הישראלים חיים למעשה מחג לחג, אליו אנו נאלצים להיערך (גם) מבחינה כלכלית- משימה לא פשוטה על רקע יוקר המחיה בישראל . היערכות נכונה מבחינת כלכלת הבית והמשפחה, יחד עם קבלת החלטות נכונה, יכולים לחסוך לכם לא מעט כספים לאורך השנה בכלל ובתקופת החגים בפרט.

השתדלו לבצע את הרכישות ברשתות המוזלות

השוואת מחירים פשוטה, אפילו דרך האינטרנט, יכולה לסייע לכם בכך. זכרו שלא תמיד יש רשת אחת שתהיה זולה בכל הפריטים, כך שניתן ולפעמים גם מומלץ לפצל את הקניות בין מספר מקומות. חפשו תמיד את המבצעים, אבל בדקו היטב שהם אכן אטרקטיביים. לפעמים מאחורי מילת הקסם "מבצע" יש הצעה שלא בהכרח משתלמת: לדוגמה העלאת מחיר הבסיס של המוצר כדי להציג "ירידה" בו בתור הנחה.

עבדו תמיד עם רשימה מסודרת

קל לנו מאד לשכוח את עצמנו במהלך הביקור בסופרמרקט ולרכוש מוצרים שאין לנו בהם באמת צורך: לפעמים הם קורצים לנו על המדף, לעיתים מסתתר מאחוריהם מבצע ובמקרים אחרים אנו חושבים שהנוכחות שלהם בבית לא תזיק (בפועל, רבים מהם מאוחסנים חודשים ארוכים בארון או אפילו מושלכים לפח האשפה לאחר תקופה). כאשר קונים את הכמות הנדרשת עם רשימה נמנעים מאותן רכישות מיותרות. המשמעות: חיסכון כלכלי אפשרי של מאות שקלים בקניה.

בדקו את אריזות החיסכון

עבור חלק מהמוצרים, אריזת חיסכון גדולה יכולה להציע הנחה של עשרות אחוזים ביחס לרכישת המוצר בגרסאות ה"רגילות" שלו. הבעיה היא שגם כאן לא חסרים ניסיונות הטעיה. בדקו עד כמה אריזת החיסכון אכן מוזלת בהשוואה לגרסאות אחרות. זו ממש לא בושה להשתמש במחשבון לצורך זה.

קנו מוצרים בהם אתם משתמשים דרך קבע לבית

לקראת החגים רשתות המזון יוצאות במבצעי ענק. אם אתם יודעים באילו מוצרים אתם משתמשים דרך קבע, ויש לכם מקום בארונות- נצלו את המבצעים לטובתכם.

מוצרי ניקוי, קופסאות שימורים, מוצרים שדרושים הקפאה ומוצרים יבשים שיחזיקו מעמד הרבה זמן- הם המוצרים הקלסיים עבורכם. קנו מספר אריזות מכל מוצר, ואפסנו במקום יבש וקריר לשימוש עתידי.

לפני הקניות- עברו על המקרר והארונות

ערכו רשימה של כל הדברים שקניתם על מנת שתהיו מודעים מה יש בבית ומה אין. נסו לתכנן את התפריט על פי הדברים שכבר קיימים בבית וצאו לקניות להשלמות בלבד.

לא צריך מתנות גדולות

אם אתם מתארחים (ואם הסגר יאפשר) ונוהגים להביא מתנה, זכרו כי מתנה אישית וצנועה עדיפה על פני מתנה יקרה וקנויה. חמותכם תשמח יותר לקבל מסגרת תמונות שהכינו הנכדים מאשר זר פרחים יקר או בקבוק בושם שהיא לא תשתמש בו.

 

שימוש בכלים אלה ואחרים יכולים לאפשר לכם חיסכון של כ-750 שקלים בחודש, אם לא יותר, עבור הוצאות שנראו לנו קודם לכן קבועות. מיותר לציין מדוע בחישוב שנתי מדובר בסכומי עתק.

 נועם שפלטר הוא שותף מייד בבי-ריץ' מיינדסט, נציגי גרנט קרדון בישראל.