חול המועד קצר במיוחד בפסח 2017, רביעי וחמישי בלבד, אבל מי שמבקש לבלות כמעט ולא יצליח לחמוק מהנזק לכיס. פרט למחירי הכניסות לאטרקציות השונות, המזנונים באתרי התיירות מבטיחים להפוך את הארנק שלכם לקליל יותר. איזה ילד יסכים לאכול את ה"מצה בריי" שאימא הכינה בבית שמכל עבר הוא מוקף בנקניקיות בלחמנייה ובארטיקים?

כדי לנסות לצמצם עד כמה שאפשר את הנזק לכיס, ניסינו למפות את מחירי המזון במזנונים השונים מעבר למחירי האטרקציות עצמן. כך תדעו מראש כמה כסף להכין ומה כדאי בכל זאת להביא מהבית.

בדקנו 11 אטרקציות מבוקשות ברחבי הארץ, ביניהם  קייקי בלום, אתר החרמון וחמת גדר, צוק מנרה, קפצובה, אגם מונופורט, פארק קצרין, פארק אתגרי ים כרמל, ראש הנקרה, הגנים הלאומיים של רשות הטבע והגנים ומוזיאון המדע בירושלים בכדי להבין עם אילו רמות מחירים תאלצו להתמודד.

ישנם מזנונים שהעדיפו לפסוח השנה על הארוחות ולהציע למבקרים קפה (הכרחי להורים), שתייה קלה, חטיפים וגלידות. במקומות כמו הפארק האתגרי "ים כרמל" שביער עופר, אתר התיירות ראש הנקרה, אגם מונפורט מעלות והגנים הלאומיים של רשות הטבע והגנים אפשר לקנות אספרסו תמורת 6 עד 8 שקלים, הפוך ב-10 שקלים, ארטיק מצופה ב-10 עד 12 שקלים, חטיף ב-6 עד 8 שקלים, מים ב-6 שקלים ושתייה קלה ב-10 שקלים.

פארק ים כרמל (צילום: אלי מליץ פארק ים כרמל)
פארק ים כרמל | צילום: אלי מליץ פארק ים כרמל

לעומתם, במוזיאון המדע שבירושלים מציעים במזנון ארוחות שלמות. טוסט בלחמנייה כשרה לפסח יעלה לכם 24 שקלים, סנדוויצ'ים כשרים לפסח יעלו 21 שקלים, סלט ירקות יעלה 24 שקלים, תפוצ'יפס עולה 7 שקלים, חצי ליטר קולה עולה 9 שקלים  ובקבוק מים יעלה לכם 7 שקלים.

פסח במוזיאון המדע בירושלים (צילום: עידו ועקנין)
מוזיאון המדע בירושלים | צילום: עידו ועקנין

מבין המקומות שנבדקו, צוק מנרה התגלה כאחד היקרים. שם מציעים פחית שתייה ב-8 שקלים, במבה ב-8 שקלים, חמשושים ב-10 שקלים, מים ב-6 שקלים, אייס קפה ב-15 שקלים, נקניקייה בלחמנייה ב-15 שקלים וברד ב-15 שקלים. הוסיפו לזה כניסה שעולה 84 שקלים ותקבלו סכום לא מבוטל אם לא התכוננתם כראוי להוצאה הזו.

בקצב צוק מנרה (צילום: תומר פדר)
צוק מנרה | צילום: תומר פדר

דבר אחד ברור. אתרים שיודעים שהמבקרים באו כדי להזיע – יגרמו לכם לשלם בסוף היום. מספיק להעיף מבט בתפריט שמציעים בקייקי בלום כדי להבין שמישהו שם יודעים את העבודה. כך למשל ארוחת קיאק לאנץ' (נקניקיה בלחמנייה, צ'יפס  ושתייה) תעלה 35 שקלים, ארוחת בורגר ראפט (המבורגר בלחמנייה, צ'יפס  ושתייה) תעלה 38 שקלים וארוחת שניצל בלום (שניצל בלחמנייה, צ'יפס  ושתייה) תסתכם ב-40 שקלים.

פתיחת עונה קייקי כפר בלום 2017 (צילום: יוסי אלוני)
קייקי כפר בלום | צילום: יוסי אלוני

אם מסתכלים על התפריט ומבינים את העלות שנוספה למחיר כל כרטיס שעלותו 97 שקלים (לא כולל הנחות), יכולים להבין לאן המחירים יכולים לטפס. אבל אם נניח בצד את הגדלת ההוצאות, המחירים כאן לא יותר גבוהים מאשר כל ארוחה במסעדה אליה יכולנו לקחת את הילדים.

המקום היקר ביותר שבדקנו היה אתר חמת גדר שמציע למבקרים ארוחת נקניקיה עם צ'יפס ב-25 שקלים, ארוחה בשרית בצלחת ב-42 שקלים, כריך ב-25 שקלים וארטיק מצופה ב-15 שקלים.

חמת גדר (צילום: dlisbona)
חמת גדר | צילום: dlisbona

הופתענו לטובה מאתר החרמון  שעל אף המונופול שמר על רמת מחירים נמוכה יחסית למקומות אותם בדקנו ומציע אופציה שפויה של נקניקיה בלחמנייה כשרה לפסח ב-15 שקלים, לצד ארטיק קרח ב-5 שקלים, גלידה ב-12 שקלים ופחית שתייה ב-8 שקלים.

פסח בחרמון (צילום: עדי פרץ)
פסח בחרמון | צילום: עדי פרץ

בקיפצובה שבקיבוץ צובה, עוד אטרקציה פופולרית, דיווחו לנו שהמוצרים הכי נמכרים הם לחמנייה כשרה עם נקניקיה ב-15 שקלים, בקבוק חצי ליטר קולה ב-11 שקלים, תפוצ'יפס ב-8 שקלים, חטיף אפרופו ב- שקלים8, חצי ליטר מים ב-7 שקלים. אם מסתכלים על ההיצע ניכר שאת רוב המוצרים אפשר להביא מהבית.

קיפצובה [לא לשימוש]
קיפצובה

לא חייבים לשלם יותר

אומנם עוד לא נולד הילד שהעדיף את הסנדוויץ' המתפורר מהבית על פני ארוחה חמה או שתייה קרה אבל אחרי שהבנתם עם מה אתם מתמודדים הנה כמה טיפים איך בכל זאת תוכלו לחסוך על הוצאות נלוות:

חפשו אתרי קופונים. אומנם עידן אתרי הקופונים כמעט חלף מהעולם אבל לקראת פסח שווה להעיף מבט. כך תמצאו למשל בגרופון קופון עלייה למתקנים בפארק אתגרי "ים כרמל" שביער עופר וקרטיב חינם. באתר החרמון מציעים כרטיס משולב עם קייקי כפר בלום הכולל עלייה על הרכבל, מגלשות אקסטרים ושייט בקייקים ב 109 שקלים במקום ב 164 שקלים לילד ו-176 שקלים למבוגר.

הביאו מהבית. הציצו לרגע בטבלה וחשבו. אומנם קרטיבים ספק אם תצלחו לשמור קפואים אבל חטיפים ושתייה קרה בצידנית יכולים לחסוך לכם הרבה מאוד כסף. אם אתם יודעים שתהיו רעבים אחרי הפעילות נסו להפתיע וליצור שילובים מעניינים ואטרקטיביים כדי שבני ביתכם אולי יעדיפו בכל זאת לאכול

קבעו כללים מראש. כמו שאתם עושים תיאום ציפיות מול הילדים לגבי מקום הטיול, כללי נסיעה והתנהגות כך מתבקש גם לקבוע כללים שזה מגיע למקומות אכילה. אתם יכולים לסכם שאחרי הארוחה שתביאו מהבית כל ילד יקבל שתייה קלה או גלידה לבחירתו או לקבוע תקציב שממנו לא חורגים.