הצמיחה בשיעור השימוש במכשירי טלפון חכמים מביאה איתה גם אפשרויות חדשות. בין היתר, אנחנו מתרגלים לעשות הרבה פעולות יום יומיות בעזרת אפליקציות ייעודיות. לכן גם אין פלא שאחרי תקופה של מיתון, בעיקר בגלל המעבר לגלישה בדפדפן במקום התקנת תוכנות, מחקר עדכני מראה צמיחה של 13% במניין הורדות האפליקציות בחנות אפל ועלייה של 5.4% בגוגל פליי.

אז אם גם אתם מרגישים שאפשר להוציא יותר מהטלפון הנייד, הנה 6 אפליקציות שישדרגו לכם את החיים:

1. MyFinanda: ככה מנהלים תקציב

MyFinanda (להורדה בגוגל ובאפסטור) מיועדת לניהול פיננסי עצמאי ובעזרתה ניתן לרכז נתונים מחשבונות בנק שונים בתוך אפליקציה אחת. אחרי הגדרת החשבונות, האפליקציה מושכת באופן אוטומטי את הנתונים מהבנקים וכך חוסכת את הצורך בתיזוז בין אתרים ויישומים אחרים.

אפליקציית MyFinanda כוללת תצוגה גרפית נוחה של התקציב, סיווג אוטומטי של ההוצאות לקטגוריות ואפשרות מעקב אחר שימוש במזומן. החיסרון היחיד הוא שלוקח קצת זמן להתרגל אליה וגם הממשק בינתיים מעט מיושן, אבל התוצאה שווה את המאמץ.

2. סונול: תדלוק בלחיצת כפתור

חברת "סונול" לוקחת את חווית התדלוק צעד נוסף קדימה עם אפליקציה מעולה שחוסכת זמן וכסף (להורדה בגוגל ובאפסטור). מלבד אפשרות לצבור נקודות בכל תדלוק ורכישה בחנויות הנוחות של סונול, האפליקציה גם משמשת בתור ארנק דיגיטלי: פשוט נכנסים לתחנה, משלמים בלחיצת כפתור מהארנק הסלולרי ומתחילים לתדלק.

אפליקציית סונול מתעדכנת ב-GPS מובנה עם מידע על תחנות באזור ואפשר להגדיר בתוכה חיפוש לשירות ספציפי כמו רחיצה, פארם אקספרס, תחנה "שומרת שבת" ועוד. לצד הפיצ'רים האלה, יש באפליקציה משחקים ואתגרים שמקנים נקודות לזוכים ואזור אישי שאליו אפשר להזין יותר מרכב או כרטיס אשראי אחד. סעו לשלום, המפתחות בפנים.

מסך מגע (צילום: istockphoto)
אפליקציה מעולה שחוסכת זמן וכסף | צילום: istockphoto

3. ZEEK: מרוויחים מזיכויים

סוחבים זיכוי שעוד לא מימשתם? אפליקציית ZEEK (להורדה בגוגל ובאפסטור) מאפשרת לכם לצלם אותו, להעלות למאגר משותף ולמצוא לו רוכש.

השימוש באפליקציית ZEEK נוח ואינטואיטיבי. מאחורי הקלעים, המוכר מקבל כסף על הזיכוי שעוד לא מומש והקונה מקבל הנחה של כ-20% מהשווי הנקוב. חוץ מזה, החנויות מרוויחות עוד לקוחות אז כולם מרוצים.

4. CamScanner: משרד בנייד

לצערנו, השימוש במסמכים עדיין לא עבר מהעולם. למזלנו – אפשר היום לעשות את זה ישירות מהנייד עם אפליקציית CamScanner שזמינה לאייפון ולאנדרואיד.

האמת שאפליקציית CamScanner עושה את העבודה באופן מעולה, עם סריקה ברזולוציה גבוהה ואפשרות לבחור לאיזה סוג קובץ להמיר את המסמך לפני שמשתפים אותו (PDF, תמונת JPG או טקסט). אם תשלמו, תקבלו גרסה בלי פרסומות, מעל 10 ג'יגה של אחסון בענן ואופציה לשליחת מסמכים מוגנים בקוד. לשיקולכם. 

5. Rumble: הופכים צעדים לכסף

אפליקציית Rumble (להורדה בגוגל ובאפסטור) היא חלק ממיזם שהושק ב-2017 על ידי שני יזמים צעירים מהעיר מודיעין. הרעיון הוא שהאפליקציה סופרת את מספר הצעדים שצעדתם ברגל בכל יום ומאפשרת להמיר אותם למטבעות בריאות. המטבעות שתצברו יזכו אתכם בהטבות במגוון בתי עסק ברחבי הארץ.

כבר היום מצליחה Rumble להתכתב עם טרנד הבריאות העולמי ולעודד פעילות גופנית. בהמשך, המפתחים מתכוונים ליצור "מטבע בריאות" שמשמש כאמצעי תשלום לכל דבר ועניין. בהחלט שווה ללכת על זה.

איש שומע מוזיקה (צילום: shutterstock By Antonio Guillem)
הופכים צעדים למטבעות בריאות | צילום: shutterstock By Antonio Guillem

6. Polly: פיית החניה שלכם

 אוהבים לנהוג ברכב הפרטי אבל מתקשים למצוא חנייה? נסו את אפליקציית Polly שמגדירה את עצמה כ"פיה של מקומות החניה" (להורדה בגוגל ובאפסטור).

האפליקציה הישראלית מנטרת נקודות חניה פופולאריות ומעדכנת אתכם לגבי חניונים, מחירים ומגבלות. בנוסף, היא עובדת בכל העולם ותסגור לכם פינה כשתרצו לשכור רכב בחופשה הבאה מעבר לים.