לא משנה איזה מכשיר סלולרי יש לכם, אנחנו מקווים שברור לכם שהוא החבר הכי טוב שלכם בחיים. תחשבו על זה - אתם צמודים אליו כמעט 24 שעות ביממה, יודעים איפה הוא בכל רגע נתון ופונים אליו כשמשעמם לכם, שמח לכם, עצוב לכם ובעיקר כשאתם זקוקים לעזרה. לכן עניין אותנו לדעת קצת על איך שאתם משתמשים בו, כמה אתם משתמשים בו ואיך אתם מפנקים אותו. 18,000 גולשים ענו על הסקר הסלולרי שלנו, שזה מדגם בהחלט מייצג. רוב התוצאות, איך לומר, לא ממש זעזעו את עולמנו, אבל בכל זאת שאלה אחת במיוחד הותירה אותנו בהלם מוחלט.

נתחיל מאכזבת הסקר הגדולה ביותר: אומרים שמה שישראלים הכי שונאים בעולם זה לצאת פראיירים, אז איך זה הגיוני שאתם משלמים סכומים כאלה על חבילות סלולריות?! נתחיל עם האנשים שמשלמים הכי פחות על החבילות הסלולר שלהם ואילו תושבי הדרום, שעומדים על 52 שקלים בחודש בממוצע והמצב רק הולך והופך גרוע יותר כשמצפינים: תושבי ירושלים משלמים 63 שקלים בממוצע (למה?), תושבי המרכז 68 שקלים (שוב, למה?), תושבי יו"ש 70 שקלים ותושבי תל אביב, שאמורים להיות "בקיאים" ו"מעודכנים" משלמים בממוצע 76 שקלים חדשים על המנוי הסלולרי שלהם. הזוי. אם כי אין על תושבי הצפון, שהכסף כנראה נוזל להם מהכיסים כי המחיר הממוצע של החבילה שלהם הוא לא פחות מ-106 שקלים לחודש! כמה זה יקר? קחו למשל את  חברת 019 מובייל שמציעה חבילת סלולר הכוללת 100GB גלישה בפחות מ- 30 שקלים. אתם קולטים? פחות משליש ממה שמשלמים תושבי הצפון. לא חבל? חבל!

שימוש במכשיר סלולרי (צילום: D. Hammonds, shutterstock)
סכומים מטורפים על חבילות סלולריות | צילום: D. Hammonds, shutterstock

למי יש הכי הרבה קבוצות וואטסאפ?

שאלה נוספת שנשאלתם הייתה כמה קבוצות וואטסאפ יש לכם בחיים, והתשובה די מפתיעה כשמסתכלים עליה בחלוקה למגזרים. מתברר שלקהל הדתי, או לפחות כזה שמגדיר את עצמו דתי, יש לא פחות מ-11 קבוצות פעילות בממוצע מדי יום. דווקא המסורתיים והחילוניים במקום השני עם 9 קבוצות פעילות, ובואו נספור אותם ביחד: משפחה, משפחה בלי אימא ואבא כדי שיהיה אפשר לרכל עליהם, חברים מהצבא, חברים מהאוניברסיטה, "חברים" מעבודה, אימהות מעיקות מהגן, שכנים, קבוצה מביכה ששולחים בה שטויות מהאינטרנט וקבוצה סודית שאתם לא מספרים עליה לאף אחד. פספסנו משהו? במגזר הרוסי לא רחוקים משם עם 8 קבוצות בממוצע, ואחריהם ערבים (7) וחרדים, שמסתפקים ב-3 קבוצות בלבד, וגם זה רק אם הרבי לא שם לב.

הלאה. שאלנו אתכם כמה פעמים ביום אתם נכנסים לפייסבוק. בהנחה שהייתם כנים ולא העמדתם פנים כאילו אתם לא יודעים מה זה, שיאני הפייסבוק הם תושבי מרכז הארץ (לא כולל תל אביבים) עם 11 כניסות ביום בממוצע. בואו נניח שאנחנו ערים 16 שעות, זה אומר שהם בודקים את הפיד כל שעה וחצי, ורק אלוהים יודע למה. אחריהם כצפוי התל אביבים, שחייבים להתעדכן בחיים המעניינים של כל החברים שלהם 10 פעמים ביום בממוצע. תושבי הדרום במקום השלישי עם 9 פעמים בממוצע, ואחריהם תושבי הצפון (8) ואז תיקו בין תושבים ירושלים ויו"ש (6), שככל הנראה שיש להם דברים יותר דחופים על סדר היום, כמו החיים עצמם.

גבר אוכל ארוחת בוקר ומסתכל בטלפון סלולרי (צילום: By Dafna A.meron)
בודקים את הפיד כל שעה וחצי | צילום: By Dafna A.meron

הקטגוריה הבאה לא צריכה להפתיע אף אחד, כי זה די מובן מאליו: הסטוריז שייכים לצעירים. התפיסה הזו כל מה שקורה לכם בחיים הוא זמני ולכן בעל תוקף מסתדרת יותר עם צורת החשיבה של המיליניאלז, ספציפית צעירים בני 15-24, שמעלים בממוצע לא פחות מ-0 סטוריז ביום. אחריהם עומדים אחיהם השקולים יותר בני ה-25-34 שמסתפקים ב-5 סטוריז ליום. שאר קבוצות הגיל (35-44, 45-54) בקושי מעלות סטורי אחד ביום, אם הן יודעות בכלל מה זה, ולמבוגרים יותר (55-64) כנראה שכבר לא אכפת מספיק בשביל לברר.

כמה חברות סלולר עברנו בחיים?

מהקריטריון הבא כבר פחות הופתענו, כי זו תופעה שמשותפת כמעט לכל גיל, מגדר, מגזר או לאום: לכולנו נגמרת הסוללה בטלפון לפחות פעם ביום, כלומר לפחות 7 פעמים בשבוע. אז בני 15-24 מטעינים את הסלולרי 12 פעמים בשבוע ממוצע, ולא הרבה אחריהם נמצאים בני ה-35-44 עם 11 פעמים, בני ה-25-34 עם 10 פעמים, בני ה-45-54 עם 9 פעמים ובני ה-55-64 עם 8 פעמים. כמו שאפשר לראות, הפערים לא מאוד גדולים וכולנו צמודים לסלולרי שלנו הרבה יותר מכפי שהיינו צריכים.

גם השאלה האחרונה בסקר לא הפתיעה אותנו, כי התשובה בה הייתה פשוט זהה: גברים, נשים, מסורתיים, חילונים, חרדים, דתיים, ערבים - כולנו עברנו בממוצע 3 חברות סלולריות בחיים שלנו, סביר להניח 2 מהמפעילות הסלולריות הגדולות ועוד מפעילה אחת וירטואלית לפחות. מה שכן, נשאלת השאלה: עברתם, בדקתם, חקרתם, ניסיתם - ואתם עדיין משלמים הון תועפות על חשבון הסלולרי החודשי שלכם? כנראה שלא עמדתם על שלכם מספיק כי אם לא תדרשו את מה שמגיע לכם, אף אחד לא ייתן לכם את זה ואפילו רק ייקח וייקח.

הנה למשל מה שקרה למירב כהן מעוטף עזה: במשך חודש לא הייתה לה תקשורת סלולרית בכלל, בגלל מלחמה אלקטרונית של צבא מצרים. כשביקשה זיכוי מהחברה הסלולרית שלה על אותו החודש נתקלה בסירוב, על אף שהצדק היה עמה. כפיצוי על עוגמת הנפש, שיר קיבלה מ-019 מובייל ומאיתנו חבילה סלולרית בחינם למשך 3 שנים. ואתם, מתי אתם תקבלו את מה שמגיע לכם, שזה לשלם הרבה פחות על הקשר שלכם לעולם?