"לאורך כל תקופת הסגר חיכה אור, בני, האוטיסט, לפתיחה של ג'פניקה ברחוב הארבעה במטרה להזמין שתי מנות של כדורי עוף.....הבחור שעמד בכניסה, ביקש ובצדק תעודה המאשרת את היותנו מחוסנים. הראינו לו את התו הירוק, באפליקציית הרמזור של משרד הבריאות אך הבחור לא הסתפק וביקש תעודת מתחסן. הוא אמר לי שאני לא נכנס, אך בסופו של דבר התרצה, התקשר למנהל והמנהל אמר לו שיכניס אותנו. מרגע זה הבחור החליט שאנו לא נקבל שירות ועלינו 'לעוף החוצה מהמסעדה'".

כך כתב עודד מירון בן ה-60 מפתח תקווה בפוסט בפייסבוק שהוסר טרם פרסום הכתבה. ההמשך, כפי שמעיד מירון, היה מפתיע. "הבחור מהכניסה אמר לי: 'אני אכניס אותך אך אתה לא תקבל שירות'. וגם 'אתה תעוף מפה ושירות לא תקבל' ועוד", אומר מירון בשיחה עם mako, "הוא אמר שאם לא נצא הוא יעיף אותנו. הסברתי לו שאנו נמצאים כאן עם בננו האוטיסט שאינו מגיב טוב במצבי לחץ וזו  גם הסיבה שדיברתי בנימוס רב לאורך כל האירוע, כי אחרת היינו חווים התפרצות של בני".

בשלב זה הגיע עובד נוסף, ועל פי מירון שוב נמשכו האיומים בזימון המשטרה. "אני לא חושש מהמשטרה מכיוון שלא עשיתי שום דבר רע. אפילו שמחתי שמשטרה תגיע מתוך תקווה שהשוטרים מכירים את ההנחיות. אני לא רציתי לריב, אמרתי לאשתי בואי נקום ונלך. לא רציתי לחוות התקף התפרצות של הבן שלי או להכניס אותו לפחד. בכל מקרה, לא מדברים או מתנהגים ככה. זה היה אלים, בוטה וולגרי".

"התחושות שלו הן קשות. אני פגוע ומרגיש שזלזלו בי", אומר מירון, "אני אדם בן 60, עשיתי עסקים בכל העולם, אפילו כשהייתי טירון בחי"ר לא השפילו אותי כל כך ואני מגיע מדור אחר. הם פשוט היו שלושה בריונים. הבושה, העלבון, הצער, החוצפה והאלימות שנתקלנו בה והדרך בה גורשנו באיומים השאירה בכולנו הרגשה קשה מאד. פניתי להנהלה הראשית. אמרו שיחזרו אבל לא חזרו. למרות מה שחוויתי אני לא נגד רשת ג'פניקה ויש להם אוכל טוב פשוט הסניף הזה התעמר קשות בילד עם אוטיזם והם רק החמירו את התנהגותם ברגע שהסברתי להם שלבן שלי יש אוטיזם".

לאחר פרסום הפוסט יצר קשר עם מירון נציג של רשת ג'פניקה, וביקש שיוריד את הפוסט והציע פיצוי. מירון סירב לפיצוי, אך נענה לבקשה להוריד את הפוסט. בעקבות התערבות mako תואמה פגישה בין מנכ"ל הרשת למשפחה.

מרשת ג'פניקה לא נמסרה תגובה עד לפרסום הכתבה.