ברנרד מיידוף, ארכיון (צילום: רויטרס)
מיידוף. שלשל לכיסו כ-13.5 מיליארד דולר | צילום: רויטרס

עמותת על"ם הישראלית, אחת מקורבנותיו של ברני מיידוף, תובעת מהנאמן על נכסי מיידוף, עו"ד ארווין פיקארד, סכום של 4.72 מיליון דולר. זאת, לאחר שפיקארד אישר העברה של 26.3 אלף דולר בלבד לעמותה. כך מדווחת סוכנות בלומברג.

פיקארד מסביר כי בשנים 2001-2007 העמותה השקיעה 1.52 מיליון דולר ומשכה 1.52 מיליון דולר, כך שמגיע לה לקבל את ההפרש מהסכום הזה. לעומת זאת, העמותה מבקשת לקבל סכום גבוה יותר כיוון שזהו הסכום שמיידוף "הרוויח" עבורה לכאורה.

עמותת על"ם מסייעת לנוער במצוקה. היא הוקמה לפני 27 שנים ופועלת ב-25 ערים בישראל ובסך הכל בכ-25 אלף נערים ונערות. העמותה היא אחת ממאות קורבנותיו של ברני מיידוף, אשר ביצע את הונאת הפונזי הגדולה בהיסטוריה בהיקף של 65 מיליארד דולר. ב-29 ביוני נגזר על מיידוף עונש מאסר בפועל של 150 שנה והוא יבלה את שארית ימיו בכלא.

בזמן שמיידוף מרצה את תקופת מאסרו, מנהלים קורבנותיו מערכה על השגת כספיהם בחזרה - אך המשימה לא פשוטה כלל ועיקר. פיקארד הצליח לאתר נכסים בהיקף של 1.5 מיליארד דולר בלבד ועליו לטפל בכ-130 תביעות שהוגשו עד כה על ידי הקורבנות.

רשויות המס בארה"ב החליטו לסייע לקורבנות על ידי כך שהן מאפשרות להם לרשום את הכספים שאיבדו בהונאה כהפסדים לכל דבר ובכך לבצע קיזוזי מס. מלבד זאת, בארה"ב ישנו ביטוח על השקעות (SIPC), אך הוא מכסה עד חצי מיליון דולר בלבד. לצורך הדוגמה - פיקארד אישר עד עכשיו בקשות של 542 קורבנות לקבל את כספם בחזרה; סכום זה נאמד ב-2.9 מיליארד דולר, אולם הביטוח מכסה רק 231 מיליון דולר, כך שלקורבנות עדיין חסרים כ-2.7 מיליארד דולר.

פיקארד מעריך כי מיידוף שלשל לכיסו כ-13.5 מיליארד דולר והוא מקווה למצוא את הסכום הזה ולהחזיר אותו לקורבנות. בינתיים, נראה כי האמריקנים לא מוותרים על אף דולר: הרשויות בארה"ב פשטו על דירתו היוקרתית של מיידוף ואשתו רות במנהטן ולקחו כל דבר שניתן למכור - החל מהפסנתר וכלה בכלי הכסף. החפצים יועמדו למכירה פומבית, כמו גם נכסים אחרים של מיידוף שהוחרמו על ידי הרשויות. דירתו של מיידוף במנהטן שווה כ-7.5 מיליון דולר וביתו במונטאוק שווה 3.5 מיליון דולר. מוקדם יותר השנה החרימו הרשויות בית נוסף של מיידוף בפאלם ביץ' ששוויו כ-10 מיליון דולר.