אין תמונה
דואני. נגעה בשמיים, לא יכולה לצאת מזה

תלמידת המרכז הבינתחומי, רוני דואני, כתבה בטוויטר שלה שנלחצה מניסוי הצופרים שנערך בתל אביב ברביעי האחרון, ונלחצה פי כמה מזה שאף אחד אחר לא נלחץ וכולם היו "אדישים בטירוף". האירוע לא עזב אותה ובטוויט הבא סיפרה איך מצאה עצמה מסתכלת לשמיים לראות אולי מגיע טיל מאיפשהו, כי לה לא הודיעו שזה רק תרגיל. טוויטים נוספים התרעמו על כך שעיריית תל אביב לא פרסמה על העניין מראש.

 בתוך כך, בטוויטר הרשמי של עיריית תל אביב נרשמה הודעה מפורשת על ניסוי הצופרים. לא ברור אם הטוויט הזה המתריע על הניסוי, משעה 10:53 באותו בוקר, נכתב ממש לפני, ממש תוך כדי או ממש אחרי האזעקה. עברתי על רשימת של כל הטוויטים שנכתבה בהם המילה "צפירה". ב- 11:01 מישהו כתב שנדמה לו ששמע משהו. אם זה נכון והצפירה הייתה בול ב11 אז העירייה אכן הודיעה 7 דקות מראש, מספיק זמן במונחי טוויטר.

אין תמונה
תשבי. טיסות ארוכות עושות לה לבכות

נועה תשבי בדרך לכנס טלוויזיה גדול במיאמי, חזרה מביקור אצל הבעל האוסטרלי וכתבה שבכתה כמו תינוקת במטוס בהקרנת הסרט "תנאים של חיבה" עם שירלי מקליין. היא תוהה אם רק היא נהיית סופר אמוציונלית בטיסות טראנס יבשתיות.

קרן נויבך שוב ושוב עוברת על החוק בטוקיו. בסדרה של טוויטים היא מספרת איך עישנה ברחוב, התאפרה ברכבת תחתית, לבשה חצאית ורודה וגורשה מחנות פורנו של הומואים. ביפן זה או אסור או לגמרי לא מנומס.

מגיש חדשות הספורט הקולע, אפי טריגר, הוא צופה קבוע ב"אחת שיודעת" (גוסיפ גירל) וחם על משולשי אהבה. לא רק שראה כבר את כל הפרקים ששודרו בארה"ב מהעונה השלישית, הוא גם צפה בקדימונים לפרקים שישודרו בארה"ב רק בעוד שבוע, ומפנה את העוקבים שלו בטוויטר לסצנת סקס בשלישייה שאמורה לקרות בפרק הבא בין בלייר צ'אק ונייט או בין דן ונסה ואוליביה.

עברי לידר ברוק העצמאות (צילום: אור קפלן)
לידר. בשרשרת זו | צילום: אור קפלן

עברי לידר, ממשתמשי הטוויטר היותר נעקבים (2,301 עוקבים), כותב ששוב נשברה לו השרשת. לא ברור אם הכוונה לשרשרת באופניים או לשרשרת שמחזיקה כלי נגינה כלשהו. אין תמונה מצורפת.

השף החרפרף רן שמואלי כתב לפני כמה ימים בעמוד שלו שהוא מתכוון להגיש "מרק קרם תירס וכמהין עם סיגר גבינות צאן" אבל לא כתב איפה, אולי כדי שלא יגידו שהוא מקדם בטוויטר את מסעדותיו. מצד שני אולי הוא מגיש את המרק כמנת קייטרינג, בכל מקום.

הבלוגר גיל רובינשטיין מצליח לנעול את שני רוצחי השבוע שחלף טייטל וקרליק בטוויט בודד.

פינת הדילמה והפתרון:

יזמי אינטרנט בהם אדם שוב (ריפרש) או גיא גרימלנד (דה מרקר) מנסים להשתמש בטוויטר ככלי לגיוס עובדים וכותבים הודעות בנוסח "אם אתם מעוניינים בעבודה פנו אליי בפרטי". בפרטי הכוונה בהודעת טוויטר פרטית. העניין הוא שרק מי שאתה עוקב אחריו יכול לשלוח לך הודעה בפרטי. כך נוצר מצב שאנשים שרוצים להציע מועמדות שולחים הודעה בפרטי ומקבלים הודעת שגיאה, ואם אין להם כתובת אחרת להשיג את המעסיק האפשרות היחידה שנשארת להם היא פרסום טוויט ציבורי לעיני כל. שני פתרונות: מחפש העבודה - כתוב טוויט ציבורי, מה איכפת לך. המעסיק - עקוב מראש אחר כל המועמדים הפוטנציאלים כך שיוכלו לשלוח לך הודעה בפרטי.

טוויט השבוע שלי הוא שלי: "סערת הפיצול: פרקליט המדינה צפוי לנזוף במשה לדור".

לעמוד הטוויטר של נמרוד קמר