מדענים סבורים כי משבר האקלים וההתחממות הגלובלית כבר כאן, וכדור הארץ יאלץ להתמודד בשנים הקרובות עם הרים של פסולת ומזג אוויר קיצוני שלא ידעה ההיסטוריה. בשנת 2016 למעלה מ-480 מיליארד בקבוקי פלסטיק נמכרו ברחבי העולם, וכל דקה נעשה שימוש בכמעט 2 מיליון שקיות פלסטיק. עושים משלוחים של אוכל הביתה? גם זה תורם לזיהום שמגיע ל-269,000 טונות של פלסטיק שזורם אל האוקיינוס.

אבל אתם יכולים לסייע ולמנוע התדרדרות של המצב - ואפילו לחסוך הרבה מאוד כסף. איך? לעבור למוצרים רב פעמיים. הנה 7 אופציות שאתם חייבים להכיר.

בקבוק לשימוש חוזר (צילום: FabrikaSimf, ShutterStock)
צילום: FabrikaSimf, ShutterStock

בקבוק מים לשימוש חוזר

בקבוק מים שתוכלו למלא מחדש מתי שתרצו ימנע מכם לקנות בקבוקי פלסטיק או לשתות באמצעות כוסות פלסטיק. ולא רק מים, תוכלו לשמור בבקבוקים המיוחדים גם משקאות חמים, משקאות ממותקים - רק אל תשכחו בסוף לשטוף את הבקבוק היטב.

את הבקבוקים אפשר למצוא ברשותות השיווק השונות במגוון עיצובים וגדלים, ובדרך כלל בכמה עשרות שקלים בודדים.

תרמוס (צילום: By Lithiumphoto, ShutterStock)
צילום: By Lithiumphoto, ShutterStock

ספל לשימוש חוזר או תרמוס

אם אתם לא שורדים את יום העבודה שלכם בלי כמה כוסות קפה או תה - ספל לשימוש חוזר או תרמוס הם הפתרון. ודאי יש לכם איזה ספל שתוכלו לקחת איתכם למקום העבודה ולשטוף בסוף היום. ומה אפשר לעשות אם אתם יוצאים לפגישות? פשוט תוכלו לקחת איתכם תרמוס שגם ישמור על החום של המשקה, וגם יחסוך לכם את הצורך לעצור בקפיטריה ולבזבז כסף.

סכו"ם מעץ (צילום: Alekyui, ShutterStock)
צילום: Alekyui, ShutterStock

סט של סכום מעץ

לאכול בסטייל: זה הפתרון הטוב יותר לכלי הפלסטיק החד-פעמיים במשרד שלכם (שתמיד נשברים מאוד בקלות). תוכלו לקחת אותם איתכם לכל מקום, לשמור אותם בתוך תיק קטן במשרד שלכם, ואפילו לרכוש סט שלם שגם ישרת אתכם בבית. היתרון? הכל יוצר מחומרים טבעיים בלבד שלא מזהמים את הסביבה, זה יחסוך לכם את הצורך לרכוש כלים חד פעמיים, ותמיד תדעו לזהות את הסכו"ם שלכם.

מפית בד (צילום: Anton Starikov, ShutterStock)
צילום: Anton Starikov, ShutterStock

מפיות מבד

גם אתם משתמשים בכמויות של גלילי נייר מגבת חד פעמי? במחקר שנערך בארה"ב עולה כי אדם ממוצע משתמש בכ-2,200 מפיות נייר בכל שנה. מעבר לשימוש המפיות מבד יכול לחסוך עשרות שקלים בחודש ומאות שקלים בשנה. תוכלו לכבס את המפיות המלולכלות, לרכוש כמו גדולה יותר לעת הצורך, וגם פחות לזהם את הסביבה עם הרים של נייר שהשתמשם בו רק פעם אחת.

שקית קניות רב פעמית (צילום:  Diane Diederich, shutterstock)
צילום: Diane Diederich, shutterstock

שקיות בד לסופרמרקט

הטרנד הזה הפך לדי פופולרי בישראל. המשרד להגנת הסביבה פרסם כי מאז אושר "חוק השקיות", שאוסרת על רשתות שיווק לחלק שקיות בחינם, חלה הפחתה של 80% בצריכת השקיות החד-פעמיות ונחסכה צריכת שקיות בהיקף של יותר מ-7,000 טונות פלסטיק.

מעבר לשקית רב פעמית יחסוך לכם אמנם שקלים בודדים בכל קנייה בסופר, אך לטווח הארוך הסכום יכול להגיע גם למאות שקלים בשנה.

קופסת אוכל מזכוכית (צילום: By AlenKadr, ShutterStock)
צילום: By AlenKadr, ShutterStock

קופסאות נירוסטה או זכוכית

קופסאות הפלסטיק שיש לכם בבית לא ישרדו הרבה זמן (לצד זה שהן לא אופנתיות במיוחד), ותוך תקופה מאוד קצרה יעשו את דרכן לפח האשפה - ואז תאלצו לקנות חדשות. מה הפתרון? לעבור לקופסאות אוכל מזכוכית או נירוסטה שאורך חייהן גבוה באופן משמעותי, וגם מגיעות בעיצובים שונים.

סבון מוצק (צילום: By newsony, ShutterStock)
צילום: By newsony, ShutterStock

שימוש בסבון מוצק

כן, סבון מוצק כמו של פעם. סבון מהסוג הזה ללא ספק מייצר פחות פסולת פלסטיק מאשר הסבון הנוזלי שמגיע בבקבוקים קשיחים מפלסטיק, ובדרך כלל גם לא מגיעים למחזוריות הפזורות ברחוב. הוא יכול להחזיק לתקופה ארוכה, והכי חשוב שתדעו: הוא מנקה בדיוק כמו הסבון הנוזלי, כך שאין באמת תירוצים.