מייבש הכביסה שלנו עובד שעות נוספות, בעיקר בחורף כשהאוויר לח ורטוב, אבל גם סתם כשבא לנו לראות טלוויזיה במקום לתלות כביסה. בשביל כל העבודה הזו צריך מייבש אמין, שמחזיק מעמד ולא כורע תחת העומס. מי אם לא טכנאי המייבשים, שנתקלים בתקלות באופן יום יומי, ידעו לענות על השאלה הזו בצורה הטובה ביותר? שאלנו את 40 טכנאי מוצרי החשמל המדורגים ביותר באתר מידרג – מה הוא מייבש הכביסה האמין בעיניהם.
איך בדקנו את מייבשי הכביסה? בהתחלה שאלנו את הטכנאים מה הוא מייבש הכביסה האמין ביותר. אמין הגדרנו כ"מייבש כביסה שלא מתקלקל הרבה וגם כשהוא מתקלקל, פשוט וקל לתקן אותו". לאחר מכן שאלנו האם יש דגם שקט במיוחד ואיזו דרך ניקוז טובה יותר – צינור פליטה או קונדנסור (נשמע סינית? כל התשובות בהמשך, מבטיחים). ראוי לציין כי טכנאי מוצרי החשמל עובדים עם המותגים הנפוצים בשוק ולכן קחו בחשבון שייתכן שהם לא נקבו בשמות של מותגי מייבשים נדירים יותר, כי הם נתקלים בהם פחות.
הכי אמין
במקום הראשון בחרו 32% מהטכנאים את מייבש הכביסה של חברת "בוש" כמייבש הכביסה האמין ביותר. רונן, טכנאי מוצרי חשמל שמדורג עם 772 חוות דעת באתר מידרג, אמר כי "מייבשי הכביסה של בוש הם חזקים, חסכוניים ומייבשים ללא תקלות. בנוסף, גוף החימום שלהם חזק ומחזיק מעמד לאורך זמן וייבושים רבים".
"הבלאי של חלקי המייבש של בוש נמוך בהרבה בהשוואה למותגים אחרים. אני נתקל בו הרבה פחות בעבודה היום-יומית שלי, כי הוא פשוט לא מתקלקל לעיתים קרובות", מסביר יואל, טכנאי שמדורג עם לא פחות מ-3175 חוות דעת.
אל המקום השני והמכובד הגיע מייבש הכביסה של חברת "סימנס" עם המלצות של 21% מטכנאי מוצרי החשמל. למקום השלישי הגיע המייבש של חברת אלקטרולוקס עם 16% מהטכנאים ולרביעי המייבש של חברת AEG עם 14%.
9% מטכנאי מוצרי החשמל אמרו כי אין הבדל בין המותגים השונים וכולם אמינים באותה מידה. איך זה ייתכן? "מייבש כביסה הוא מוצר חשמל פשוט יחסית" אמר ניסים, טכנאי מוצרי חשמל עם 149 חוות דעת באתר מידרג "לכן גם כשהוא מתקלקל אחרי מספר שנים, מאוד פשוט להחליף אותו וזה לא משנה של איזו חברה הוא." באופן כללי, חלק גדול מהטכנאים המליצו על רכישה של מותגים אירופיים ולא סינים, כיוון שהם מחזיקים מעמד שנים רבות יותר.
הכוח השקט
כל מי שניסה להירדם כשמייבש הכביסה פועל בחדר ליד, יודע שזו משימה לא פשוטה בכלל. הרעש בלתי נסבל, הרעידות של התוף מוציאות מהדעת והאבזם של החגורה נתקע במייבש עד שאתם חייבים ללכת לבדוק שהבית לא מתפרק. ניסינו לבדוק עם טכנאי מייבשי הכביסה האם קיים מייבש כביסה שקט. התוצאות קצת יכאבו לעור התוף שלנו כי רוב הטכנאים הודו שאין הבדל גדול בין המותגים השונים בקריטריון הרעש, ושכולם מרעישים באותה מידה.
מנוע אינוורטר – כן או לא?
האם יש משהו שאפשר לעשות בכל זאת? התשובה קצת מורכבת. מצד אחד בשנים האחרונות נכנס לשוק מייבשי הכביסה מנוע האינוורטר, שעוזר לווסת רעשים ויכול לחסוך במעט את צריכת החשמל הגבוהה של מייבש הכביסה. מצד שני, כששאלנו את הטכנאים האם הם ממליצים לחפש מייבשי כביסה עם מנוע אינוורטר, התוצאות היו חד משמעיות - 81% מהטכנאים אמרו שעדיף לחפש מייבש כביסה ללא מנוע אינוורטר.
הטענה שחזרה על עצמה שוב ושוב הייתה שמנוע אינוורטר מתקלקל בקלות וגורם לבעיות רבות במייבשי הכביסה. בנוסף, המחיר של תיקון מנוע כזה גבוה ביותר ולא משתלם כשמדובר במכשיר חשמלי זול יחסית, כמו מייבש כביסה. אם הרעש משגע אתכם – יש פתרון. אם מדאיג אתכם יותר החור בכיס – תמיד אפשר לקנות אטמי אוזניים בשלושה שקלים לזוג.
מה זה קונדנסור?
אז החלטתם לקנות מייבש? אל תלכו סתם ככה לחנות מוצרי חשמל ותהנהנו כשהמוכר מדבר. תחזיקו רגע, אנחנו צוללים אל חצי דקה של "איך בכלל עובד המייבש הזה ואיך זה משפיע לי על החיים". אז ככה: המפוח שואב את האוויר שנמצא בחוץ אל תוך גוף החימום. גוף החימום מחמם את האוויר שעובר אל חלל התוף ומייבש את הבגדים.
זה היה השלב הקל. מה קורה עם כל האדים שהצטברו בחלל התוף? טוב ששאלתם !יש שתי דרכים אפשריות לניקוז האדים: צינור פליטה או קונדנסור. ההבדל העיקרי ביניהם הוא שהצינור מנקז את המים אל מחוץ לבית שלכם (דרך חלון או חור בקיר) והקונדנסור מנקז את המים למיכל איסוף פנימי שנמצא במייבש.
אז שאלנו את בעלי המקצוע איזה מייבש כביסה עדיף – עם צינור פליטה או עם ניקוז באמצעות קונדנסור (הידוע בשמו העברי – המעבה). 66% מהטכנאים אמרו שמייבש כביסה עם צינור חיצוני עדיף מאשר קונדנסור. 19% העדיפו ניקוז קונדנסור ו-15% אמרו שכל מקרה לגופו וזה תלוי בחלל הבית.
"הבעיה בקונדנסור שהוא מצריך יותר טיפול במייבש הכביסה ומגביר את הסיכוי לתקלות", מסבירה רעות המבורגר, מנהלת תוכן באתר מידרג. "הכלל הוא פשוט מאוד – ככל שיש יותר רכיבים במוצר החשמלי, כך הסיכוי לתקלות גבוה יותר. לכן, מייבש כביסה עם קונדנסור ומשאבה שיכולים להיתקע בה דברים, עלול להתקלקל הרבה יותר".
מייבש כביסה חסכוני – יש חיה כזאת?
איך נגיד את זה בעדינות? לא ממש. מייבש כביסה הוא זולל חשמל די רציני בבית. אבל רגע, יש גם חדשות טובות, או לפחות כמה דרכים בסיסיות לחסוך בחשמל:
חיישני לחות – פעם הם היו נדירים, אבל היום כבר כמעט בכל מייבש יש חיישנים שמזהים מתי הבגדים יבשים ועוצרים את הפעילות. אם אתם שוקלים החלפה או קניה של מייבש כביסה חדש, שימו לב שיש לו חיישני לחות.
חצי חום – תמיד שאלתם את עצמכם מה אומר הסימון של חצי שמש במייבש הכביסה? בשביל זה אנחנו כאן. ההמלצה של הטכנאים היא זו: במכונת הכביסה סחטו את הבגדים במהירות המקסימלית, כדי שהם יגיעו יותר יבשים, ואחר כך העבירו את הבגדים למייבש והפעילו אותו על חצי חום (או חצי שמש). תפוקת התוף תקטן בחצי ויחד איתה גם עלות החשמל. זה רלוונטי רק אם המכונה חצי ריקה, אז קחו בחשבון.
לתלות כביסה – אנחנו יודעים, זה נשמע ברור מאליו, אבל תלייה של כביסה שומרת על איכות הבגד לאורך זמן, הצבעים נשארים חיים, הבד לא מקבל "גולגולים" מעצבנים, אין חשש להתכווצות של הבגד וגם תחסכו בחשמל. אם אתם לחוצים בזמן אפשר גם לתלות את הבגדים לכמה שעות ואחריהן העביר לזמן קצר יותר במייבש.
כמה שנות אחריות?
כל מייבש כביסה מגיע אוטומטית עם שנה אחריות. ברוב החנויות יציעו לכם להרחיב את האחריות בתשלום לשלוש שנים, אבל לא בטוח שזה משתלם לכם. שאלנו את הטכנאים המדורגים במידרג האם הם ממליצים להרחיב את האחריות ומה היתרונות של הרחבת האחריות.
70% מהטכנאים אמרו שלא כדאי להרחיב את האחריות בכלל, בין השאר כיוון שבשנים הראשונות אין הרבה תקלות ואם יש, התיקון שלהן זול יותר מהמחיר של הרחבת האחריות. בנוסף, יש תקלות שהאחריות לא כוללת כמו שריטות, שברים קלים והחלפה של חלקי גומי ופלסטיק. 19% מהטכנאים הסבירו שזה תלוי ביכולת הכלכלית שלכם ובהיקף האחריות. אם האחריות מקיפה וכוללת כל תקלה אפשרית וכל רכיב שצריך להחליף, היא תהיה משתלמת. לכן, קראו את האותיות הקטנות ובדקו שהאחריות שמציעים לכם כוללת הכל, כולל הכל. 11% בלבד מהטכנאים המליצו להרחיב את האחריות בכל מקרה ולהסיר מעצמכם דאגות.
לכאורה, אפשר להניח שלטכנאי מייבשי הכביסה יש אינטרס להמליץ שלא להרחיב את האחריות, כיון שאז הם ירוויחו יותר כסף על תיקונים. הצד השני של המשוואה הוא שחלק גדול מהתיקונים הקטנים שטכנאי המייבשים עושים, בכל מקרה לא כלולים באחריות המורחבת, כך שאנחנו לגמרי סומכים על המילה שלהם.
אתר מידרג מדרג כבר מאז שנת 2003 טכנאי מוצרי חשמל ועוד מעל 70 תחומים של בעלי מקצוע. עד היום לקוחות מידרג נתנו יותר מ-600,000 חוות דעת על 4,196 בעלי מקצוע