כל הורה מכיר את המשפט המעצבן "לכל הילדים אחרים בכיתה יש, אז גם אני רוצה". ובכן, מתברר שהילד צודק למדי, לפחות בכל הנוגע למכשירים סלולרים אישיים. סקר חדש שנערך בקרב אימהות מעלה כי בשנים האחרונות גיל הילדים המחזיקים בטלפון סלולרי יורד, וכי יותר ויותר ילדים מחזיקים בטלפונים יקרים - לעיתים יותר משל הוריהם.

הסקר נערך מטעם מועדון הצרכנות של עובדי חברות ההיי-טק 'היטקזון', בשיתוף פעולה עם מועדון הצרכנות של האימהות, 'מאמאגורו'. במסגרת הסקר נתבקשו 400 אימהות חברות המועדון להשיב על סקר אינטרנטי שנערך בין התאריכים 1/8-15/8. המשיבות הינן אימהות לילדים עד גיל 9 כולל, שמהוות מדגם מייצג של אוכלוסיית האימהות בישראל.

עוד ב-mako כסף:

לצורך ביצוע הסקר עובדו תשובתיהן של 400 אימהות ל-400 תלמידים/תלמידות בחלוקה שווה של 100 אימהות בכל שכבת גיל. כמו כן, האימהות שהשתתפו בסקר הינן כאלו שרכשו לילדים מכשירי טלפון חדשים בלבד, ולא העבירו לשימושם של הילדים את המכשיר שהיה ברשותן. האימהות נתבקשו להשיב על 2 שאלות: האם הן רכשו לילד טלפון חדש לקראת שנת הלימודים הנוכחית, ומה עלות הרכישה בהנחה והתשובה חיובית.

הנתונים הבולטים ביותר שעלו מן הסקר הם שלכ-15% מהילדים בכיתה א' יש מכשיר סלולרי חדש, כמעט כל ילד חמישי בכיתה ד' מחזיק את הטלפון החדיש ביותר, ואילו כל ילד שני בכיתות ג' וד' מחזיק בטלפון שעלותו למעלה מ 3,000 שקלים.

"לגדולה רכשתי מיני גלקסי בחנוכה של כיתה ד'", אומרת אביטל, אם ל-3 בנות, "אבל מהר מאד התברר שלרבים מחבריה לשכבה יש טלפונים מתקדמים בהרבה, ובכתה ה' זה כבר נחשב בושה להסתובב עם טלפון כזה. לאמצעית כבר קנינו טלפון חדש בסוף כתה ג', והקטנה שעולה לכיתה ב' כבר מתחילה ללחוץ. הן כבר לא מסתפקות בטלפונים ישנים או משומשים שהיו ברשותנו, אלא דורשות את הדגמים החדישים והלחץ החברתי עושה את שלו לצערי".

ילד עם סלולרי (צילום: Thinkstock)
אביזר חובה בקלמר | צילום: Thinkstock

"מבחינתי, ברגע שהילדות מתחילות להיות עצמאיות, מסתבבות לבד או חוזרות באופן עצמאי מבית הספר, הן צריכות להיות עם טלפון", אומרת אביטל. "השאלה לגבי איכותו של הטלפון זה כבר נושא למו"מ, אבל ככל שהן גדלות הסיכוי לשכנע אותן להסתפק בסלולרי שהוא לא פחות מהצעקה האחרונה ומהמותגים המובילים - קלוש ביותר".

יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il