מלבד משמעות החיים, ערבות הדדית ובריאות, הקורונה הבהירה לנו דבר אחד נוסף: מסך זה החיים ו-WiFi הוא פיסת גן עדן שמצילה אותנו מאיבוד שפיות. בזמן הסגר והבידוד, המחשבים והמסכים בבית הפכו למצרך הכרחי. מצד אחד, רוב המשק עבר לעבוד מהבית, מצד שני, הילדים והסטודנטים נדרשים ללמידה מרחוק והמחשב נעשה חשוב ובסיסי כמעט כמו קופסאות שימורים, לרגעים אפילו יותר.
אי לכך, אנשים רבים מצאו את עצמם עם צורך אמיתי במחשב בביתם. לעתים מדובר במחשב נוסף בשל העובדה שכל בני הבית בבית, או אחד עבור כל אותם סטודנטים שנהגו לעבוד על המחשבים באוניברסיטה וכעת נותרו בגפם. מחפשים לפטופ בתקציב שפוי שעדיין יענה על הצרכים שלכם? פנינו לטימור בריטבה, מנהל מוצר של המחשוב הביתי מבית Lenovo כדי להבין מהם הדגשים החשובים ביותר לפני שרוכשים מחשב בתקציב נמוך.
בואו נתחיל בתכלס, מה מוגדר תקציב נמוך לרכישת לפטופ?
"כיום ניתן למצוא לפטופים באלף שקל שזה לחלוטין מחיר שמתאים לכל כיס . במחיר זה תוכלו לרכוש מחשב עם יכולות בסיסיות מבחינת מהירות, נפח זיכרון ואחסון. מחשב כזה יכול להתאים לשימוש עבור ילדים קטנים. תקציב שפוי למחשב שייתן תמורה גם לבוגרים יותר נע בין 1,800-2,500 שקל".
טימור מדגיש כי על אף התקופה הלחוצה שבה כולם מחפשים פתרון מהיר וזול, חשוב גם לזכור שהקורונה לא כאן כדי להישאר. "מתישהו הקורונה תיעלם ואתם רוצים מחשב שיישאר אתכם כ-3 שנים. אני מבין את סוגיית המחיר, אבל חשוב גם לתת את הדעת על זה כי במחשבים הכלל שיותר יקר הוא יותר טוב הוא מדויק מאוד".
אז מה אתם רוצים מהמחשב שלכם? תחשבו על הסמארטפון החדש שאתם חושקים בו. אתם רוצים מחשב מהיר, שמוריד תוכנות (אפליקציות) במהירות, שיש בו נפח אחסון לכל אותם תמונות, סרטונים, מידע עליו אתם עובדים, ושאיכות הצפייה שלו טובה. וזה בדיוק מה שאתם צריכים לשאול את המוכר בחנות. הנה 7 דברים שחשוב שתדעו ותשאלו.
במקום הראשון: מעבד מהיר
ישנם מספר סוגי מעבדים והיכולות שלהם קשורות למספרים שלהם. מעבד i3 או i5: ככל שהמספר גבוה יותר, כך המעבד מהיר וגם יקר יותר. המעבד הוא זה שנותן לכם "רוח גבית" לעבודה עם תוכנות, ריבוי משימות ומהירות עבודה. לשימוש עבור ילדים למשל, אפשר בהחלט להסתפק במעבד i3. לסטודנטים ואנשים שעובדים מהבית, טימור ממליץ על מעבד גבוה יותר.
במקום השני: כמה אחסון וזיכרון יש בלפטופ
"היום הסטנדרט לנפח אחסון הוא מינימום 256 ג'יגה. כאן אנחנו לוקחים בחשבון את התוכנות, התמונות והסרטונים, המסמכים וכמות המידע שאפשר לאחסן ביחידת מחשב. יש לתת את הדעת גם על סוג האחסון. חשוב לשים לב שיהיה מסוג SSD או EMMC, זה יבטיח מקסימום מהירות גם כאשר המכשיר הוא במדרגת מחיר זולה.
יש גם את זיכרון העבודה המהיר שנקרא RAM. כמה שיותר, המחשב יהיה מהיר יותר. הסטנדרט היום הוא 8 גי'גה, אבל במחשב שמיועד לילדים אפשר להסתפק בזיכרון של 4 גיגה וזה כמובן יהיה יותר זול.
במקום השלישי: הגודל כן קובע
"גודל המסך הוא פקטור לרכישת לפטופ. מצד אחד, ככל שהמסך קטן יותר, קל יותר לשאת אותו ולנייד אותו ממקום למקום. עם זאת, פחות נוח לעבוד על מסך קטן. כאן עליכם לבדוק מהו הצורך העיקרי שלכם (נראות או ניידות ) ולמי הלפטופ מיועד כמובן: לילד בן 8 או לסטודנט בן 25. מי שצריך ניידות מומלץ שיבחר מסך 13.3 או 14 אינצ'. מי שישתמש בו בעיקר בבית יכול לבחור גם 15.6 או אפילו 17.3 אינצ'. כמו כן, העובי והמשקל של הלפטופ הוא סוגיה להתייחס אליה. ההמלצה היא לבחור בלפטופ אולטרה בוק שהוא מחשב דק ששוקל פחות מ-1.8 ק"ג, כמו כן, מבחינת העובי – בחרו בעובי של פחות מ-2 סנטימטרים. כיום גם ניתן לרכוש לפטופ בעובי של 1 סנטימטר. ההבדל הוא מהותי, אגב.
במקום הרביעי: רזולוציית מסך
רוצים צפייה איכותית במסך? בזמן שבטלוויזיות עברנו לאיכות 4K, במחשבים זה עדיין יקר למדי, אבל כן תרצו שהמסך שלכם יהיה FULL HD. זה משפיע על נוחות העבודה, בהירות המסך, דיוק הצבעים ובהכרח מקנה לכם תצוגה איכותית יותר והנאה מצפייה בסרט, ביוטיוב, במצגות ועוד.
במקום החמישי: חיי סוללה
ככל שהמחשבים יקרים יותר, חיי הסוללה טובים יותר והטעינה מהירה יותר. במחשבים במחיר סביר, תוכלו ליהנות מכ-4-5 שעות עבודה רציפה אך הטעינה תיקח זמן ותהיה איטית יותר. לשם השוואה, במחשבים יקרים תקבלו 6-8 שעות עבודה רציפה וברבע שעה של טעינה בלבד, תזכו לשעתיים של עבודה.
במקום השישי: חווית המגע
מסך מגע. דומה שאי אפשר לחזור אחורה. אחרי שכל היום אנחנו מעבירים אצבע על מסך והקסם עובד, גם הטאץ' נכנס לעולם המחשבים, הוא נוח במיוחד, קל לעבודה במיוחד לילדים (אבל לא רק) והוא לא מאוד מייקר את הסיפור. מדובר בתוספת של כ-300-400 שקל. לבחירתכם. על מנת להשמיש לפטופ לעבודה, אתם צריכים מערכת WINDOWS. למי שיש ידע במחשבים, יכול לרכוש ולהתקין את התוכנה לבד. בהנחה שאתם לא, וודאו שהלפטופ מגיע עם רישיון ותוכנה מותקנת(שימו לב: הלפטופ של Lenovo מגיע עם מערכת הפעלה).
במקום השביעי: תיק נשיאה ועכבר חיצוני
אין כמו אקססוריז, אבל במקרה של לפטופ גם אין צורך להתפזר. טימור ממליץ על תיק נשיאה שישמור על הלפטופ בזמן ניידות. ועכבר אלחוטי שיהיה לכם נוח לעבוד לאורך זמן. זה כל מה שאתם באמת צריכים.
אחרי שהבנו את הצרכים והסוגיות, הנה שלושה דגמים שטימור ממליץ עליהם בהתאם לקהל היעד:
לילדים קטנים: מחשב Lenovo Ideapad S145-15- הבייסיק.
הכי "ואליו פור מאני". לפטופ חסכוני וחכם, שמספק את הצרכים ולא שובר את הכיס. לא כולל מסך מגע.
מחיר: החל מ-1990 שקל.
למתבגרים: Lenovo Ideapad C340-14
עבור צעירים שעובדים עם תוכנות יותר רציניות ונדרשים למחשב מהיר וקל. הדגם הזה מעניק חווית משתמש יותר איכותית מבחינת חומרים, עיצוב, רכיבים וכמובן מסך טאץ' שמתהפך 360 מעלות למצב טאבלט.
מחיר: החל מ-2,330 שקל.
לסטודנטים/עובדים מהבית: Lenovo Yoga C740-14
מחשב אלומיניום קל, דק, חזק ויפהפה שיחזיק לכם כמה שנים טובות. מציע כמה פינוקים ולא מאוד זול, אבל לחלוטין מסובב ראשים והכי חשוב: תיהנו לעבוד עליו.
מחיר: החל מ-4,240 שקל.