לוגו של ערוץ 10 (צילום: mako)
מי ינהל את הערוץ? | צילום: mako

הסקת מסקנות ממכרז ערוץ 2: הדרג המקצועי ברשות השנייה ממליץ להקצות ניקוד של 10% לדמי הזיכיון החד-פעמיים (ה"ביד") שיוצעו במכרז ערוץ 10, אם אכן ייגשו אליו מתמודדים - כך נודע ל"גלובס". גובה ה"ביד" במכרז ערוץ 2 היווה 30% מהניקוד במכרז.

עוד נודע כי סכום ההשקעה בהפקות מקור, על-פי המלצת הדרג המקצועי ברשות, יהווה כ-65% מהניקוד במכרז, ואילו ידע וניסיון מקצועי יהוו על-פי ההמלצה 25% מהניקוד. אולם, סביר להניח כי מועצת הרשות השנייה, בישיבתה היום (א') שתעסוק בקריטריונים לבחירת המציע, תמליץ על הקצאה אחרת של הניקוד בכל הפרמטרים.

מהנהלת הרשות השנייה נמסר בתגובה כי הנושאים נמצאים בדיון בפני מועצת הרשות השנייה.

נזכיר כי במכרז ערוץ 2, סעיף הידע והניסיון מקצועי, כמו גם איכות לוח השידורים, היווה 45% מהניקוד במכרז. סעיף ההוצאה להפקות מקור היווה 25%, וכאמור סעיף ה"ביד" זיכה את המתמודדים ב-30% מהניקוד הכולל במכרז. יחד עם זאת, ביקורות רבות נשמעו לאחר המכרז על גובה ה"ביד", שלא שיקף את היכולות הכלכליות לאורך זמן של הזוכות במכרז - קשת ורשת.

כזכור, קשת ורשת שילמו לקופת המדינה סכום כולל של 295 מיליון שקל.

על אף שמועצת הרשות השנייה דנה מזה כ-3 שבועות בסעיפי המכרז על זיכיון חדש לערוץ 10, מכרז אותו היא מתעתדת לפרסם כבר במהלך החודש הנוכחי - בשלב זה נראה כי אין מתמודדים שצפויים לגשת למכרז, שתקופת זיכיונו מתחילה בינואר 2010.

יחד עם זאת, בימים האחרונים פרץ ויכוח בין הנהלת הרשות השנייה לבין מועצת הרשות השנייה בעניין זהות המציעים הגשות במכרז, וזאת מאחר שברשות מעוניינים לאפשר גם לבעלי מניות בערוצים 2 ו-10 שלא עמדו במלוא המחוייבויות שלהם לגשת למכרז.

לעומת זאת, במועצת הרשות השנייה הביעו התנגדות לכך, בטענה כי לא ייתכן שגורם שלא עמד במחוייבויותיו ייגש שוב למכרז