אחרי שהשואב של דייסון כבש את ישראל, צץ לו סמל סטטוס חדש בתחום, יש כאלה שמתרברבים בזה ש-להם יש ג'ימי, שואב אבק מבית החברה הסינית שיאומי. שזה לכשעצמו הפך לסוג של תו תקן המבטיח איכות. אז נכון שהביקורות מהללות ושהמוצר נחטף מהמדפים בחנויות הפיזיות ובאתרי המכירות ברשת, אבל מבדיקה שלנו עולה, שהמוצר הזה הוא בכלל לא של חברת שיאומי אלא של חברה סינית לא ידועה בשם KINGCLEAN.

הדגם המדובר נקרא JVO26 JIMMY נמכר בחו"ל באתרים פופולאריים כמו גירבסט תחת שם המותג שיאומי ועשרות אלפי ישראלים כבר הזמינו אותו משם. אבל מבדיקה שלנו עולה כי השואב הזה הוא בכלל לא של חברת שיאומי, למרות מה שנכתב.

העובדה הזו כמובן לא מפריע לחנויות רבות בארץ שמייבאות את השואב בייבוא מקביל להציג את השואב בתור כזה של המותג המוכר. בשיחה שעשינו עם אחת החנויות שמוכרת את השואב, המוכרים התעקשו שמדובר בשואב המיוצר תחת שיאומי ואף הפנו אותנו לדבר עם המילטון- היבואן הרשמי של המותג בארץ.

אלא שאז, לאחר שפנינו לייבואן הרשמי של שאיומי כדי להיות בטוחים שאכן מדובר בשואב של המותג הם הסבירו לנו את פשר הטעות: החברה הסינית KINGCLEAN משווקת את השואב באתר סחר בשם YUPIN ששייך לחברת שיאומי ובן השאר נמכרים בו גם מוצרי החברה וגם מוצרים השייכים לחברות אחרות כדוגמת ה- JIMMY . מה שבטוח- השואב לא מיוצר תחת המטרייה של שיאומי או כל אחת מחברות הבת שלה ומדובר למעשה בהטעיה.

צריך להדגיש, הטענה היא לא שהשואב הזה הוא לא טוב, במיוחד בגלל כל הבאזז סביבו והביקורות החיוביות אלא שלמי שחשוב לו שם המותג ולדעת מה הוא מקבל - שיהיה מודע שהשואב מיוצר בייצור של חברה סינית לא מוכרת.

עיניין נוסף ובעייתי שצריך לשים עליו דגש הוא עניין הייבוא המקביל. היתרון של יבוא מקביל שבדרך כלל מוצרים שנמכרים לא דרך היבואן הרשמי הם יותר זולים אבל החיסרון הוא שהאחראיות מוגבלת וכך גם שירות הלקוחות.
בארץ היבואן הרשמי של שואב האבק היא חברת רונלייט אשר אישרו גם הם שהמותג Jimmy הוא מותג עצמאי שנהנה משיתוף פעולה מסחרי עם חברת שיאומי, אך אין מדובר במותג מבית שיאומי.

בשורה תחתונה, למי שאכפת שיעמוד מותג מוכר מאחורי המכשיר שלו -שיבין שהחברה שמייצרת אותו אינה מוכרת. ודבר שני- יבוא מקביל הרבה פחות מומלץ ולכן מי שירצה לרכוש את המכשיר מוטב שירכוש אותו תחת היבואן הרשמי.

 

יודעים מה הסיפור הבא של mako כסף? כתבו אלינו money@mako.co.il