממערכת החינוך היום זאת בכלל הגזמה פראית.

נתקלתם בבזבוז מים? רוצים להציע טיפים לחיסכון במים? שלחו מייל לצחי פלג, החזאי של תכנית הבוקר "יום חדש": Zahip@mako.co.il